A politikusok fizetését miért nem lehet levinni a minimálbérre?
"Így, hogy sokat keresnek, kevésbé vannak rákényszerülve arra, hogy sikkasszanak."
Hidd el nekem, hogy a 60ezer forintból élő Takács Gázának lényegesen később jutna eszébe sikkasztani mint egy másfél millióból élő Orsós Viktornak.
Persze hogy nem lehet levinni annyira alacsony mértékűre.
De pld meglehetne határozni pld a 8× osában.
Már is 1 szavazással, a fizetésük megszavazásával kevesebb lenne. Csak a minimálbért kellene megszavazni.
Persze erre ők azt mondanák hogy nem lehet ilyen módon a gazdasági döntésekbe beleszólni.
Én meg az hogy a Qrva anyucukátok!
Azért nem lehet levinni, mert ők határozzák meg a saját fizetésüket, és hülyék lennének levinni.
Te se adnál magadban minimálbért, ha következmények nélkül adhatnál magadnak milliókat...
A másik meg: ez a kiadás nevetséges tétel a költségvetésben. Ezer milliárd forintok mellett évente 200 millió forint egy nagy nulla.
Csak a kisember nem mozog ilyen elképzelhetetlen összegben. Mi azt látjuk, hogy amíg mi keresünk nettó nyolcvanat (már aki...) addig ők milliókat. Csak az ő fizetésük sokkal kevesebb végeredményben, mert vannak 360-an, mi meg vagyunk 4 millióan.
Én meg teljesítménybért adnák nekik. Az ország mutatói alapján számolnák ki. Pl. államadósság, költségvetési hiány, GDP, export-import mérlege, munkanélküliek száma, felszólalások száma, szavazáson való részvétel, igazolás nélküli hiányzások száma stb.
Egy minimum összeget meg kellene szabni, amit megkeresnek pl. a mindenkori minimálbér kétszerese. Ez az összeg nőne a teljesítmény arányában.
A politikusi pálya bizonyos területei semmilyen képesítéshez nincsenek kötve. Ahogy te úgy bárki lehet politikus. Előtted is nyitvaáll a politikai karrier.
Érdekes, hogy nem vonz a pálya úgy sem, hogy milliós fizetések vannak, szerinted akkor vonzó lenne, ha a minimálbért kapnák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!