Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Volt bárki, aki előitélet...

Volt bárki, aki előitélet nélkül, nyitott füllel végig hallgatta az öszödi beszédet?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy nem kiragadva a híres részletet, hanem felfogva azt, hogy miről beszél Gy.F?
2011. dec. 12. 11:30
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:
És én tényleg csak azt nem értem, hogy most kajak azért kellet gyújtogatni, állami tulajdont tönkretenni (ami az én adóforintjaim is), mert megtudták, hogy hazudott egy politikus? Most miért nem megy senki gyújtogatni? Most miért nincs semmi? Amikor Orban kampányolt azt mondta nem lesz több megszorítás! Azt mondta nem lesz több hitel! Ez mi, ha nem hazugság? Vagy ez levan szarva? Kettős mérce? 300forintos gázolajnál rinyált mindenki, most 400fölött van! Egy kila kenyér majdnem 300! És most senki sem hőbörög! Jövőre még több adó, mégszarabb lesz! Miért akarják megvárni az emberek? Én speciel éhen fogok dögleni, ha ez így megy tovább, isten bizony mondom! (netet a munkáltató fizeti mielőtt valami okostojás belekötne) Miért kell ennek a büdös ótvar lehúzó patkány fidesznek elnézni amit művel?
2011. dec. 12. 14:29
 22/63 A kérdező kommentje:
És ahelyett hogy ilyen istenverte "elszámoltatás" meg hasonló igen jelentős dolgokkal foglalkoznának, igazán megmondhatnák már mi is a valós helyzet! Levagyunk szarva, dögöljünk éhen, mert a spanok nem szeretnek sok adót fizetni? Vagy miért kell annak adni, akinek amúgy is van! Majd örülni fognak ha a munkás éhen döglik, csak azt felejtik el, hogy az orvos nem tud szarni, ha a paraszt nincs! Én nem látom a gazdasági fellendülést, amióta több van a gazdagoknál. Miért nem lehet beismerni, hogy hibás volt ez a lépés, és végre visszacsinálni? Hihetetlen. Kevesebbet keresek, mint 2 éve, ÉS MINDEN DRÁGÁBB!ÉS AKKOR SEM VOLT VMI FASZA
2011. dec. 12. 14:33
 23/63 anonim ***** válasza:
Nem az a probléma, hogy 400 forint a gázolaj, hanem, hogy nem növekedett az életszínvonal ezzel arányosan, erről pedig az tehet, hogy nem csináltak semmit négy évig.
2011. dec. 12. 14:45
 24/63 anonim ***** válasza:
És ugye a benzin árát nem mi határozzuk meg, hanem EU-s szinten... Persze közel sem voltunk ennyire szakadék szélén a lemaradás miatt, mint most.
2011. dec. 12. 14:46
 25/63 A kérdező kommentje:
Pár éve ment a duma, hogy csökkentsék a jövedéki adót, most mi a helyzet? Ne akard már megmagyarázni, hogy szegény Ov azért nem tud mit csinálni, mert az mszp elkúrta, mert ez hazugság. Bajnai jelentős tartalékot hagyott hátra, az hol van? Megánnyugdíj pénztári vagyon oda, az hol van? Halom megszorítás, istenverte adó, a bevétel hol van? MErt az adósságunk nőtt, nem csökkent! Tehát? Mire volt ez jó? Ezek a dolgok az MSZP hibája? Meséld el, hogy miért, fejtsd ki! Vakon hinni egy vadparasztnak, mint a fidesz ez az ami pörög, és ez az oka annak, hogy megint meglesz szavazva ez a büdös nyomorék, nameg azoknak a külföldieknek, akik nem is itt laknak, semmilyen következményt nem kell majd érezniük, csupán az a lényeg, hogy megköszönjék az állampolgárságot. FASZA
2011. dec. 12. 14:50
 26/63 anonim ***** válasza:
82%

Nem elég előítélet nélkül végighallgatni az öszödi beszédet. Több szempontot vizsgálni kell még ezen kívül.

- Önmagában egy szöveg értelmetlen, hiszen egy folyamat része, valaki valami határozott ok miatt találja ki.

- A szöveg tartalma még csak a megfogalmazó álláspontját fejezi ki. De vajon miért jutott erre az álláspontra? Mi volt a célja az elmondással?

- Egy szöveg stílusa, sőt ugyanannak az álláspontnak a fogalmazásmódja, hangsúlyai - ha feltételezzük, hogy az illető ért hozzá - erősen függ a helytől és a célhallgatóságtól. Másképpen fogalmazunk zárt közegben, másképp, idegen hallgatóságnak, vagy szakmai közegben, esetleg szerényebb képességű emberek előtt. És abszolút más egy nyilvánosságnak szánt beszéd.

- Aki vezetett nagyobb közösséget (mindegy milyent), az tudja, hogy nem elég elmondani valamit, a közönségét meg is kell nyernie. Hazugságra sok embert rá lehet beszélni. Konkrét tettek végrehajtásához azonban meg kell nyerni a célszemélyt, akarata ellenére utasítani valakit, csak nagyon kicsiny számban lehetséges. Ezt minden gyakorlott vezető tudja.

- Hosszú lenne, de még sok más körülmény is befolyásolhatja egy cél megfogalmazásának, stílusát, tartalmát, szóhasználatát. Ezek figyelmen kívül hagyása hamis következtetésekhez vezet.

GYF maga mondta később - és ebben semmi okunk kételkedni - hogy számára fontos a hatalom, mert nélküle nem lehet célokat megvalósítani. Ha elhisszük, hogy GYF-nek van gyakorlata az irányításban, akkor el kell fogadnunk, hogy mindenekelőtt a csapatát kellett meggyőznie. Ha nem állnak mögé, nem jut semmire. Az a csapat nem széplelkek gyülekezete volt. Ott a durva hang nemcsak megengedhető, hanem, amennyiben eredményt akar valaki elérni, helyenként követelmény. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet másképp egyes emberekkel megértetni.

Megkockáztatom, hogy a "hazudtunk..." mondatnak két fontos üzenete volt. A puszta ténymegállapításon túl azt a nyomatékos kérdést tartalmazta, hogy "és ezt folytatva el is akartok jutni valahová?" A kijelentés legfontosabb üzenete: ennek véget kell vetni, különben elsüllyedünk. Én nem akarok süllyedni, tehát a fületekbe ordítom, térjetek észre. Azon túl, az első személyű fogalmazás nyomatékosította, hogy nem velük akarja elvitetni a balhét, ő is részese volt, a kimászásnak is együtt kell mennie. Ezt a jelentést a szöveg több más helye is alátámasztja. Ebből még nem következik a további céljainak helyes volta, azt külön kell vizsgálni.

Úgy vélem, GYF a mai napig nem tudja eldönteni, dühös legyen-e a kiszivárogtatásért, vagy örüljön neki. Ennek oka pedig az, hogy a helyzet annyira bonyolult, hogy a nyilvánosság hol rossz, hol jó neki. Talán rájött, hogy ez az előremenekülés útja, de most még többnyire csak kárt jelent neki.

2011. dec. 12. 14:52
 27/63 anonim ***** válasza:

Én végighallgattam. A következő volt a lényege:

Hazugság az, hogy a jelenlegi (akkori, most még inkább igaz) helyzetben fenn lehet tartani a jóléti államot. Magyarország erre nem alkalmas. (Tehát pl. nem lehet minden évben nyugdíjat, családi pótlékot, segélyeket emelni, mert nincs miből.) Ezeket a választási ígéreteket próbálták betartani folyamatosan, és ebbe rokkant bele az ország. Észre kell már venni, hogy Magyarország nem lehet jóléti állam. Erre vonatkozott a hazugság szó.

Számomra az volt a legérdekesebb, hogy levezette pl. hogy az ingatlanadóból mennyi bevétel származna, és hogy az még mindig töredéke annak, amire szükség lenne. És hogy ő már nem tudja mit kéne csinálni. Szóljon aki igen. Szóval az volt benne a legszomorúbb, hogy beismerte, hogy nem tudja a megoldást. Már akkor. Azóta csak rosszabb lett.

Nemcsak ő, de mások sem tudják, hogy hogyan lehetne az országot kihúzni a sz.ból.

Mellesleg emiatt ne nézzünk már fel rá, mert tényleg nem állt ki az ország elé, hogy elmondja az embereknek, hanem lebukott. Nagy különbség.

2011. dec. 12. 16:10
 28/63 anonim ***** válasza:
61%
végig hallgattam abszolút pártatlanul és pártatlan is maradtam a mai napig. viszont állítom, hogy a szavazók 90%-a csak a televízióban elhangzott néhány kiragadott félmondatot hallotta.
2011. dec. 12. 16:45
 29/63 bumbi02 ***** válasza:
48%

Tény hogy kiszivárgott a beszéd.. De tény az is hogy Gyurcsány képes volt lemondani... Orbán még annak ellenére se mond le hogy megbukott a gazdasági szabadságharca, államosítanak, nőtt az államadósság (és még sorolhatnám)

Persze teljesen más a szöveg ha a teljeset nézi az ember.. de mint írták az a baj hogy a tévébe nem a teljes szöveget adták le, és az emberek 90%-a nem olvas utána a híreknek.

2011. dec. 12. 16:58
 30/63 anonim ***** válasza:
42%
Fletó nem ezért mondott le. Fletó azért mondott le, mert vagy ő megy, vagy az egész MSZP. Persze lehet mosdatni, hogy milyen szép gesztus ez a Fletótól, de valójában csak egy sz*rf*szú kis ganéláda. Éppen illik hozzád, ha nemzeti hőst keresel.
2011. dec. 12. 17:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!