Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kiskorúak csak felügyelettel...

Kiskorúak csak felügyelettel nyolc után az utcán?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem a kormány tényleg kezdi hülyének nézni az embereket. Komolyan úgy gondolják, hogy egy 17 éves majd hívja anyucit/apucit, ha megy valahova?

Kőszegi Zoltán biztos nem volt egyszer sem bulizni, vagy inni a barátaival 18 éves kora előtt, hanem este nyolckor ágyba bújt, zsoltárt énekelt és lefeküdt. Mi lesz a következő? Kijárási tilalom, hogy a felnőttek életét is védjék?

Nem magával az alapötlettel van bajom, esetleg ha 12/14 évesekről és pl. 22 óráról lenne szó, akkor még talán helyeselném is.

De egy 17 éves gyerek már különórákra jár, késői edzésekre, még "legálisan" is érhet haza este 8 után busszal, villamossal. Vagy rendelje be valamelyik szülőjét autóval a városba, mert csúnya állambácsi miatt nem tud hazamenni?

Tudom, hogy ez csak csepp a tengerben és rengeteg fontosabb(nak tűnő) problémája is van az országnak, de pont ezekből a cseppekből lesz a tenger és ha mindegyikre csak legyintünk, a végén sokszorosával szívjuk meg!

2011. dec. 10. 20:42
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

"A 14 éven aluliakra vonatkozik."

Dehát nem, a törvényben feketén fehéren ez áll: "A kiskorú gyermek szülője köteles különösen..." Kiskorú. Tehát 18 év alatti. Attól, hogy ott van a gyermek szó, nem változik semmi, mert itt nem melléknévként szerepel, a szülőnek 30 vagy 40 évesen is gyermeke az utóda, csak már nem kiskorú.

2011. dec. 10. 23:18
 32/54 anonim ***** válasza:
Érdekes. Mikor még tanultam, 18:50-kor lett vége a tanórának (szakmunkás),nekem 20:30-kor ment haza buszom. Ilyen esetben mit tennének? Nem jó szántamból fagyoskodtam télen a buszmegállóban,hanem mert nem volt más lehetőségem. (nem egyedül engem érintett ez a probléma,szerencsére soha nem voltam egyedül.) Ez 16 éves koromtól 19-ig tartott.
2011. dec. 11. 00:53
 33/54 anonim ***** válasza:
röhejes
2011. dec. 11. 04:44
 34/54 anonim ***** válasza:

"Agyrémmmmmm" szülő

gondolom elvárod, hogy a gyerekedet az állam nevelje, nem te, ugye? Szépen megmondják hogy 16-ig suliban kell lenni, este 8-ra hazaérni, mert neked ehhez állami segítságre van szükséged, sőt törvény, mert különben szarnak a fejedre a kölkeid? jól gondolom? És akkor mocskosliberalizmusozol, holott csak te nem neveled a gyerekeidet

2011. dec. 11. 04:48
 35/54 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a vitát olvasva vén p.csának kezdtem magam érezni.

Én 1980-ban születtem Pécsett, tehát a '90-es évek második felében tartoztam az említett korosztályhoz. Minket már rég nem állítottak volna meg a tanárok, rendőrök az utcán...a közbiztonság ebben az időben 10x rosszabb volt, mint ma (akkoriban robbantgatták egymást a vállalkozók, a délszláv háború veteránjai és menekültjei szép kis bandákban uralták a város szórakozóhelyeit)

De ehhez képest úgy emlékszem, hogy 1998-ban, amikor egyetemre kerültem, akkor voltam először éjszakás buliban felügyelet nélkül. Felemelő érzés volt, hogy végre szabad vagyok és nem kell elszámolnom az időmmel senkinek.

Addig csak úgy voltunk bulizni, hogy a szülők fuvaroztak minket. Tehát elvittek egy szórakozóhelyre 8-9 körül, aztán értünk jöttek 11 táján, ekkor még kikönyörögtünk tőlük fél-egy órát és így éjfél körül ők vittek haza minket autóval.

Az iskola kb 2-ig tartott a különórák és az edzés simán 5-ig lezajlottak. Emiatt sem kellett soha sötétben hazamenni egyedül.

Azóta nyilván nagyot változott a világ...

Más téma. Azt sem értem csak nagy szemekkel nézem, hogy hétköznap iskolaidőben hogy a fenében van tele a város iskoláskorúakkal. Most pénteken is délelőtt 10-kor a buszt a tizenévesek tömték meg és a belvárosban is ők flangáltak.

Megint csak saját példa. Én 18 éves koromig azt sem tudtam, hogy délelőtt 8 és délután 2 között van-e bárki is az utcán. Evidens volt, hogy ilyenkor mindenki tanul vagy dolgozik. Aki meg nem, az otthon fekszik betegen...

Szóval öreg vagyok, mehetek a múzeumba kiállítási tárgynak...

2011. dec. 11. 06:26
 36/54 anonim ***** válasza:
15%
Támogatom! Kiskorúak 20h után le lófráljanak felnőtt felügyelete nélkül!
2011. dec. 11. 08:19
 37/54 anonim ***** válasza:
91%
Korábbi hozzászólások díjaznák ezt a törvényt, mondván kiskorú ne legyen az utcán este. Erre csak annyit tudnék mondani, hogy a szülő ne engedje ki azt kész. Miért kéne már erre törvényi szabályozás??? Aztán utána mi következik? 30 év alatt csak éjfélig lehet kint lenni? Aztán 65 év után már nem is lehetne?
2011. dec. 11. 09:49
 38/54 anonim ***** válasza:

mylon

Ezt úgy hívják, hogy kijárási tilalom. Volt már párszor a történelemben. Magyarországon is. Lehet lesz is még. Vannak helyzetek, amikor ez is tökéletesen indokolt (az emberek védelmében, vagy a hatalom érdekében).

De itt, most nem ez a kérdés, hanem a fiatalkorúak védelme...

2011. dec. 11. 11:09
 39/54 anonim ***** válasza:
88%
Hát rendben van, de akkor ennyi erővel 8-16ig iskolában lesz, utána 16-tól ne menjen sehová? 16 és 20 óra között nem kell őt védeni? Csak 20 óra után? Mert akkor az előtt is történhet vele bármi.
2011. dec. 11. 14:20
 40/54 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszélve arról, hogy majd nyáron este 20-kor még süt a nap, miért ne lehetne mondjuk a barátaival, mint télen 16-kor, amikor meg már sötét van, és mégis kint lehet. Szóval én nem nagyon értek egyet ezzel a törvénnyel.
2011. dec. 11. 14:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!