Kiskorúak csak felügyelettel nyolc után az utcán?
Szerintem a kormány tényleg kezdi hülyének nézni az embereket. Komolyan úgy gondolják, hogy egy 17 éves majd hívja anyucit/apucit, ha megy valahova?
Kőszegi Zoltán biztos nem volt egyszer sem bulizni, vagy inni a barátaival 18 éves kora előtt, hanem este nyolckor ágyba bújt, zsoltárt énekelt és lefeküdt. Mi lesz a következő? Kijárási tilalom, hogy a felnőttek életét is védjék?
Nem magával az alapötlettel van bajom, esetleg ha 12/14 évesekről és pl. 22 óráról lenne szó, akkor még talán helyeselném is.
De egy 17 éves gyerek már különórákra jár, késői edzésekre, még "legálisan" is érhet haza este 8 után busszal, villamossal. Vagy rendelje be valamelyik szülőjét autóval a városba, mert csúnya állambácsi miatt nem tud hazamenni?
Tudom, hogy ez csak csepp a tengerben és rengeteg fontosabb(nak tűnő) problémája is van az országnak, de pont ezekből a cseppekből lesz a tenger és ha mindegyikre csak legyintünk, a végén sokszorosával szívjuk meg!
58%
itt semmi keresnivalója a büntetőjognak, Tökölnek, Btk.-nak e téren
a "kiskorú", mint kifejezés NEM büntetőjogi kategória, nem büntetőjogi fogalom - tehát ne a Btk.-ban keresd
0-18 (18 betöltéséig) - kiskorú mindenki (magánjogilag)
Bevezetik, és ki fogja betartani?
Pl. a szórakozóhelyeken most sem lehet elvileg 18 év aluliaknak bemenni. Kérnek bárhol személyit? Alkoholt/cigit most sem lehetne kiskorúnak eladni, ezzel sem foglalkozik senki, mert akkor a vevőkörének a felét elvesztenék.
De persze tényleg hülyeség azzal javítani a közbiztonságot, hogy kitiltjuk az embereket az utcáról. Este 8-kor még simán mehet haza egy különóráról.
Egyébként pl. Angliában kiskorú fényes nappal sem mehet ki az utcára egyedül! Ezért is van ott az au-pair rendszer, még a 12 éves gyereket is felnőtt kísérgeti az iskolába minden nap. Ami egyébként egy nagyon jó dolog, csak Magyarországon nincsenek au-pairek. Egyébként kint is láttam gyereket egyedül csellengeni az utcán, mégsem vitte be a rendőr. Látszatintézkedés az egész.
Azt ért meg mindenki amit akar, vag amit képes.
A szövegkoűörnyezet egyértelmű.
De kimeccek egy egy részletet hogy a fogyatékosok is megétsék!!!!!
""Tudják-e ki a kiskorú?
A polgári jog szerint kiskorú minden 18. életévét be nem töltött személy (van kivéltel, a 16. évüket betöltő, szülői engedéllyel házasulók nagykorúságot is szereznek.) A jog a kiskorúakon belül külön kategóriába sorolja 14 év alattiakat, a polgári jog szerint ők teljesen cselekvőképtelenek – nem köthetnek komolyabb szerződést, nem rendelkezhetnek szabadon vagyonuk felett. """"""A családjogi törvény a Ptk. definícióit használja."""""" A büntetőjog más fogalmakkal operál, ott a """"14 év alattiak gyermekkorúak,""" a 14-18 közöttiek pedig fiatalkorúak.
Este nyolc óra után köteles lenne a """"kiskorú gyermek """ közterületen történő felügyeletéről gondoskodni a szülő – ezt javasolja Kőszegi Zoltán fideszes képviselő a """""családok védelméről szóló törvényjavaslathoz""""" benyújtott módosító indítványában. A képviselő elsődleges célként azt fogalmazta meg, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozatává a gyermekek.
Csak rakd össze te barom!!!!
""""""A családjogi törvény a Ptk. definícióit használja.""""""
kontra
"""""családok védelméről szóló törvényjavaslathoz"""""
""""14 év alattiak gyermekkorúak,"""
kontra
""""kiskorú gyermek """ közterületen történő felügyeletéről
Akinek most sem esik le, az vagy nem akarja megérteni, vagy hülye!
""Miért nem írod le egyértelműen, mit akarsz mondani?
Már leírtam az elején.
A 14 éven aluliakra vonatkozik.
És ez egyértelműen le van írva, csak az index hülyíti akiket lehet.
Kb ennyi
Engem nem érdekelnek ezek a törvények.
Annyi tudni való alapból , hogy 16 év alatti "rendes" bármilyen nemű gyermeknek sötétedés utánn nincs keresnivalója az utcán.Attol függetlenül hány óra van.
16 -18 között eljárhat buliba , diszkóba , hébe-hóba, normális helyre ,normális népek közzé.
Ha lányom egy hónapig nem megy sehova ,küldöm. Nem féltem , mert olyan nevelést kapott, hogy nem "egér a Marson".Nagyjából ismerem a baráti körét és azok szüleit is.Ha olyat látok köztük aki nem tetszik nekem,elég ha csak szóvá teszem.
Amikor kis aligfejlett csirtiket látok ".asszonmegmávalaki" stílusban ,(vagy épp .urvásra veszik a figurát) éjjel félrészegen lődörögni ,elszomorítónak tartom.Ha ilyent neveltem volna elbújnék szégyenembe.
Ehhez nem törvény kell , nem karhatalom , hanem csöpp jóérzés,vagy normalitás, vagy nevezzük aminek akarjuk.
Szülőként a kivánt mennyiségű pofonadagnak már a kilátásba helyzése is a gyerkőc részére , nagyszerű eredménykre képes. Ha kellő időben és kellő indulattal adagolják.
A törvények olyanok mint a sorompó.A madarak elszállnak felette ,az egerek elmennek alatta, csak a szamár megy neki.
Ahol nincs tekintély ,anarchia várható.
58%
ha felrobbansz sincs igazad
(egy jogász)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!