Min lehet tettenérni, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság?
Januárban a nemzetközi média kemény föllépése volt megfigyelhető az új médiatörvénnyel kapcsolatban a magyar sajtószabadság megszűnése miatt.
Tehát miből látszik, hogy azóta nem szabad a magyar sajtó? Milyen cikkek kerülnek cenzúrázásra?
"klubrádió most lejáró frekvenciáját, hogy ők azt ne nyerhessék meg. A politikai, közélet műsor helyett ugyanis zenecsatornává kéne átalakulniuk. "
Na ezt bizony jól tették, nem tudok más magyar rádióról amiben olyan ócska betelefonálós fröcsögős műsor volt "közéleti műsor" címén.
Szerintem itt sokan keverik a szezont a fazonnal.
"Ha gyűlöllek miért ne mondhatnám ki? Ez a szólásszabadság."
Meg kell kulonboztetni a szemelyekkel kapcsolatos SAJTOszabadsagot az intezmenyekkel szembenivel.
Egy szemelyes gyulolet kimondasa is mas, meg az is hogy ha ezt "kiirod az ujsagba", mert lehet, hogy EGYALTALAN nincs igazad. Ez olyan, mintha birosag helyett mezoitelkezest fogadnank el.
A masik dolog. Azt nem tudom, hogy kozszereplo emberekrol "tenyfeltaro" anyagok forrasait fel kell-e adni. De azt a jogot MINDEN embernek meg kell adni, hogy bebizonyithassa ha esetleg azok a feltart dolgok nem tenyek.
Szerintem ilyen esetben a birosagnak meg kene adni a jogot, hogy NAGY (!!!) karteritest fizettessen az alap nelkul piszkolodo ujsagiroval.
Mindjart nyugodtabb lenne a kozelet.
A Klubrádió semmivel sem rosszabb,mint Hír TV.
Az pedig,hogy egy újságíró köteles kiadni a forrását, a sajtó szabadság súlyos megsértése.
Ha valakit személyesen megsért a média szereplő, pert indíthat ellene. De ekkor sem köteles a forrását felfedni.
Én Pécsről írok. 2010-ben a választás előtt itt volt Sólyom László a városban. Történelmi találkozót szervezett a szerb és a horvát elnökkel. A délszláv háborúk óta nem volt ilyen háromoldalú találkozó. Este néztem az m1-et. És egyetlen hír volt a városról, hogy egy férfi szájába dugott egy kézigránátot és fölrobbantotta. De egyetlen más országos média sem hozta a hírt, se RTL Klub, se TV2.
Pedig akkor úgymond működött a szabad sajtó. Vagy lehet, hogy ugyanaz az állami cenzúra működött akkor is?
Pécsről volt hír, kb 5 percen keresztül ment a hírekben a téma, hogy a szerencsétlen férfi felesége abortsuzt hajtott végre, ezért meg ezért lett öngyilkos, mutatták a házat, a szomszédokat kérdezték...
De számtalan területen láttam, hogy a korábbi médiatörvénynél is erősen korlátozott volt a sajtó szabadsága.
Most viszont nem veszek észre semmilyen korlátozást, sem önkorlátozást. A hírkeresőről olvasom a cikkeket a hírek 90 %-ban gyepálják a kormányt. Ha ezt maga a Fidesz irányítja, elé érdekes lehet a kommunikációs stratégiájuk. Bár az is elképzelhető, hogy az indulatokat ki akarják futtatni a választásmentes időszakban.
"Ha lenne cenzúra,ez a kérdés nem is lehetne."
Te barom! A Cenzúra nem azt jelenti, hogy semmit sem engednek leírni vagy kimondani. Ha csak egyetlen kérdést törölnek az már cenzúra.
akkor a legelső válaszolónak van igaza
itt ezen a fideszpárti szemét fórumon minden normális kérdést letiltanak az ORBÁN P*csnyalói
Itt a döntő bizonyíték:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!