Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kanadai emberkereskedő...

A kanadai emberkereskedő pápai cigányok történetét vajon hány hazai médium és hírforrás meri majd lehozni? Egyetértesz a magyarországi médiumok cigánybűnözőket mentegető liberális gyakorlatával?

Figyelt kérdés
Most kaptam: "Kanada történetének legnagyobb emberkereskedelmi ügyében magyarországi cigányok a gyanúsítottak. Vélemény?" kérdést töröltük.
2011. nov. 8. 17:38
1 2 3 4 5
 31/42 Heckler ***** válasza:
58%

"akkor nem azt fogják mondani, hogy Kovács Pista volt, hanem azt hogy egy magyar... Ennyi."

Na, kezded látni a lényeget, én, ha kimegyek valahova, akkor magyarnak hívnak, mert magyar vagyok, a cigánynak meg van becses neve angolul is, ez pedig a GIPSY, és ne hívják Hungariannek.

"Azért, mert magyarok (mégha cigányok is)."

Én meg cseh-lengyel-német-magyar vagyok, mert az emberek már csak olyanok, hogy nyolc nemzetiséghez tartoznak egyszerre.

2011. nov. 9. 00:13
 32/42 Heckler ***** válasza:
58%

Érdekes pl, hogy az Observer cigánynak hívja a cigányt, nem magyarnak, mert van szemük, és látják, mit fotóztak le:

[link]

2011. nov. 9. 00:19
 33/42 anonim ***** válasza:
56%

Mindegy mit mond a Szu1 én akkor is baromira sajnálom azokat az idős embereket, akiket pár ezer forintért legyilkolnak, és azokat is, akiknek nap mint nap félelemben kell élni. Amiket Szu1 ír az olyan, hogy kimegyek az utcára, 5 perc séta után elérek egy cigányok lakta részt, és mindjárt megcáfolódik.

Aztán meg attól, mert valaki magyar állampolgár, még nem biztos, hogy magyar. Sok cigány utálja a magyarokat, mégis magyar állampolgárok. Ideje lenne megtanulni végre, hogy államnemzet és kultúrnemzet között van különbség.

És Heckler jól írja, van nekik angolul is nevük: gipsy. És a külföldi média nem hozta le? Dehogyis nem! Mert ott ki merik írni, hogy gipsy. Csak nálunk hallgatják el.

2011. nov. 9. 00:35
 34/42 Sz1u ***** válasza:
5%

#31 00:13

"Na, kezded látni a lényeget, én, ha kimegyek valahova, akkor magyarnak hívnak, mert magyar vagyok, a cigánynak meg van becses neve angolul is, ez pedig a GIPSY, és ne hívják Hungariannek."

Nem és határozottan NEM! Az meg kit érdekel, hogy angolul hogy van a cigány? Egy indiánnak te meg csak egy sápadtarcú vagy! :)

Nyugodtan hívják csak magyarnak (mert magyar, csak azon belül cigány nemzetiségű)!

"Én meg cseh-lengyel-német-magyar vagyok, mert az emberek már csak olyanok, hogy nyolc nemzetiséghez tartoznak egyszerre."

Pontosan! De azt se hagyd ki, hogy esetleg valamelyik ősöd lehetett akár cigány is! ...és elérkeztünk ahhoz a részhez, hogy nem volna szabad számítania annak, hogy ki milyen származású! Erről szólt volna a vitám lényege!

Jó éjt!

2011. nov. 9. 00:42
 35/42 anonim ***** válasza:
42%
Sz1u: Először, is bocs, hogy elírtam a neved (már én is álmos vagyok). Másodszor: Hiába erőlködsz, úgysem fogsz tudni meggyőzni, hogy nem számít a származás, ha kimegyek az utcára, és belémkötnek, mert magyar vagyok.
2011. nov. 9. 00:46
 36/42 Sz1u ***** válasza:
5%

#33 00:22 w3dzz!

"Ha jól sejtem te vagy italt szállítasz a kocsmákba vagy a játékgépeket javítod ezért van ekkora "becsületed" az általad ennyire tisztelt roma állampolgárok előtt."

A második esethez volt közöm (játékgépek), de az egyik sem cigánykocsmában volt.

Gondolom, ha hozzád valaki ferdeszemmel közeledik, akkor te sem vagy hozzá túl kedves. Nos, a cigányoknál ez hatványozottan érvényes! De, ha normálisan (nem lenézően) bánsz velük, igenis "kezelhetőek"! Még azt is elnézik (jót röhögnek), hogy lecigányozod őket!

Egyébként ti tényleg szerettek gyűlölködni?

2011. nov. 9. 00:48
 37/42 Sz1u ***** válasza:
5%

00:35

00:46

"én akkor is baromira sajnálom azokat az idős embereket, akiket pár ezer forintért legyilkolnak, és azokat is, akiknek nap mint nap félelemben kell élni."

Ki az a nem normális, aki nem sajnálja ezeket az idős embereket?

"Amiket Szu1 ír az olyan, hogy kimegyek az utcára, 5 perc séta után elérek egy cigányok lakta részt, és mindjárt megcáfolódik."

Pont ezt írtam Hecklernek is: mindig azoknak esik útjába a cigánylakta rész (vagy börtön), akik utálják őket... Kissé gyanús ez nekem.

"Aztán meg attól, mert valaki magyar állampolgár, még nem biztos, hogy magyar."

Hát micsoda?

"Sok cigány utálja a magyarokat, mégis magyar állampolgárok."

Vice versa...

"Ideje lenne megtanulni végre, hogy államnemzet és kultúrnemzet között van különbség."

Mi ezzel a gond? A magyarokon belül is rengeteg kutúra kavarodik (csak egy példa: palócok)

"És a külföldi média nem hozta le? Dehogyis nem! Mert ott ki merik írni, hogy gipsy. Csak nálunk hallgatják el."

Magyaroszágon is kimondja jónéhány média egy bizonyos réteg lenagyobb örömére...

"Sz1u: Először, is bocs, hogy elírtam a neved (már én is álmos vagyok)."

Semmi gond!

"Másodszor: Hiába erőlködsz, úgysem fogsz tudni meggyőzni, hogy nem számít a származás,"

Nem is akarlak, csak én elmondom a véleményem, tapasztalatom.

"ha kimegyek az utcára, és belémkötnek, mert magyar vagyok."

Én még sosem jártam így...

2011. nov. 9. 01:02
 38/42 Heckler ***** válasza:
60%

"mert magyar, csak azon belül cigány nemzetiségű"

Eszed tokja. Ez nem egy matematikai halmaz. Valaki vagy magyar, vagy cigány, vagy cseh, vagy német. Nincs olyan, hogy "azon belül".

"Nyugodtan hívják csak magyarnak"

Nyugodtan hívják csak cigánynak a cigányt, ha az, és még véletlenül sem magyarnak, ez rám nézve sértő.

"Nem és határozottan NEM! Az meg kit érdekel, hogy angolul hogy van a cigány?"

Egy angol veled ellentétben meg tud különböztetni egy cigányt egy másik embertől, ezért adtak nekik külön nevet, az összes többi néphez hasonlóan.

"Pont ezt írtam Hecklernek is"

Én meg pont azt írom neked, hogy nem az látja őket, aki utálja őket, hanem az utálja őket, aki látja őket, de te képtelen vagy leszokni arról, hogy fordítva üld meg a lovat.

"Hát micsoda?"

Szerinted az állampolgárság határozza meg a nemzetiséget? Te még annál is butább vagy, mint gondoltam.

"A magyarokon belül is rengeteg kutúra kavarodik (csak egy példa: palócok)"

Mivel fogalmad sincs, mi az a palóc, ezért elmondom: a palócok egy régió után kapták nevüket az alföld észak-keleti, nem külön nemzet, és ha egyéb példával jönnél, a cigány még véletlenül sem tartozik a magyar nemzetet alkotó törzsek egyikéhez sem.

2011. nov. 9. 01:18
 39/42 Sz1u ***** válasza:
7%

#39 01:18 Heckler!

"mert magyar, csak azon belül cigány nemzetiségű"

Eszed tokja. Ez nem egy matematikai halmaz. Valaki vagy magyar, vagy cigány, vagy cseh, vagy német. Nincs olyan, hogy "azon belül".

Látom fáradsz. Ez pontosan egy "matematikai halmaz"! Mint ahogy pl. Szlovákiában Maria Kovácová szlovák állampolgár, de magyar nemzetiségű!

"Nyugodtan hívják csak cigánynak a cigányt, ha az, és még véletlenül sem magyarnak, ez rám nézve sértő."

Rád nézve esetleg (ha úgy érzed). Rám nem.

"Egy angol veled ellentétben meg tud különböztetni egy cigányt egy másik embertől, ezért adtak nekik külön nevet, az összes többi néphez hasonlóan."

Kit érdekel az angol?

"Én meg pont azt írom neked, hogy nem az látja őket, aki utálja őket, hanem az utálja őket, aki látja őket, de te képtelen vagy leszokni arról, hogy fordítva üld meg a lovat."

Tudod minden relatív. A félig tele, vagy üres pohár esete. Számomra pont Te ülsz fordítva azon a bizonyos lovon.

"Szerinted az állampolgárság határozza meg a nemzetiséget?

Mikor mondtam én ilyet? Magyar(állampolgár), azon belül cigány nemzetiségű. A romungrók viszont már egyértelműen magyarnak is mondják magukat (cigányul nem is tudnak). Boney M-et, Abbát...stb... hallgatnak.

"Te még annál is butább vagy, mint gondoltam."

...légyszi ne személyeskedj, mert én viszont annál okosabbnak tartalak.

"Mivel fogalmad sincs, mi az a palóc, ezért elmondom: a palócok egy régió után kapták nevüket az alföld észak-keleti, nem külön nemzet, és ha egyéb példával jönnél, a cigány még véletlenül sem tartozik a magyar nemzetet alkotó törzsek egyikéhez sem."

Ki a franc mondta, hogy külön nemzet??? A magyarokon belül egy kultúrcsoportot írtam!

2011. nov. 9. 01:42
 40/42 Heckler ***** válasza:
58%

"Mint ahogy pl. Szlovákiában Maria Kovácová szlovák állampolgár, de magyar nemzetiségű! "

Ebből a példából számomra nem derül ki, hogy egy magyar nemzetiségű ember hogyan lehet "ezen belül" cigány is. Valaki vagy magyar, vagy cigány. Az állampolgárság ettől teljesen független. én lehetnék amerikai állampolgár is, nemzetiségem csak egy van: magyar.

"Rád nézve esetleg (ha úgy érzed). Rám nem. "

Igen, így érzem.

"Kit érdekel az angol?"

Az, hogy nem vagy hajlandó tudomást venni arról, hogy a világon mindenhol külön népcsoportnak tekintik a cigányokat, nem fogja alátámasztani a nézeteidet.

"Mikor mondtam én ilyet?"

Az 01:02-es kommentedben visszakérdeztél, hogy egy magyar állampolgár mi más lehet, mint magyar, de szerintem már nem is tudod, mit akarsz.

"A magyarokon belül egy kultúrcsoportot írtam!"

Csakhogy a cigány nem kultúrcsoport a magyarokon belül, cigányok élnek mindenhol, a világ cigányainak túlnyomó többsége azt sem tudja, hol élnek a magyarok, már csak ezért is hülyeség a cigányt magyarnak "kultúrcsoportnak" hívnod.

2011. nov. 9. 02:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!