A devizahitel is örökölhető?
Nem, ez azért nem ilyen sötét, nem kell megijedni. Ugyanis a hitel mellé ma már minden bank kér életbiztosítást. (A hitel mellett fizeted ezt is meg lakásbiztosítást is mellesleg.) Szóval ha meghal az, akinek a nevére szól a hitel, akkor a biztosító kifizeti.
Én tudom, mert sajna most sorra halnak ki az őseink.
Persze fizetni való az lesz bőven, attól ne tarts. Nálunk pl. úgy volt, hogy amikor apu meghalt, akkortól senki nem fizette a hitelt, vártuk a hagyatéki tárgyalást. (Hívogattak a bankból minden nap, de az ügyvéd is megmondta, hogy ne fizessen senki, a bank sem tehet ilyenkor semmit.) Aztán megvolt a végzés, elmentünk a bankba, ők még vagy fél évet (nem túlzok) elegerésztek az egészen. Szóval arra az egy évre szóló kamatot azért ki kellett visszamenőleg is fizetnünk, mert azt nem nyelte be az életbiztosító. Ez 10 millára kb. 500 ezer ft volt.
Anyósomnál meg volt adóstárs, most küzdünk a biztosítóval, mert nem akarnak egyáltalán fizetni, pedig a felét ki kéne. Szóval szerintem ha ilyeneken aggódsz, nézesd át a hitelszerződést egy ügyvéddel. Nálunk az volt a baj, hogy adós meg adóstárs volt a szerződésbe beleírva. Most utólag a bank mondja, hogy főadóst, meg adóstársat kellett volna beleírni, hogy fizessenek. Na, ez marha jó, ki írta a szerződést? Utólag okosak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!