Miért nem legalizálják a drogokat?
"Én az alkoholt is betiltanám, vagy 5× ös jövedékit szabnék rá mint ami ma van.
1L pálesz 10 000- osz igyon aki akar."
Egyetértek!
Az a baj kerdezo, h te az a fajta hulye vagy, aki kitalal marhasagokat, de utana mar nem nez semminek, aztan mikor vitazni kell akkor mindent letud azzal, h az nem ugy van, mert szerinte nem es kesz.
Fogalmad nincs mit is jelent alkoholistanak lenni es akkor a drogrol akarsz itt okoskodni?
............
Nem lenne bevétel. A drogos egyre jobban leépül, a díler kiviszi a pénzét.
Meg amúgy is, elég hülyeség van már itthon, ami rombolja a társadalmat, még egy nem kell!
Pfffff....
Nézd meg, h nem veszi észre magát az idióta.
Nem az az alkoholista, aki minden nap fogyaszt, hanem aki rá van állva s már függő!
De mondom neked nem lehet beszélni, mert alapvető dolgokkal nem vagy tisztában plusz hülye is vagy szal...
Ha neked ez olyan fontos, keress magadnak olyan országot, ahol legális. Ezzel is eggyel jobb lesz a helyzet.
Ha megtaláltad szólj! De addig ne.
szerintem egy kicsit máshol kell keresni a választ.
az alkohol is drog, a nikotin is, ezek legálisak.
a többi drog nem legális.
Szerintem ennek gazdasági oka van. Mégpedig a következő:
a nikotin és az alkohol egyaránt magasan addiktív anyagok. A társadalom által elfogadottak, hiszen a cigi az "nem drog" mert nem flashelsz tőle meg ilyenek, viszont sokszázezer embert öl meg évente, az illegális drogok összesen nem ölnek meg ennyit. Az államnak rengeteg bevétele van az alkoholból és a nikotinból és senki sem fogja azt mondani neki, hogy ez így nem helyes, mivel elfogadott anyagokról van szó.
Ezzel szemben az illegális drogok a társadalom által nem elfogadottak, de van rá igény tehát kell hogy legyen piac is, és itt az állam (illetve a vezetők) ismét hatalmas bevételekhez juthatnak, hiszen akinél a pénz, annál a hatalom -> már rég a drogbárók irányítanak. Nekik nem érdekük legalizálni a drogokat. Egy illegális drog ára kb a századára zuhanna, ha legalizálnák. Teljesen fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!