Hogyan jellemeznéd Trianont pár szóban?
"Egy rohadt kastély versailles-ban
TRIANON
Egy Nemzet kifosztása
TRIANON
Egy ország sárba tiprása
TRIANON
Vissza mindent mint régen volt
AKAROM"
Kovács Gültem nek!
Bár személyessen nem ismerlek, úgy látom, hogy igazán szelektív a történelem ismereted. Ki kell, hogy ábrándítsalak, Magyar Királyság 1000-től 1944. október 15-ig volt egy kis megszakítással. Gondolj bele koronázták-e a Habsburgokat a Szent Koronával, a válasz egyértelmű, egytől egyig mind, ez alól kivétel a kalapos király. Feltételezem, hogy a te liberális világnézeted, az egységes Európa elképzeleted nem engedi meg, hogy merjünk nagyok lenni. Az idők folyamán már nemegyszer bizonyult be, hogy aki mer az nyer.
"Amugy nem értem a felháborodást.A magyarok területért és hatalomvágyért EMBEREKET(nőket, gyerekeket...) őltek. Jó, hogy nem már kitüntetésben nem részesítik az országot.Kétszer is beleesett ebbe a csapdába. Sajnos ilyen a magyar mentalitás "elöbb cselekszünk utánna gondolkodunk"."
Gondolom te is a Szekfű Gyula féle történelemírás áldozata lettél. Mi mindíg vitézül közdöttünk. Az álltalad írt érvek pont a szomszédainkra vonatkoznak, gondolom személyesen nem tapasztaltad 1944 hideg napjait.
Nem hiszem, hogy szelektív lenne történelmi ismeretem, egyszerűen csak nem kívánok érzelmek alapján politizálni.
Az 1526-os mohácsi csata után katonailag összeomlott az ország, és politikailag is három részre szakadt. Az állam teljes szuverenitása, a függetlenség 1918-ig hiányzott. A törököt kiűző Habsburgok nem egyesítették az országot, erre egészen a kiegyezésig kellett várni, amikor is újra megteremtődött a korlátozott államiság. Nem értem miféle 1000 éves jogfolytonosságról beszélsz.
"Feltételezem, hogy a te liberális világnézeted, az egységes Európa elképzeleted nem engedi meg, hogy merjünk nagyok lenni. Az idők folyamán már nemegyszer bizonyult be, hogy aki mer az nyer."
Rosszul feltételezed! Semmilyen ista nem vagyok.
Aki mert az nyer? Ezt mond a frank hiteleseknek! Hátha megköveznek.
"Nem hiszem, hogy szelektív lenne történelmi ismeretem, egyszerűen csak nem kívánok érzelmek alapján politizálni.
Az 1526-os mohácsi csata után katonailag összeomlott az ország, és politikailag is három részre szakadt. Az állam teljes szuverenitása, a függetlenség 1918-ig hiányzott. A törököt kiűző Habsburgok nem egyesítették az országot, erre egészen a kiegyezésig kellett várni, amikor is újra megteremtődött a korlátozott államiság. Nem értem miféle 1000 éves jogfolytonosságról beszélsz."
Egy a jogfolytonosság alatt nem azt értjük amiről te beszélsz. Ez egy bonyolultabb jogi fogalom, de mivel ráérek elmagyarázom. Gondolj bele, ha egy britnek azt mondod, hogy a Magna Charta Libertarium(Nagy Szabadság Okirat) nem tartozik hozzá ahhoz az évszázadokra visszamenő törvénykezésre, mely felépíti a jelenlegi rendszert egyszerűen kinevetne, mivel ezt mindannyian tudják, hogy kik ők és honnan jöttek. Egyébként az ország egyesítése több ízben is létrejött és megannyi okirat említi az egységes Magyarországot (1709,1848...)
"Az álltalad írt érvek pont a szomszédainkra vonatkoznak, gondolom személyesen nem tapasztaltad 1944 hideg napjait."
Mi van? Nehogy már elkezdj itt történelemórát tartani a 16 éveddel!
Figyelj, nagyon sokat kell még tapasztalnod a világból, hogy nekiállj osztani az észt Trianonról, meg népirtásról.
Hihetetlen, hogy mennyi csökött agyú fiatal él ebben az országban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!