Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire fogsz szavazni 2014-ben?

Kire fogsz szavazni 2014-ben?

Figyelt kérdés
2011. okt. 7. 16:35
 21/95 anonim válasza:
27%
Ha mindenki a Jobbikra szavaz, akkor mért nem a Jobbik az ELSŐDLEGES párt?! Amúgy meg...Szerintem rohadjon meg a magyar politika!
2011. okt. 10. 17:09
 22/95 anonim ***** válasza:
89%

Mert sokan sajnos a Fideszre szavaztak, azért nem "elsődleges"

Én legközelebb a Jobbikra fogok.

2011. okt. 10. 17:47
 23/95 anonim ***** válasza:
28%
MSZP, vagy LMP. Bár őket se szeretem túlságosan, de még mindig jobbak mint a neonáci jobbik vagy diktatórikus fidesz. (esetleg a MKKP jöhet még szóba :D)
2011. okt. 10. 17:58
 24/95 anonim ***** válasza:
88%

A Jobbikra.

Sokan írtátok, hogy neonáci, rasszista meg cigánygyűlölő. Én ezt máshogy látom. Nem az segít a legtöbbet a cigányságon, aki megpróbálja letagadni és a szőnyeg alá söpörni a problémát, hanem aki nyíltan kimondja az igazságot, feltárja a problémákat és arra megoldásokat keres.

Lehet hogy nem a legjobb megoldásokkal rukkolnak elő, de ők legalább igyekeznek tenni is valamit. A többi párt addig nem jutott el, hogy szembenézzen a helyzettel. És ennek a struccpolitikának a legnagyobb vesztese pont a roma társadalom.

A Jobbik tisztán látja, hogy a kialakult helyzetért nem (csak) a cigányság a felelős, hanem az elhibázott szociális politika. Ezen kell tehát változtatni, például a következő lépésekkel:

a) A segélyeket pénz helyett szociális kártyában adják, amit ún. szociális boltban lehet beváltani. Ennek kettős célja van: Egyrészt hogy a segélyt valóban értelmesen használják fel, ne alkoholra, szerencsejátékra költsék. Másrészt a szociális boltban magyar (lehetőleg helybéli) termékeket árulnak, a helyi gazdákat, cégeket segítve.

b) Bizonyos gyerekszám felett nem plusz segélyt adnának, hanem adókedvezményt. Ennek az a célja, hogy csak az vállaljon sok gyereket, akinek van keresete, és el tudja tartani a gyerekeket.

c) A 16 év alatti anyák nem kapnának gyereknevelési segélyt.

Arra kell ösztönözni őket, hogy ilyen fiatal korban még ne vállaljanak gyereket.

d) A problémás családi helyzetű gyerekeket bentlakásos egyházi iskolákba küldenék, mert otthon csak a rosszat látja, tanulja el.

e) Közbiztonság javítása, p, Csendőrség felállítása.

Nyilván a fenti törvények általános érvényűek lesznek, nem csak a cigányságra vonatkoznak, ám jellemzően őket érintik.

Tudom, hogy nem lesz egyszerű. Nem lesz egyszerű a roma társadalomnak kitörni a megszokott életmódjából, nem lesz egyszerű a kormánynak sem, amikor munkahelyeket akar teremteni, hogy aki akar, az tudjon is hol dolgozni. De az első lépéseket legalább már megtettük.

És akkor ez még csak a romastratégia volt, nem beszéltem a keleti nyitásról, államadósság és uniós tagság újratárgyalásról, devizahitelesek megsegítéséről, a magyar föld védelméről, stb. De talán nem is tisztem, hogy a teljes programot ismertessem, akit érdekel, olvassa el, és utána ítélje meg maga.

2011. okt. 10. 18:43
 25/95 anonim ***** válasza:
64%

"a hozzá hasonló szélsőségesek mindig az anyagi és morális (meg se tudnám mondani, melyik a rosszabb) katasztrófába "vezették" az országaikat"

Ehen... hát elnézve egy Dél-Afrikai Koztársaságot, ahol a "szélsoséges" kormány letunése ÓTA zuhan az életszínvonal, vagy egy Spanyolországot, Chilét, hát azt kell hogy mondjam, láttam már rosszabb helyzetben levo demokratikus országokat :-) Továbbá a felsorolt három példa mind "szélsojobboldali" irányítás alatt állt. Baloldali szélsoségesek esetén igazad van.

2011. okt. 10. 18:56
 26/95 anonim ***** válasza:
74%
Chilében kommunizmus volt...
2011. okt. 10. 19:00
 27/95 anonim ***** válasza:
100%
1970 és 1973 kozott. Utána jott Augusto Pinochet tábornok, és vége lett a kommunizmusnak. Jott a szélsojobboldalizmus :)
2011. okt. 10. 19:06
 28/95 anonim ***** válasza:
100%
Ehen… Azon gondolkodjál el picikét, hogy miért tűnt le a szélsőjobb és miért zuhan az életszínvonal! Baloldali esetében igazam lenne, de csak ott? Kína? Hát igen, az máig kommunista. Nehéz lenne innen megmondani, hogy valóban növekszik-e ott az életszínvonal (a szegényekére gondolok, mert ott is azok vannak sokkal többen), azt meg egyenesen kétlem, hogy Dél-Afrikában a néhány tíz milliónyi fekete (tudod: azok, akik rabszolgaként dolgoztak és az életükkel a fehérek rendelkeztek/nek) életszínvonala bármikor életnek nevezhető volt. Az lehet, hogy elslisszolnak az eddig uralkodó fehérek, amire biztos, hogy jó okuk van, így az ő hatalmas vagyonuk hiánya egyből látszik az egész ország vagyonán, amit azok az emberszámba nem vett feketék dolgoztak össze, akik most is bajban vannak, de már megszokták. Na, puffogtass csak!
2011. okt. 10. 19:10
 29/95 anonim ***** válasza:
76%

Csak a Jobbikra!

21/F

2011. okt. 10. 19:20
 30/95 anonim ***** válasza:
89%

1970 és 1973 kozott. Utána jott Augusto Pinochet tábornok, és vége lett a kommunizmusnak. Jott a szélsojobboldalizmus :)

…és milyen szép idők jöttek egyből a chileiekre. Néhány közülük rendszeresen járt nálunk, mi több, a szomszédomban. Mondták is, hogy olyan magas az életszínvonaluk, hogy az csoda, ha nem halnak éhen.

2011. okt. 10. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!