Kire fogsz szavazni 2014-ben?
Mert sokan sajnos a Fideszre szavaztak, azért nem "elsődleges"
Én legközelebb a Jobbikra fogok.
A Jobbikra.
Sokan írtátok, hogy neonáci, rasszista meg cigánygyűlölő. Én ezt máshogy látom. Nem az segít a legtöbbet a cigányságon, aki megpróbálja letagadni és a szőnyeg alá söpörni a problémát, hanem aki nyíltan kimondja az igazságot, feltárja a problémákat és arra megoldásokat keres.
Lehet hogy nem a legjobb megoldásokkal rukkolnak elő, de ők legalább igyekeznek tenni is valamit. A többi párt addig nem jutott el, hogy szembenézzen a helyzettel. És ennek a struccpolitikának a legnagyobb vesztese pont a roma társadalom.
A Jobbik tisztán látja, hogy a kialakult helyzetért nem (csak) a cigányság a felelős, hanem az elhibázott szociális politika. Ezen kell tehát változtatni, például a következő lépésekkel:
a) A segélyeket pénz helyett szociális kártyában adják, amit ún. szociális boltban lehet beváltani. Ennek kettős célja van: Egyrészt hogy a segélyt valóban értelmesen használják fel, ne alkoholra, szerencsejátékra költsék. Másrészt a szociális boltban magyar (lehetőleg helybéli) termékeket árulnak, a helyi gazdákat, cégeket segítve.
b) Bizonyos gyerekszám felett nem plusz segélyt adnának, hanem adókedvezményt. Ennek az a célja, hogy csak az vállaljon sok gyereket, akinek van keresete, és el tudja tartani a gyerekeket.
c) A 16 év alatti anyák nem kapnának gyereknevelési segélyt.
Arra kell ösztönözni őket, hogy ilyen fiatal korban még ne vállaljanak gyereket.
d) A problémás családi helyzetű gyerekeket bentlakásos egyházi iskolákba küldenék, mert otthon csak a rosszat látja, tanulja el.
e) Közbiztonság javítása, p, Csendőrség felállítása.
Nyilván a fenti törvények általános érvényűek lesznek, nem csak a cigányságra vonatkoznak, ám jellemzően őket érintik.
Tudom, hogy nem lesz egyszerű. Nem lesz egyszerű a roma társadalomnak kitörni a megszokott életmódjából, nem lesz egyszerű a kormánynak sem, amikor munkahelyeket akar teremteni, hogy aki akar, az tudjon is hol dolgozni. De az első lépéseket legalább már megtettük.
És akkor ez még csak a romastratégia volt, nem beszéltem a keleti nyitásról, államadósság és uniós tagság újratárgyalásról, devizahitelesek megsegítéséről, a magyar föld védelméről, stb. De talán nem is tisztem, hogy a teljes programot ismertessem, akit érdekel, olvassa el, és utána ítélje meg maga.
"a hozzá hasonló szélsőségesek mindig az anyagi és morális (meg se tudnám mondani, melyik a rosszabb) katasztrófába "vezették" az országaikat"
Ehen... hát elnézve egy Dél-Afrikai Koztársaságot, ahol a "szélsoséges" kormány letunése ÓTA zuhan az életszínvonal, vagy egy Spanyolországot, Chilét, hát azt kell hogy mondjam, láttam már rosszabb helyzetben levo demokratikus országokat :-) Továbbá a felsorolt három példa mind "szélsojobboldali" irányítás alatt állt. Baloldali szélsoségesek esetén igazad van.
1970 és 1973 kozott. Utána jott Augusto Pinochet tábornok, és vége lett a kommunizmusnak. Jott a szélsojobboldalizmus :)
…és milyen szép idők jöttek egyből a chileiekre. Néhány közülük rendszeresen járt nálunk, mi több, a szomszédomban. Mondták is, hogy olyan magas az életszínvonaluk, hogy az csoda, ha nem halnak éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!