Ki szerint mennyibe kerül ma 1kg kenyér?
1. A hipermarkec 99Ft-ért adja, jó az, csak másnap már penészes. Rá is van írva: kenyér
2. 280-300Ft és támogatom a magyar termelőt, aki ha nem tud árat emelni, spórol az alapanyagon, ront a minőségen, és valami oknál fogva mindíg tudom, hogy melyik műszak csinálta azon a héten...
3. Van egy bizonyos kovászolt kenyér, negyedkilósat kapok 270Ft-ért... kilónként több, mint 1000 Ft-ért megközelíti ízre azt, amit Anyám tett elém a nyolcvanas években...igaz ma ez már luxus
"Nem tudom, mert a magyar kenyerek annyira ócskák, nincs bennük liszt, hogy én már egyáltalán nem veszem őket, és otthon sütöm a kenyeremet gépben vagy a sütőben."
Épp hogy azok nem magyar kenyerek. Magyar kenyér amit otthon sütsz, vagy ha ilyet veszel.
Köszönöm a válaszokat!
Tehát amit tehetünk a mai világban, hogy megnyugtatjuk magunkat:
Nem lesz drágább semmi, ha lejjebb adunk az igényeinkből!
5-600 Ft/kg-ért húst tudunk venni (jó minőségűt nem lehet kapni, csak házivágásból)
99Ft egy liter tej (a minőségi 5-600Ft)
5000Ft-ból tetőtől talpig fel tudunk ruházkodni, pont mint régen, igaz, most a turkálóból. Amúgy 50 ezer is kevés lenne...
Akkor elkönyvelhetjük, hogy az üzemanyag és energiaárak mellett csak a fizetéseink emelkedtek a rendszerváltás óta!!!
Találj egy jó pékséget, és 300 alatt tartalmas, házi, fehér kenyeret ehetsz, ami még a 4. napon is ehető (már ha valami csoda folytán megmarad addig, mert ezeknek megvan az a jó szokásuk, hogy másnapra elfogynak! :) )
A jó pékséget fel lehet ismerni arról, hogy nem szupermarketben van, nincs rajta látványpékséges logó, és a környékén mindenki kilós kenyérrel a hóna alatt mászkál munkából hazafelé menet.
Azt hittem kolopele Ausztráliából hozatja a kenyeret, hogy el tudja mondani ő arra is milliókat költ egy évben.
Amúgy meg tök mindegy mennyibe kerül a kenyér, nem kell enni, mert moslék kaja.
23.25: Én azt látom ezeknek a "kenyereknek" a címkéjén, hogy magyar kenyérgyárak készítik. Akkor az nem magyar?
Arra meg nekem sajnos így munka mellett nincs kapacitásom, hogy egy jó pékségbe járkáljak kenyérért, máshova meg jó tejért, a piacra meg zöldségért. Miért nem tudnak mondjuk a hipermarketek ehető és elfogadható minőségű árut árulni. Én több évet éltem külföldön Nyugat-Európában és az USA-ban, és ott mindenütt volt ezeken a helyeken is jó minőség, viszont ez a magyar moslék színvonal sehol se volt. Nem csak a kenyérrel van baj, de jelentem, hogy a sajt sem tejből készül nálunk, és a felvágottak se láttak húst, legfeljebb valami gagyi bőrkét, pépet meg tollat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!