Ki szerint mennyibe kerül ma 1kg kenyér?
1. A hipermarkec 99Ft-ért adja, jó az, csak másnap már penészes. Rá is van írva: kenyér
2. 280-300Ft és támogatom a magyar termelőt, aki ha nem tud árat emelni, spórol az alapanyagon, ront a minőségen, és valami oknál fogva mindíg tudom, hogy melyik műszak csinálta azon a héten...
3. Van egy bizonyos kovászolt kenyér, negyedkilósat kapok 270Ft-ért... kilónként több, mint 1000 Ft-ért megközelíti ízre azt, amit Anyám tett elém a nyolcvanas években...igaz ma ez már luxus
"Csak teljeskiörlésű extrudáltat veszek 199ft/250gr, 2013ig jó!"
Hát mi általában 1-2 nap alatt megesszük, amit veszünk. :D
Nekem bőven jó lenne 200 FT-ért 1 kg olyan kenyeret enni, mint gyerekkoromban, ami tényleg kenyér volt és nem ilyen felfújt vagy dúsított vagy mit tudom én milyen szemét, amivel most etetnek minket.
Nem tudom, mert a magyar kenyerek annyira ócskák, nincs bennük liszt, hogy én már egyáltalán nem veszem őket, és otthon sütöm a kenyeremet gépben vagy a sütőben. Nem örülök neki, hogy ezt kell, mert nem vagyok időmilliomos, de azt az ócska szart meg nem eszem, amit itt kenyér címén adnak, ha 100 ft akkor se, ha 1000 akkor se.
Hozzáteszem, hogy itt-ott aranyárban kapható elfogadható minőségű, teljes őrlésű kenyér, annak tényleg 1000 ft a kilónkénti ára. Azt meg azért nem veszem meg, hogy ennyire hülyének azért már ne nézzenek, meg időm sincs utánajárni annak az egy-két helynek, ahol pont kaphatók. Úgyhogy sütök.
- szeletelt 1 kg-os fehér kenyér olyan 230 körül (vidéki pékség, finom puha, de csak az első nap, kb. 4 napig áll el, bár már nekem másnap sincs túl sok kedvem hozzá)
- fél kg szeletelt barna kenyér is 200-250 között van, frissen isteni, ez is kb. 4 napig áll el, és még akkor is egész finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!