A kormánynak bukás a szakorvosjelöltek ösztöndíjprogramja? Eddig összesen 10-en érdeklődtek, viszont óriási feszültséget keltett az orvosok között.
14:07
>> Ha nyugati bért adnának, akkor az legyen havi nettó 1 millió
A képzésedet mi keleti fizetésből fizettük ki, te arcátlan !
15:50-nek:
Ezt reagálásként írtam a erre a hozzászólásra: "Az új ajánlatnak ennek kellene lennie: nyugat-európai fizetést kaphatnak, feltéve, hogy kifizetik azt a potom 20 milliót, amibe a képzésük kerül."
Erre írtam én, hogy ilyen feltételekkel (mert nyugaton 1 millió körül van az orvosi fizetés) hülye lenne, aki ebbe ne menne bele, szóval fejezd be a mondatok kiragadását a környezetükből! És még én vagyok arcátlan...
Mellesleg, nyugaton az ottani viszonyokhoz képest is meg vannak fizetve az EÜ dolgozók, már máshová leírtam példaként, hogy Nagy-Britanniában például az OTTANI átlagbér 3x-át kapják. Mo-n 2010-ben nettó 110ezer volt az átlagfizetés, ennek a 3x-a 330ezer lenne (és a kezdő orvosok 200ezret, a szakorvosok 300ezret kérnek). És ez még KELETI fizetésnek számít!
És majd akkor pattogj, ha 5-10 év múlva nem lesz állami egészségügy (értsd: 1-2 éves várólisták lesznek a műtétekre és vizsgálatokra; sok helyen pl. a gerinc MR-re már most is 1 év az előjegyzés a műtétre pedig 1,5 év), és akkor majd a keleti fizetésedből kell fizetni a magánklinikák nyugati árait...
"És majd akkor pattogj, ha 5-10 év múlva nem lesz állami egészségügy"
Itt a pont. Mindenki pattog, ohgy ezt miként képzelik. CSak azt nem veszik figyelembe, ohgy kint sokkal többet kap egy orvos mint az átlag fizetés. Itthon nem. De majd mikor nem lesz magyar egészségügy akkor lesz ám pampogás.
"sok helyen pl. a gerinc MR-re már most is 1 év az előjegyzés a műtétre pedig 1,5 év"
VAn ahol gerincműtétre 4 év. Pesti gerince kórház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!