Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van Antall József és...

Miért van Antall József és Willy Brandt neve óriási betűkkel kirakva Brüsszelben az EU Parlament előtti téren?

Figyelt kérdés
2011. aug. 27. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Bár sosem jártam ott, de biztos, hogy ki van rakva?
2011. aug. 27. 16:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Ki. Én magam láttam a múlt héten.
2011. aug. 27. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:
57%

Az épület új szárnyait nevezték el róluk.

Sajnos a falra József Antallt írtak, jól szembeköpve a magyarokat.

2011. aug. 27. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:
47%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:54

Szinte gondoltam. Nektek semmi sem jó baz+! Egyébként azért van úgy írva a neve, mert a szerencsétlen, nyugati proli halandók így értik meg melyik a keresztnév. Ha egy japán megy egy nyugati országba, akkor az ő neve is fel van "cserélve", pedig nem is olyan régen még a második legnagyobb gazdaság voltak. Pofátlanok vagytok turbómagyarok, ez van!

2011. aug. 27. 18:06
 5/5 anonim ***** válasza:
90%

A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:06

Szinte gondoltam, hogy lesznek efféle nagyhangú öngyűlölő-bajnokok! Hadd világosítsalak fel, hogy a miniszterelnököt Antall Józsefnek, és nem József Antallnak hívták. Az épületszárnyat az ő tiszteletére nevezték el, tehát ha már megtisztelik, írják le rendesen a nevét. Miért szégyelljük, hogy a vezetéknevünk megelőzi a keresztnevünket? Ilyen erővel le is fordíthatnánk a nevet Joseph Anthonyra, hogy az általad említett "szerencsétlen, nyugati proli halandók" megértsék.

Érdekes, a koreai ENSZ-főtitkár nevét nem angolul nem Ki-moon Bannak, hanem Ban Ki-moonnak írják, tehát a vezetéknevet írják előre. Továbbmegyek, még az a Románia, amelynek politikájában 90 éve változó intenzitással, de lényegében folyamatosan jelen van a magyargyűlölet, a román nyelvű szövegekben is általában Ady Endrét ír, nem Endre Adyt.

Miért akarunk pápábbak lenni a pápánál, és mániákusan eltakarni, eldugni, letagadni, megváltoztatni azt, ami magyar jellegzetesség?

2011. aug. 28. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!