Kor helyett vagyoni cenzus (esetleg műveltségi) megoldaná a problémát?
Én nem tartom jó ötletnek, hogy csak 18 éven felüliek szavazhatnak. Sokkal inkább tartom azt életképesnek, hogy aki adózik, az szavazhat? Miért akarna egy olyan beleszólni a Magyar Politikába, aki nem is dolgozik? "aki nem dolgozik ne is egyék" egy árnyalata és teljesen passzolna a politikához is. Aztán a műveltségi cenzus is egy reális ötlet. Akinek még a 8 általános is túl megterhelő, az mit ért ehhez?
Szóval amint láthatjátok, elég alacsonyra tettem a mércét, hogy az emberi jogokat azért figyelembe vegyük, tehát a két fontos feltétel szavazáshoz (vagy ez vagy az vagy mindkettő):
-Legalább 8 általános
-Dolgozó
"Csakhogy 18 év alatti fiatalok se szavazhatnak így ők sem emberek?"
De, emberek. Csupán nagyobb eséllyel meggondolatlanok, a legtöbben közülük, nem ismerik a munka világát, mert nem kell ismerniük még stb.
Nincs kedvem ahhoz, hogy pár meggondolatlan fiatal vigye csődbe az országot a szavazataival.
Arra sincs garancia, hogy a 18 évesnél idősebbek nem viszik, de a 18 alattiak esetében biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb katasztrófához vezetne, ha ők elmennének szavazni.
Bár amíg ilyen a választási hajlandóság, addig nem kell ilyesmin gondolkodni szerintem.
"A műveltségire szavazok, IQ teszttel."
az IQ-nak semmi köze a politikához.
A térlátásodat és a logikai képességedet méri, semmi köze a közgazdaságtanhoz, államelmélethez, egyéb szakpolitikákhoz.
"Megaztán gondoljunk bele, hogy az értelmiség pártjának tekintett szadesz milyen volt, vagy a jelenlegi értelmiségi párt az elemlámpa milyen. "
Mindenkit be lehet etetni.
A prolikat ugyanúgy, mint az értelmiségieket.
"A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 07:58"
Egyébként baromi jókat írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!