Miért lett törölve ez a kérdés? :Aki azon háborog, hogy szar a fizetése az miért nem tanul olyan szakmát amivel jól lehet keresni?
Nos, azért, mert teljesen hülyeség ez a kérdés.
Menjen el a kérdező szépen orvosnak, és megkapja 10 év tanulás után a minimálbért. Ez gáz, és sza.rok a fizetések. Ez van.
első: a link nagyon jó! szomorú de sajnos igaz....
második/harmadik: igen, tisztában vagyok a dolgokkal, és a te véleményeden vagyok én is, csak nem értem, hogy miért lett törölve...van itt rengeteg más irritáló kérdés is, amik nincsenek törölve... (amúgy én is azok közé tartozom akik "osztották" a kérdezőt, és sokat írtam, és emailben kaptam is értesítést, hogy jött még 6 válasz a nap folyamán, de a kérdés már nincs sehol sem)
na mindegy :)
"Nem a fizetés kevés, az árak túl magasak."
Igazából fordítva. Az árak európai szinten vannak, míg a fizetések...
De mind a két megfogalmazásnak is ugyanaz az eredménye.
Mert ez sértő. Nem lehet olyan szakmát tanulni amivel el lehet helyezkedni biztosan sajnos, amnapság. Orvos és mérnök kb igen, de a többi nem. Nem beszélve a fizetésről :(
Nyugaton a fizuk 5-10x-ese a mienknek, az árak pedig fele akkora. Akkor ?
"A munkaerőpiacon rendelkezésünkre álló csúcstechnikai állásoknak sok éves külön szakmai képzés és oktatás a feltétele. Ezeket az állásokat a néhány kiemelkedő tehetség kapja meg. A többieknek az információs gazdaság ötfajta álláslehetőséget kínál majd: dolgozhatnak mint gondnokok, ápolók, eladók, pénztárosok és pincérek.
Ebből arra a következtetésre is juthatnánk, hogy a gyerekek érdekeit az szolgálná a legjobban, ha az oktatás arra irányulna, hogy megtanítsa őket kemény, kritikus kérdések felvetésére a nem túl kecsegtető kilátásokat illetően. Miért olyan a világ, amilyen? Ki tette ilyenné? Lehetne-e másmilyen? Vannak olyan tárgyak, amelyek - ha megfelelően tanítjuk őket - segítenek az ilyen kérdések megválaszolásában. Ezek a szociológia, a történelem és a filozófia. És mindegyikük egyfajta régimódi írás-olvasás készségén alapszik, amely lehetővé teszi a kíváncsi elmének, az erkölcsi és társadalmi elgondolásokat."
Theodore Roszak: Az információ kultusza 101. old (Európa 1990)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!