Miért nem tartanak népszavazást az új alkotmányról? Fontosabb mint as vizitdíj, de erről nem akarják megkérdezni a választókat.
Hü.lye vagy kedves kérdező, ez az igazság. Okok:
1. Napi 20 ilyen kérdés van, olvass vissza.
2. Olvastad az új Alkotmányt?
3. Olvastad, hogy miről lehet népszavazást tartani?
4. Olvastad, hogy te is kezdeményezhetsz népszavazást, sőt még az imádott Mszp-d is, miért nem teszitek?
+1 Azé' me'!
Szerintem nem sok értelme volna.
Hányan olvasnák el előtte az új alkotmányt?
Hányan olvasták el a régit?
Parlamenti választások előtt...
Hányan olvasták el a pártok programjait?
Hányan vizsgálták meg a pártok munkáját?
A választók többsége az ígéretekre és a szimpatikus arcokra szavaz, nem arra amire kellene.
Talán az a demokrácia, hogy itt mindenki fújja a magáét, és mindenki okosabb a másiknál, a másikat szídni lehet, trágár szavakkal illetni?
Egyesek úgy tekintenek az országra, mint egy Fradi-MTK meccsre, ahol a másikat mindig le kell üvölteni, bármit is csinál!
Meg kellene látni, hogy végre van egy kormány, aki az ország rendbetételén fáradozik, és észre kellene venni a kis lépéseket, amik ebbe az irányba mennek.
Amíg ilyen széthúzás van, addig elég nehéz rendbe tenni a dolgokat. Szerintem a népszavazáshoz is kell tájékozottság, képzettség, tudni kellene, mi lesz mondjuk öt-tíz év múlva a következménye annak, amire most szavazok. Szerencse, hogy bizonyos dolgokban nem lehet népszavazást kiírni.
"Olvastad, hogy te is kezdeményezhetsz népszavazást, sőt még az imádott Mszp-d is, miért nem teszitek"
És ez a szánalmas. A tipikus fideszes. Ki mondta, hogy imádom az mszp-t? Azt hiszitek a szocikon kívül senki sem utálja a fideszt. Tévedtek. 2-2.5 millió emberen kívül mindenki utálja őket.
"Meg kellene látni, hogy végre van egy kormány, aki az ország rendbetételén fáradozik, és észre kellene venni a kis lépéseket, amik ebbe az irányba mennek. "
Csak az a kormány nem a magyar kormány. VAlahogy nem látni a javulást. Mindig amit mondanak annak az ellentétét teszik. lsd: Offshore cégeket megszüntetni= épp nekik kedveznek egy javaslata, megszüntetni a mutyizásokat= nem kell majd pályázatot kiírni 150 millió alatt, stb.
Ha ők ilyen lépéseket tesznek, annak valószínűleg már látják a pozitív hatását, amit mi nem látunk, mert nem értünk hozzá.
Mintha nem is ugyanabban az országban élnénk! Minden nap tudnék írni itt olyasmiről, ami megint egy pozitív lépés a rendbetétel felé. Ha valaki csak a rosszat akarja látni, akkor azt fogja látni. Több szempontból is meg lehetne vizsgálni mindent, és akkor lehet, hogy nem ilyen negatív lenne, amit látsz.
"Ha ők ilyen lépéseket tesznek, annak valószínűleg már látják a pozitív hatását, amit mi nem látunk, mert nem értünk hozzá. "
vagy amivel a hatalmukat tudják erősíteni. Nézd meg mindenkit kicserélnek 9 ÉVRE. Sőt már a demokrácia látszatára sem adnak. Van értelme az alkotmánybírák számának növelésére. Meg is mondták, hogy nincs rá pénz, de növelni kell.
A fidesz olyan mint a többi párt. A korrupció is ugyanolyan nagy mint régebben. (pl a fidesz mégse vetett ki a dohánygyárakra adót. Mikor megkérdezték őket miért senki sem akart válaszolni inkább nevettek és elküldték őket a fenébe.)
+
Mert a fidesz azt mondja valamire, hogy jó akkor az jó is?
Igen, a Fideszben lévő embereket tág látókörű, kultúrált, megfontolt és művelt embereknek tartom többnyire, megbízom a döntéseikben, ez nem jelenti azt, hogy mindig mindent száz százalékig jól tesznek, de amiről kiderül, hogy téves, azt utólag korrigálják. Nyilván van, amivel nem értek egyet, de döntő többségében igen!
Én pont az előttük lévő években éreztem azt, hogy csak a káosz növekszik, a hozzá nem értés miatt, és ettől volt rendkívül rossz a közérzetem. Úgy éreztem akkor, hogy az ország rossz kezekben van, és utólag sem tudok mást mondani. Úgy is volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!