Ki miért nem választott "értelmiségi" pályát?
traktoros: ez nem feltétlenül igaz történet, inkább egy társadalmi körkép. tény, h vannak ilyen emberek.
ismerek olyat srácot én is, akinek elég gyérek voltak a családi körülményei, talán valami szakmája van, de 16 éves kora óta melózik. most ott tart, h akárhova el tud menni nyaralni, 100ezres kabátban jár, jó kocsija van, de kegyetlen sokat dolgozott az elmúlt 15 évben, h idáig eljusson. na meg ért is ahhoz, amit csinál, és szenvedéllyel szereti a munkáját. tisztességesen csak így lehet megszedni magad.
jó példák erre a nagyszüleim is, akik elég szegény családból származtak. de imádták a munkájukat, szinte csak annak éltek. spórolással, sok melóval összehozták az évek alatt azt, amiről más csak álmodik. és ezért nagyon tisztelem őket. sajnos 3 éve elhunytak, de nekem ők a példakép mindenben. szakmailag és magánéleti szempontból is.
Nekem sose tetszettek az ülőmunkák illetve az "értelmiségi" pályák , mindig is kétkezi munkát akartam csinálni és ezt szeretem csinálni .
Sajnos ha normálisan meg akarok élni , akkor mégiscsak kell egy egyetem (szeptembertől kezdem munka mellett) és fel kell adnom azt amit igazán szívesen csinálok , mert ezzel amit most csinálok hosszú távon nem fogok előre jutni :| .
A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:02
Képzeld, aki meg tudományos címet szerzett, az is megalkotott valami új dolgot ennek a világnak, sőt magasabb szinten és talán hasznosabban is. Az csak a torz rendszernek köszönhető, hogy te jobban élsz egy olyan orvosnál aki kitalálja, hogy nem kell az adott műtéthez csak 4 ből 3 metsztést végezni, ha az ő módszerével csinálja valaki.
03:00
"Képzeld, aki meg tudományos címet szerzett, az is megalkotott valami új dolgot ennek a világnak, sőt magasabb szinten és talán hasznosabban is."
Ezt rosszul tudod.
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 06:52
Nem, ezt jól tudom. Esetleg nézz utána ;) Gondolom nem nagyon vagy a Phd cím közelében, hogy ezt tudd, ez az írásaidból látszik ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!