Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a "hambúrger...

Mi a véleményetek a "hambúrger" adóról?

Figyelt kérdés
2011. júl. 3. 20:17
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
80%

21.39. Honnan veszed,hogy aki minimálbért keres,az a saját hibája? Vidéken végzettségtől,szakmától függetlenül is örülnek,ha legalább minimálbéres munkát kapnak!

Ez az adó pedig csak egy újabb lenyúlás.

A zöldségfélék,és az egészségesnek mondott ételek nagyon drágák.

Ami a chipset illeti! Nem egészséges,az igaz. De van egy előnye:hogy laktató. A gyerek jól lakik vele. A kenyér és a rávaló sokkal drágább. Egy növekedésben levő kamasznak uzsonnára nem elég egy szelet zsíros vagy lekváros kenyér.

2011. júl. 3. 22:08
 32/48 anonim ***** válasza:
5%
Aki minimálbért keres, az a saját hibája.
2011. júl. 3. 22:10
 33/48 anonim válasza:
88%

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:39

Nem tudom, te hol élsz! Úgy gondolod, hogy a szegényeknek (minimálbéresek, nyugdíjasok)futja arra, hogy faluról bemenjenek a nagyobb üzletekbe? Egyen csirkét? Miből ugyan, amikor nincs rá pénze? Persze mindenhol lehet találni ellenpéldát, hogy chipssel stb. tömi a gyerekét a minimálbéres anyuka, de nem ez a jellemző! Akik meg fizikai munkát végeznek, azok nem a zöldségtől maradnak talpon, nagyapád sem kapált volna a mezőn egy napig ha salátát evett volna!(manapság meg örül, aki fát pakolhat, mert munkája van, nem hogy válogasson)

"...és lehetőleg ne a Tescoban" - ezt itt nem értem, miért ne lehetne a Tescoban egészséges kaját találni? Vagy egyáltalán vásárolni?

"Az pedig hogy valaki minimálbért keres, legtöbb esetben a saját hibája." Szerintem meg a kevés munkahely hibája.

Az egyik szülőm minimálbért keres mérnöki diplomával, és örül hogy egyáltalán van munkája. A másik is alig keres többet (3 diploma). Nem hiszem, hogy nem tettek meg érte mindent, hogy jobb munkájuk legyen, és minden tiszteltem az övék.

Szép dolog az egészséges táplálkozás, de tudod, kell hozzá egy bizonyos jólét, hogy az embereknek ez érdekük legyen. Amíg nincsenek rendes fizetések, sőt munkahely sem, az ember elsődleges célja, hogy jóllakjon a család egyáltalán. Ez az adó csak egy újabb, csinos köntösbe bújtatott lehúzás. Gondolod, hogy akárkit érdekel, hogy mit eszel? Miért nem adóztatják meg inkább a luxuskajákat stb, amit a felső tízezer eszik? Természetesen, mert nem gyűlne belőle annyi pénz, ezért hadd szívjon a szerencsétlen "parasztja", aki így is alig lakik jól.

Nézzél már szét! Nem csak a nagyon egészségtelen kaják lesznek megadóztatva, hanem minden amivel a szegényebbek jóllaknának. Gondolkozni kéne, mielőtt kinyitod a szádat!

2011. júl. 3. 22:34
 34/48 anonim ***** válasza:
7%
Végre egy értelmes adó az egészségtelen táplálkozás ellen!!
2011. júl. 3. 22:39
 35/48 anonim ***** válasza:
0%

22:34!

Nincs munkak? Hülyeséget ne beszélj! Én magam vállalkozó vagyok, 2 hónappal ezelőtt adtam fel álláshirdetést, nem mondom, sokan jöttek, megmondtam mennyi a fizetés és az egyéb juttatás, sokan azt mondták, hogy ennyiért nem dolgoznak, inkább várják a segélyt! Na ezért mondom azt, hogy az ilyen inkább haljon éhen! Ott a lehetőség és nem él vele! Csak panaszkodni tud! Mellesleg hányan vannak olyanok, akik keveset keresnek mégis mondjuk dohányoznak. Azt a pénzt költhetné egészségesebb dolgokra is. Egyébként pedig ne aggódj, olyan minimális mértékű ez az adó, hogy nem nagyon lehet megérezni, mert egy 200 Ft-os terméknél, max 5-10 Ft-os emelkedés lesz. Ez így sajnos nem fogja elérni a célját, akkor lenne értelme ha ennél jóval nagyobb lenne az adótartalom. Mondjuk 350-400 Huf lenne egy zacskó csips, akkor nem sok "rászoruló segélyes" venné meg! Szülőként pedig nagyon rossz a gondolkodásod, mert ilyen hozzáállás hogy a csipsszel legalább jóllakik. Itt kezdődnek a gondok! A gyereknek normális étel kell nem pedig csips. A csirkénél olcsóbb hús pedig nemigen van! Ne feleslegesen költs, hanem arra amire igazán kell.(Jó minőségű étel pl.)

2011. júl. 3. 22:57
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

Átrágtam magam a válaszokon. Érdekes volt, többször kifejezetten szórakoztató. Én azokkal értek egyet, akik szerint ez egy szimpla lenyúlás. Szó sincs arról, hogy a kormány az egészségünkért aggódna, és ezért ezzel az adóval kedveskedik. Először is táplálkozástudományi szakemberek állítják, hogy olyan önmagában nincs, hogy egy kaja egészségtelen. Számít az, hogy mennyit, hogy eszünk belőle, stb., de ami nem mérgező, az önmagában nem egészségtelen.

Ha meg az egészségünkért aggódnának, arra lenne több kézenfekvő módszer, hogy hatékonyan ösztönözzék az egészséges táplálkozást. Hogy mivel? Például ADÓCSÖKKENTÉSSEL! Magyarországon a legmagasabb az élelmiszerek áfája Európában. Az élelmiszerek nagyobb csoportja szinte minden országban kedvezményes kulccsal adózik. Nálunk miért nem? És kezdjük a kedvezményes kulcsot mondjuk a zöldségekkel és gyümölcsökkel!

Akik azért aggódnak, hogy nem elég magas ez az új termékdíj, azoknak felhívnám a figyelmét, hogy januárban az adó mértéke a szeptemberihez képest emelkedik!

Ja, és még az is lehet, hogy visszaüt az az egész, mert csökkenni fog a kereslet - itthon, de az emberek majd behozzák a csokit és egyebet külföldről. Ez ma már nem olyan bonyolult. És akkor még a többletbevétel is elúszhat.

2011. júl. 3. 23:13
 37/48 anonim ***** válasza:
100%
egy újabb pénzlehúzás.
2011. júl. 3. 23:31
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

"A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:57" Jól beszélsz, bár nem fizethetsz túl sokat ha inkább a segélyt választják. Én is vállalkozó vagyok, nálam tisztán megkapnak a munkások havonta 200 ezret, nem is akar senki segélyből élni közülük. Ez lenne a legfontosabb, hogy ne könyöradományt kapjon egy tisztességes dolgozó. Csak a legtöbb vállalkozónak fontosabb a saját zsebe. Nekem elég az a fél millió, amit elteszek egy hónapban, meg az év végi nyereség, ismerek olyan vállalkozókat a környéken, akik minimálbért fizetnek, és egy millió alá nem adják a saját keresetüket, amiből be is vallanak legalább 100 ezret. Ez itt a szemétség, nem a segély.

2011. júl. 3. 23:37
 39/48 anonim ***** válasza:
68%

22:57

Nem kell általánosítani. Meg kik is azok a chipse-t evő segélyesek???

Az én szüleim pl. apukám gépésztechnikus, mérnöknek készült, fel is vették, de kellett a pénz papáéknak, ment dolgozni az apukájával, nem tudott lediplomázni. Minimálbért keres, esélye sincs, hogy képezze magát, tanuljon.

Anyukám szülei sem álltak jól anyagilag, ezért szakmát kellett neki tanulni, hogy ne kelljen sokáig finanszírozni a tanulmányait. Kereskedő lett. Minimálbérért dolgozott, most munkanélküli és elmúlt 50. Bármit elvállalna, de épp nem röhögik szembe.

Pont a pénz volt az, ami mindig veszekedést váltott ki, 20 évnyi házasság után elváltak a szüleim. Még nehezebb lett. Anya volt hogy 2-300 ft-os órabérért munka mellett takarítást is vállalt éjjel.

Nekünk bőven kijutott a vajas kenyérből. Minden fizetéskor vett 1 rúd párizsit, egy lekvárt amíg volt ettük, ha elfogyott vajas kenyér.

Ebéd: tésztaleves, tojásos tészta, paprikás krumpli, prézlis tészta, krumplis tészta, leveskocka leves stb. Ha marad egy kis pénz hó végén vettünk csirkét. Szerintem meg tudnám számolni hány zacskó chipset ettem meg egész eddigi életemben.

És szerinted ők tehetnek róla, hogy minimálbért keresnek.

A fősulit úgy tudtam elvégezni, hogy dolgozni kellett mellette, nem tudtam minden tantárgyat felvenni, a 4 év helyett 5 év alatt végeztem.

Régen kövér voltam az állandó kenyérevés miatt.Most igyekszem odafigyelni, hogy mit eszek. A diplomámmal 93 000 ft-ot keresek, mivel egyedül élek, ezt úgy ahogy be tudom osztani, próbálok egészségesebb ételek venni, és le is fogytam.

Most megtehetem, hogy teljes kiőrlésű kenyeret veszek, 250 ft/0,5 kg, de ha gyerekem lesz, és férjem, ilyen keresettel, valószínű én is örülni fogok, ha a fehér kenyert megveszem. És nem csirkemellfilét veszek majd, hanem csibefasírtot és tescos párizsit.

2011. júl. 3. 23:43
 40/48 anonim ***** válasza:
49%

"Jól beszélsz, bár nem fizethetsz túl sokat ha inkább a segélyt választják."

120.000 nettót kínáltam a jelentkezőknek! Azért ez jóval több, mint a segély, és azt gondolom sok magyar örülne ha ennyit keresne, de ezek szerint nem olyan rossz ez az ország, ha még válogatnak is egyes emberek.

2011. júl. 4. 09:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!