Mit gondoltok az új adótervezetről, az eb-adóról?
"Önkormányzati ebadó bevezetését, a kölyökkutyák kikötésének tiltását, az állatvédelmi bírság drasztikus emelését, a kutyák fülkorrekciós műtéteinek betiltását, valamint a veszélyesnek minősített ebek nem fajta, hanem viselkedés szerinti meghatározását tartalmazza egyebek mellett az állatvédelmi törvény"
"Mentesülnének a díjfizetés alól azon gazdák, akik ivartalaníttatják és chippel látják el a kutyájukat, illetve háztartásonként egy eb után kérelmezhető az önkormányzatnál a fizetési kötelezettség alóli felmentés. A menhelyről hazavitt kutyák után sem kell hozzájárulást fizetni, mely az örökbefogadás gyakoribbá válását eredményezheti - olvasható a tervezetben."
Nem látok benne kivetni valót. Ha betartod a szabályokat nem kell fizetned. Így talán a menhelyek is ürülnének
"A jogszabály kötelezné az önkormányzatot arra, hogy a beszedett ebrendészeti hozzájárulás legalább felét visszaforgassa a kutyák mikrochippel ellátásnak és ivartalanításának támogatására."
Szerintem támogatandó
De ez várható volt.
A kormány adóbevételekre szorul. Így van ez kitalálva.
Ez a szokásos levegőadó szöveg pedig szerintem nem az ebadóhoz illik...
Hány kutyád van, hogy ennyire háborogsz?
Egyébként én általánosságban nem szimpatizálok minden hülyeséggel, amit a Fidesz kitalál, de azért van,amit lehet támogatni!
a levegőadót nem az ebadóra irtam...
amugy saját magukat is megadóztethatnák,(nem 16%-al!)és akkor sokkal több bevétele lenne az országnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!