Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a Jobbiknak...

Gauldoth kérdése:

Szerintetek a Jobbiknak (esetleg LMP, MDF vagy másnak) lehet esélye a két nagy párt ellen?

Figyelt kérdés
2011. jún. 18. 15:16
1 2 3
 21/25 Ozmium42 ***** válasza:

Csak egy gond: nem szegények. Több pénzük van, mint a dolgozó magyarnak. Bár hülyeségekre költik, és nem látszik meg rajtuk, attól még többet kaszálnak. Bűnöző magyarokon pedig nem tudom, kikre gondolnál, egyelőre még mi vagyunk kb. 10-20x annyian, mégis a börtön cigányokkal van telítve. Problem? A másik a becsületes cigány kérdése. Attól, hogy annyi segélyt kap, hogy lusta legyen elmenni lopni, attól még nem tisztességes. Más: azt sem látom be, hogy az agresszió és vandalizmus hogyan következik a mélyszegénységből. A hajléktalanok sem vandálkodnak teljesen céltalanul.

Az sem világos, hogy miért zavarna bárkit is a "mélyszegénység"? Szerintem nyomozz ennek a témának utána, hátha megérted, hogy hol lóg ki a lóláb. Egy kis terepszemle is segíthet.

2011. jún. 20. 10:10
 22/25 anonim ***** válasza:

"Csak egy gond: nem szegények. Több pénzük van, mint a dolgozó magyarnak."

A segély ilyen szempontból lópikulát sem számít.

Mellesleg a szegénységből nem az a kiút, hogy teletömjük őket segéllyel.

"Attól, hogy annyi segélyt kap, hogy lusta legyen elmenni lopni, attól még nem tisztességes."

Nem rájuk gondoltam. Viszont jellemző, hogy neked ők jutnak eszedbe.

2011. jún. 20. 10:19
 23/25 Ozmium42 ***** válasza:
Azért gondoltam rájuk, mert a "szép számmal" is ott volt, és arra gondoltam, hogy egy nagyobb csoportra gondolsz, nem a néhány tucatnyi jól megbúvó, a minimális normákat betartó cigányra. "Szép számmal" olyanok vannak, akikről én írtam, ráadásul még ha full becsületes is, akkor is rengeteg segélyt kap. Nemrég hallottam, hogy az egyik cigány fia, aki szakácsnak tanul, 40 000 forint ösztöndíjat kap egymaga, gyakorlatilag bőrszín jogon. Az én ösztöndíjam az orvosin 0 Ft, és ezenkívül nem is kapok semmit ingyen, az ösztöndíj plafon 25000 forint, amihez 4.99999 átlag kell, az alsó átlag 4.3 volt. Kár, hogy nem mentem szakácsnak! Vagy cigánynak.
2011. jún. 20. 10:29
 24/25 anonim ***** válasza:

20:28

"Szerintem a legokosabb embereket is aggaszt a cigányprobléma"

A legokosabb emberek tudják, hogy a "cigányprobléma" egy média által gerjesztett hiszti.

Vannak valós problémák: bűnözés, szegénység, munkanélküliség. Ezek egy részét a média összevonja és elnevezi cigánykérdésnek. Aki tisztában van a társadalom valódi állapotával, az tudja, hogy ez manipuláció.

"Nem mondom, hogy jók, de az mindenképp elgondolkodtató, hogyha nem lesznek hasonló radikális lépések, mint amit ők fogalmaztak meg akkor többségbe kerülnek..."

Akkor mégis irtani akarja a Jobbik a cigányokat? Ritka az ilyen őszinteség egy jobbikostól. A jobbikosok többsége elég gyáva és képmutató.

2011. jún. 20. 14:54
 25/25 anonim ***** válasza:

10:10

"Csak egy gond: nem szegények. Több pénzük van, mint a dolgozó magyarnak."

Forrás?

"egyelőre még mi vagyunk kb. 10-20x annyian"

Nem úgy van a jobbikos legendáriumban, hogy mindjárt többségbe kerülnek?

"mégis a börtön cigányokkal van telítve."

Nem úgy van a jobbikos esti mese, hogy a cigányokat nem büntetik, ezért szabadon garázdálkodhatnak?

2011. jún. 20. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!