Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a Jobbiknak...

Gauldoth kérdése:

Szerintetek a Jobbiknak (esetleg LMP, MDF vagy másnak) lehet esélye a két nagy párt ellen?

Figyelt kérdés
2011. jún. 18. 15:16
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
59%

A Jobbik 2010 eleje óta gyengül, akkor volt a csúcson a népszerűsége.

A Jobbiknak először és utoljára 2008-ban volt olyan ötlete, amivel népszerűséget tudott szerezni. Ezt az ötletet is alapvetően kívülről kapta.

A Jobbik már 3 éve nem mondott újat, az egyetlen mondanivalója a cigányellenesség, időnként egy kis zsidógyűlölettel fűszerezve. Ez sehol sem elég egy komoly párt felépítéséhez.

2011. jún. 18. 15:36
 2/25 anonim ***** válasza:
58%

ma 15:36

persze..

Mivel a programjaikat megjegyzés nélkül oldalra söprik..

2011. jún. 18. 15:42
 3/25 anonim ***** válasza:
61%

A Jobbik a cigányellenesség mellett egy igen erős protekcionista politikát szorgalmaz. Ez viszont nem csak az ő sajátjuk, tehát nem feltétlenül tudnak vele dobbantani.

Véleményem szerint a mai szintnél már nem fognak jelentősen tovább jutni.

A SZDSZ és az MDF kifutott. Ők már nem nagyon fognak visszajönni, max. 5-7%-ra, de arra is csak 1-1 ciklus erejéig, de én még ebben is kételkedem.

Az LMP-nek lehet esélye, ha tényleg megszülnek valami konstruktív elképzelést.

Az pedig kérdéses, hogy mit nevezel nagy pártnak. Az MSZP hanyatlóban van. Őket talán még a Jobbik is lekörözheti a közeljövőben. A FIDESZ-nek viszont jelenleg nincs működőképes alternatívája, bármennyire fikázzák is.

Tehát, véleményem szerint, a jelenlegi felállással, az LMP-nek van a legtöbb esélye versenyre kelni a FIDESZ-szel, de nekik sem a közeljövőben. Az MDF és az SZDSZ kizárt, a Jobbik pedig maximum úgy nyerhet szerintem választást, hogyha bejön még pár kis párt és 25-30%-nál senki nem kap többet. De kormányt akkor sem fognak tudni alakítani, mert nem akarnak senkivel koalícióra lépni és más sem akar velük.

2011. jún. 18. 15:44
 4/25 A kérdező kommentje:
Nem rossz a válaszod, elismerem, de szerintem az MSZP-nek azért v
2011. jún. 18. 15:51
 5/25 A kérdező kommentje:
an és lesz is jópár szimpatizánsa. Sztem egy jó 15-20% van aki mindig rájuk fog szavazni.
2011. jún. 18. 15:51
 6/25 anonim ***** válasza:

Azt nem mondtam, hogy biztosan eltűnnek a süllyesztőben.

Ha nem történik nagy változás, akkor egy ideig 15-20%-on valóban nagy valószínűség szerint megmaradnak.

Viszont már most is elég nagy az esély a szakadásra. És ha Gyurcsány akárcsak 5-7%-ot is elvisz, akkor csak 8-15% marad. (Még azzal is parlamenti párt, de eléggé gyenge.)

2011. jún. 18. 15:59
 7/25 anonim ***** válasza:
Igen, a Jobbiknak van esélye. Ha abbahagyják a cigányozást, és az összes ember érdekeit próbálják kélpviselni, akkor lehet esélyük. Főleg akkor, ha az emberek csalódni fognak a Fideszben. Márpedig csalódni fognak, mert mindenki azt várta, hogy szarból várat fognak építeni, ami egy lehetetlen vállalkozás.
2011. jún. 18. 16:05
 8/25 anonim ***** válasza:
32%
A Jobbiknak eléggé bárdolatlan, szélsőséges, középkori politikája van.Az MDF tulajdonképp ugyan olyan lenne, mint a Fidesz.Még talán az LMP -ben van némi fantázia.De őket még nem ismerni eléggé, csak remélni tudom, hogy valóban egy önálló párt...
2011. jún. 18. 16:13
 9/25 anonim ***** válasza:
50%

Persze. Ha az egész programját feladja és azt csinálja, amire valóban szükség van, akkor bármelyik pártnak van esélye. De hát, lássuk be, a politika nem ilyen.

Nekik ez a profiljuk. Ha megváltoztatják, nagyjából azzal vesztik el teljesen a hitelüket.

2011. jún. 18. 16:14
 10/25 anonim ***** válasza:

15:44

"A Jobbik a cigányellenesség mellett egy igen erős protekcionista politikát szorgalmaz."

A jobbikosok 3/4 része nem hogy nem érti, mi az a protekcionizmus, hanem ilyen hosszú szavakat ki se tud mondani :))))

2011. jún. 18. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!