Mennyire volt párt-illetve osztályharc szemléletű a történelem oktatás az "átkos"-ban?
Figyelt kérdés
Magyarul: miféle nézőpont érvényesült?2011. jún. 5. 21:47
31/36 anonim válasza:
A fasizmussal és a 2. vh-val kapcsolatban aránytalanul felerősítették a kommunisták szerepét. Hatalmas teret szenteltek a német kommunista mozgalomnak, amiről ma szinte nem is hallunk, de kimutatták még azt is, hogy Magyarországon is hatalmas lendülettel működött a kommunisták által vezetett ellenállási mozgalom. Úgy állították be, hogy a kommunisták kezdettől fogva világméretekben, a SZU vezetésével szembeszálltak a fasizmussal, szövetségi politikát folytattak más erőkkel, és a fasizmus legyőzése alapvetően a világkommunizmus érdeme volt.
32/36 A kérdező kommentje:
A német-szovjet háborút pedig úgy állították be, hogy az álnok, fasiszta Németország aljas módon megtámadta a békés építgető munkát végző Szovjetuniót, a szovjet nép pedig azonnal egységes ellenállásba kezdett a mocskos hitlerista hódítóval szemben.
Igazam van?
2011. jún. 27. 12:58
34/36 A kérdező kommentje:
Pedig azóta már vannak bizonyítékok, hogy maga a Szovjetunió is támadást tervezett. Hitler csak megelőzte a Vörös Hadsereget a támadásban.
2011. jún. 27. 16:54
35/36 anonim válasza:
Na látod, ezt most hallom először. Én még nem így tanultam.
36/36 A kérdező kommentje:
Jó hogy, akkor ez volt a trendi.
Szerintem akárhány könyvet ütnél fel, ami abban az időben íródott, mindegyikben mindig a másik fél a hibás és soha a szovjetek, mert ők a nagy békepártiak.
Tuti volt itthon olyan, aki ezt be is vette. Egyvalamit el kell ismernem: rohadt jó propagandát tudtak lenyomni.
2011. jún. 27. 20:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!