Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire volt párt-illetve...

Mennyire volt párt-illetve osztályharc szemléletű a történelem oktatás az "átkos"-ban?

Figyelt kérdés
Magyarul: miféle nézőpont érvényesült?
2011. jún. 5. 21:47
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
43%
Nem értem, a 22:00-ás hozzászólásomat miért nyomták le ennyire. Olvassatok bele egy mai középiskolai történelemkönyvbe! De tényleg. Én megtettem pár hónapja. Meggyőződésem, hogy a Kádár-korszak óta nem változott rajta semmi. Legalábbis ami a szemléletét illeti.
2011. jún. 6. 00:05
 22/36 anonim ***** válasza:
57%

„Aki szerint a középkor nem volt sötét, és az egész "marxista propaganda" az hogyan magyarázza, hogy az ókor vége felé Róma lakossága elérte az egy millió főt, és ezek után nem volt egymillió lakosú város a bolygón egészen a 19. század eleji Londonig?”

Lassan megszűnt a rabszolgaság, a feudalizmusban lehetetlen volt fenntartani azt ami az ókori Rómában volt.

2011. jún. 6. 00:13
 23/36 anonim ***** válasza:
64%

A mai történelemtanítás sem a valóságnak megfelelő. Nem Kádári-szemlélet,hanem hamis nosztalgia. Akár a régi időkről van szó,akár 56-ról.

Mindig az adott politika írja a történelem könyveket.

A Kádár-korszakban is kritikával fogadtuk,amit tanítottak. Ugyanis a szüleinktől megkérdeztük,hogy ők mit mondanak róla. Az pedig tapasztalaton alapult,és nem egyezett a hivatalos állásponttal.

Ahogy ma sem egyezik.

2011. jún. 6. 07:36
 24/36 anonim ***** válasza:
74%

Az, amit tapasztalsz, sokszor köszönőviszonyban sincs azzal, ami valójában történik.

Hogy mást ne mondjak, 1933-ban a nép ünnepelte Hitler hatalomra kerülését. Aztán tudjuk mi lett belőle.

Azért sem értek egyet azzal a szemlélettel, hogy ne foglalkozzunk a történelemmel, mert senki sem élt 200 éve és nem látta, hogy valójában mi történt, mert, ad egy, az akkoriak sem látták, ad kettő, az utca embere ma sem látja, milyen háttéralkuk mennek a politikában és mi mit és hogyan mozgat.

Igen, a történelem szubjektív. Mindig a győztesek írják és mindig a hatalom diktálja, hogy mit kell tanítani. Hol keményebb eszközökkel, hol lazábban. De attól még a szüleid sem mindent tudó bölcsek. Attól még, hogy valaki ott volt '56-ban és részt vett a forradalomban, nem fogja megérteni az egészet. Azt el tudja mondani, hogy az utcán mi volt, hogy gondolkodtak, mit éreztek, mit csináltak és miért és hogyan, de azt még annyira sem fogja tudni elmondani, mint a tanár, hogy a börtönökben mi volt, a politikusok irodáiban mi volt, Moszkvában, Washingtonban, Szuezben. Azt pedig már pláne nem, hogy az összes között mi az összefüggés.

Azt is, kis túlzással, csak akkor tudtuk meg, hogy a kormány minden szava hazugság, amikor kiszivárogtatták az öszödi beszédet. Pedig előtte is ugyanaz mint, mint utána, előtte nem sokkal mégis újra megválasztották az MSZP-t, utána pedig majd szétverték a Kossuth-teret, hogy mondjon le.

2011. jún. 6. 10:49
 25/36 A kérdező kommentje:

Hogy álltak a NOSZF-fal?

(Nagy Októberi Szoc. Forradalom)

2011. jún. 6. 15:46
 26/36 anonim ***** válasza:
57%
Mi ez az ad egy, ad kettő mánia mostanában?
2011. jún. 6. 16:56
 27/36 anonim ***** válasza:
67%

Mánia? Én nem vettem észre, hogy mánia lenne. Nem nagyon találkoztam mással, aki használta volna.

De ha sérti a kis lelkedet, akkor helyettesítsd be az először, másodszor stb szavakat!

2011. jún. 6. 17:41
 28/36 anonim ***** válasza:
57%

Helyet cseréltek az osztályok. A munkásosztály volt előtérben, a nemesi, az éretlmiségi osztály a háttérben. Gyakori volt, hogy ilyen státuszú emberek voltak a kényszermunkatáborokban ideológiai átnevelésen.

Hülyeség a viszálykodás.

2011. jún. 6. 18:46
 29/36 anonim ***** válasza:
78%
Nem sérti, de nem csak itt láttam mostanában. Olyan okoskodásnak tűnik, persze lehet hogy nem az.
2011. jún. 6. 18:48
 30/36 A kérdező kommentje:

2. világháború tananyaga?

Arról mit meséltek?

2011. jún. 26. 02:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!