Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a felfogás kimeríti a...

Ez a felfogás kimeríti a férfigyűlölet fogalmát?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=m2DrKV2SuQo

Kérlek írd le a nemedet!

2011. jún. 4. 18:18
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
47%
Aham... Ha egy nő egyébként teljesen jogos és megalapozott kritikával mer élni a patriarchális berendezkedés ellen, akkor máris férfigyülő... Jellemző.
2011. jún. 4. 18:30
 2/32 anonim ***** válasza:
61%
18+os videó úgyhogy nem tudom, de mondjon le!
 3/32 anonim ***** válasza:
 4/32 anonim ***** válasza:
69%

Hát ha nem is meríti ki,de válasz az esetleges hímsovinizmusra.

"Ha egy nő egyébként teljesen jogos és megalapozott kritikával mer élni a patriarchális berendezkedés ellen, akkor máris férfigyülő"

A videót megalapozó mondanivalóra támaszkodva ez a kérdés fordítva is igaz.Nem gondolod?

2011. jún. 4. 18:40
 5/32 anonim ***** válasza:
31%

"A videót megalapozó mondanivalóra támaszkodva ez a kérdés fordítva is igaz.Nem gondolod?"

Fordítva nem értelmezhető, mivel legalábbis az ún. fejlett nyugati világban sehol nincs matriarchális társadalmi berendezkedés, amit kritikával lehetne illetni. Vagy te tudsz ilyenről valahol? Még az egyébként rendkívül emancipált skandináv államokra sem lehet azt mondani, hogy matriarchálisak lennének, csak egyszerűen azt, hogy ott egyenrangú félként kezelik a férfit és a nőt.

Akkor tehát hogyan is fordítanád meg a kérdést...?

2011. jún. 4. 19:15
 6/32 anonim ***** válasza:
47%

"csak egyszerűen azt, hogy ott egyenrangú félként kezelik a férfit és a nőt."

Ja értem,itt nem érzed magad elég egyenrangúnak.

Akkor holnaptól nincs kedvezményes nyugdíj,mehetsz a kőbányába a férfiak mellé követ törni és megvonjuk az egyéb nőknek járó juttatásokat is.

Mit jelent neked egyáltalán az egyenrangú?Nem mehetsz szavazni?Vagy mi a probléma?

Sovinizmus minden országban van.Igen még a nyugatiakban is.

2011. jún. 4. 19:21
 7/32 anonim ***** válasza:
84%

Én lány vagyok, de szerintem szánalmas.

Az ilyen szöveg tipikusan a kisebbségi komplexussal szenvedő nők sajátja, akikben állandó a megfelelési kényszer.

Bár én is találkoztam olyan férfival aki nagy senki volt, de mégis többre tartotta magát nálam "mert ő férfi", de az ilyeneket egyszerűen le kell sz*rni.

Nem ez a jellemző, nekem pont az a bajom a mai férfiakkal, hogy nagyon el vannak nőiesedve és nem rendelkeznek már férfias sármmal.

U.i: mit keres ez a politika rovatban? Sokkal inkább a szerelem/szex/párkapcsolatokban lenne a helye.

2011. jún. 4. 19:22
 8/32 anonim ***** válasza:
51%

"Akkor holnaptól nincs kedvezményes nyugdíj,mehetsz a kőbányába a férfiak mellé követ törni és megvonjuk az egyéb nőknek járó juttatásokat is."

Kértem én, hogy legyen?

"Mit jelent neked egyáltalán az egyenrangú?Nem mehetsz szavazni?Vagy mi a probléma? "

Az egyenrangúság annyit tesz, hogy ne legyen diszkriminálva az ember pusztán a neme miatt, és hogy egyenlő munkáért kapjon egyenlő bért is. Jelenti továbbá azt is, hogy nem várják el tőle pusztán a neme miatt, hogy munka mellett egyedül vigye a háztartást is, hanem igazságosan megosztoznak a felek az otthoni feladatokon.

Jelenti azt is, hogy nem zárjuk ki hallgatólagos megállapodással a nőket a felsőbb vezetői körökből, és azt is, és hogy nem hajtunk el egy állásra jelentkező, egyébként annak minden tekintetben megfelelő nőt pusztán azért, mert nem elég cicababás.

Soroljam még, vagy érted már?

"Sovinizmus minden országban van.Igen még a nyugatiakban is."

Igen? Akkor skandinávéknál miért nem találkoztam vele fél éves ott-tartózkodás alatt, aktív társasági élet és munkavégzés mellett sem?

2011. jún. 4. 19:34
 9/32 anonim ***** válasza:
67%

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:34

"Kértem én, hogy legyen?"

Nem tudom,de kíváncsi lennék rád,hogy mit szólnál hozzá ha holnaptól nem lenne.

"és hogy egyenlő munkáért kapjon egyenlő bért is"

Bocsi,cégünk van.Kettő ember dolgozik ugyanabban a beosztásban az egyik férfi a másik nő és ugyanannyi bért kapnak.

"Jelenti továbbá azt is, hogy nem várják el tőle pusztán a neme miatt, hogy munka mellett egyedül vigye a háztartást is, hanem igazságosan megosztoznak a felek az otthoni feladatokon."

Ne várd már el egy férfitól,hogy mosogasson és főzzön,mi se várjuk el a nőktől,hogy nehéz dolgokat cipeljenek,vagy az udvaron munkát végezzenek.Leszámítva a sepregetést.

Vannak női munkák és férfi munkák.

Ez se most alakult ki.150 évvel ezelőtt amikor elkezdődött a földműves család napja akkor a férfi kiment a földre kapálni,szántani.A nő pedig pucolta a zöldséget főzött és egyéb női munkát végzett.

Lásd be,hogy ha ugyanolyan munkát kaptál volna akkor mint egy férfi akkor beleszakadtál volna.

"Jelenti azt is, hogy nem zárjuk ki hallgatólagos megállapodással a nőket a felsőbb vezetői körökből, és azt is, és hogy nem hajtunk el egy állásra jelentkező, egyébként annak minden tekintetben megfelelő nőt pusztán azért, mert nem elég cicababás."

Mosom kezeimet.Én ilyennel még nem találkoztam.

Egyébként én a skandináv országokat nem sorolnám a nyugathoz.

2011. jún. 4. 19:44
 10/32 anonim ***** válasza:
58%

"Bocsi,cégünk van.Kettő ember dolgozik ugyanabban a beosztásban az egyik férfi a másik nő és ugyanannyi bért kapnak."

Akkor te megtetted a magadét ebben az ügyben, ez valóban dicséretes, büszke is lehetsz rá, szép példát mutatsz. Már csak az kellene, hogy a többség is kövesse a példádat.

"Ne várd már el egy férfitól,hogy mosogasson és főzzön"

Mert ugyan miért ne? Nem törik le tőle keze, ugyanúgy képes rá, mint egy nő. Mi több, a legnagyobb szakácsok között még sok is a férfi. Akkor mi a baj?

"mi se várjuk el a nőktől,hogy nehéz dolgokat cipeljenek,vagy az udvaron munkát végezzenek."

Pedig bizony igen sokan megteszik. Sokan persze csak kényszerből, mert nincs kéznél más, csak saját maguk, de mások meg eleve olyan adottságokkal születtek, hogy nő létükre erősebb alkatúak az átlagnál, és nem okoz nekik gondot a cipekedés.

A kertben pedig kifejezetten gyakran dolgoznak nők.

"Vannak női munkák és férfi munkák."

No, ez pl. a hímsovinizmus egyik gyöngyszeme.

És ennek megfelelően ostobaság is.

Nem női és férfi munkák vannak, hanem egyes emberekre lebontva egyéni adottságok és hajlamok. Van olyan férfi, aki szeret főzni és mosogatni, és van olyan nő, aki szeret gépészkedni, stb.

Ha az egyéni adottságokat semmibe véve, nemek szerint osztályozol, akkor már eleve rossz irányba indulsz. Nagyjából a nemzés, a terhesség kihordása, a szülés és a szoptatás az egyedüli olyan dolgok, amiket valóban csak és kizárólag nő végezhet el, mert egyedül ők alkalmasak rá biológiailag. DE MINDEN MÁST végezhet férfi is.

"Ez se most alakult ki.150 évvel ezelőtt amikor elkezdődött a földműves család napja akkor a férfi kiment a földre kapálni,szántani.A nő pedig pucolta a zöldséget főzött és egyéb női munkát végzett."

Vagy épp kapált maga is, ha nem volt elég gyerek, ha az "úr" lebetegedett, vagy épp ha még nem volt más végzendő "női munka". Óriási tévedés, hogy a nő a XX. század előtt soha nem végzett kemény fizikai munkát. Tessék csak szépen utánajárni a témának, elolvasni a vonatkozó szakirodalmakat, és belátni a tévedést. Vagy egyszerűen csak megkérdezni a még élő (déd)nagyszülőket, hogy az ő anyjuk és (déd)nagyanyjuk mennyire is fogta meg a munka végét.

"Lásd be,hogy ha ugyanolyan munkát kaptál volna akkor mint egy férfi akkor beleszakadtál volna."

:) Lásd eggyel feljebb. Tájékozódj, mielőtt butaságokat beszélsz.

Valóban van, aki beleszakadna, mert alkatilag nem bírja, de olyan is, aki nem. Ez nem a nemétől függ, hanem az egyéb adottságaitól.

"Mosom kezeimet.Én ilyennel még nem találkoztam."

Nem is véletlenül emeltem ki, hogy "hallgatólagos". Nyilván nem fogsz találni senkit (vagy csak nagyon keveseket, akik eléggé nagypofájúak és idióták ehhez), aki nyíltan beismerné, hogy ő bizony nőt nem enged vezető pozícióba, ha rajta áll. De aztán amikor mégis dönteni kell, hogy na most Ricsi vagy Réka vegye át a megüresedett vezetői posztot, akkor valamiért mégis Ricsi a favorit akkor is, ha Réka egyébként ugyanannyira, vagy még inkább alkalmas lenne a tisztségre.

"Egyébként én a skandináv országokat nem sorolnám a nyugathoz."

Tény, hogy sok tekintetben előtte járnak még a fejlett nyugatnak is. Valamiért minden olyan statisztikát, ami azt vizsgálja, hogy hol a legjobb az élet/a nők helyzete/a közhangulat/stb., rendre ők vezetnek... és saját tapasztalatból mondom, nem véletlenül. Érdemes példát venni róluk.

2011. jún. 4. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!