A cigányság körében miért terjedt el ez a felfogás?
minél több legyen a gyerek
hogy tisztességesen fel vannak e nevelve az már nem számít
miért miért....
mert minél több a gyerek annál több a segííly nem kell munkát keresni
el lehet menni a kocsmába
Én is agyaltam már ezen.
Talán az is benne lehet, hogy amíg vándoréletet éltek, messze a civilizációtól (Mo.-on belül) magas volt a csecsemők halálozási aránya, és így próbáltak egyensúlyt tartani, csak időközben túl jól sikerült. A maiaknál, meg tradícióvá vált.
De ez csak egy tipp, nincs hozzá forrásom.
"istenem ha megérem azt hogy a cigányok valamennyire szocializálódnának és megtanulnának 1-2 emberi viselkedési formát...
áááh
kb erre annyi az esély mint ha 1 csimpánztól kérnék hogy kezdjen kel beszélni"
Ilyet ne nagyon várj tőlük mert az átlaguk 70es körüli IQval születik ami enyhe értelmi fogyatékosságnak felel meg. És mielőtt valaki kikérné magának azt írtam az átlag, nem az hogy mind.
Azért,mert a rossz körülményeik között nagy volt a csecsemőhalandóság. Azonkívül a cigányok nagyon gyerekszeretők,és nem mennek abortuszra. Nem alapból ostobák,és a Kádár-rendszerben mindegyikük dolgozott. A gyerekeik iskolába jártak,és nem csak segélyből éltek.
A rendszerváltás óta csúsznak egyre lejjebb. De ez nem az ő hibájuk,hanem a társadalomé. Gyűlölettel nem lehet a helyzetet megváltoztatni. Tenni viszont a politikusok nem tesznek semmit.
Utolsóval értek egyet, mert ő legalább észérveket hozott fel, nem csak a gyűlölködést, mint a többi válaszíró.
Én még annyit hozzátennék, hogy nem a segíly miatt van annyi gyerek, hanem amiatt is, mert minél kilátástalanabb a helyzetük, annál inkább a családalapításba, gyereknevelésbe menekülnek, abban élik ki magukat; egyébként nézzétek csak meg az afriaki és más szegényebb országokat, ahol szintén nagy a népességszaporulat.Szerintetek ott is a segélyekért??!!Nem!Ösztönből szülnek ott is a nők, holott maguknak sincs, mit enniük, ez amolyan primitív életösztön.
"gyereknevelésbe menekülnek, abban élik ki magukat; "
szerintem nem
Miért terjedt el?
ez jó kérdés!
"De ez nem az ő hibájuk,hanem a társadalomé. "
Na tudod mit te i.dióta? Menj te a ....
Kikérem magamnak és mások nevében ezt a baromságot, hogy a társadalom hibája. Évtizedek óta ingyen kapnak mindent, 0 munkáért, amiért agresszivitás, lopás, gyilkosság a hála. Még mi a nyavaját tehetnénk még értük azon kívbül, hogy eltartjuk őket? Ezeknek csak megszületni kell, mindenki másnak pedig dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!