A kommunizmus nem működhet, de a nemzeti kommunizmus igen?
Jaj kihagytam egy valamit.
Nyilván a statisztika alatt nem olyanokat értek, akik megnézték, de nem ismertették vele a 2 szembenálló véleményt (mégpedig, hogy a Zeitgeist hívja fel a figyelmet az agymosásra -><- vagy maga a film az agymosás). Természetesen ha valaha készülne ilyen jellegű felmérés elejétől a végéig, feketén-fehéren, oda-vissza ismertetni kéne a résztvevő emberekkel, hogy mi alapján foglaljanak állást.
Látom nagyon kötekedős kedvedben vagy ma.
kétszer leírtam, de úgy látom mégis elkerülte a figyelmed: én nem állítok se többet, se kevesebbet, mint hogy jogos az az észrevétel, hogy vannak ilyen hipnotikus izés animációk/hangok benne, amik valamennyire hasonlítanak pl erre: [link]
Nem állítom hogy ezzel agymosást végeznek. Csak azt mondom, hogy tényleg érdekes hogy miért vannak ezek benne.
A másik: ezek a hipnotikus bigyók, a legenda szerint, nem a memóriát serkentik, hanem pl a kólás dolognál: manipulálnak. Rávették az embereket, hogy kólát vegyenek, pedig nem akartak volna. A koncerteken sem azért megy az animáció a háttérben (ami egyébként sose zavart engem, hangulatosnak tartom), hogy jól belevésődjön a memóriádba a dalszöveg, hanem azért, hogy ráflashelj, eljuss egy olyan tudatállapotba, ahol jobban élvezed, jobban beveszed a dolgokat, és úgy élvezd a zenét, ahogy józanul lehet nem élveznéd. Tehát a tudatalattira hat. Megkerüli a józan ész burkát, eljut bele a lelkedbe. Úgy mondják, ez a veszélyes egyébként a médián keresztül rád ható hipnózisban (márha létezne ilyen), mert azzal megkerülik a józan észt, és bármit mondanak, te azt elfogadod, saját gondolatoddá teszed.
Tehát ezért volna baj ez, ha tényleg hipnotikus volna az anyag. Nyilván ez a cucc nem mélyhipnózis, tehát valószínűleg nincs olyan ember a földön, aki transzba esett tőle, kést ragadott, és elindult lemészárolni a papokat.
Létezik hipnózis, vagy nem, a kérdés ugyanaz: miért raknak bele ilyen pszichedelikus animációkat meg hangokat egy nyers tényszerűségre törekvő dokumentumfilmbe.
Statisztikát pedig ne várj se tőlem, se a cikk írójától, ez a cikk írójának egy röpke gondolata a film kapcsán, 1-2 bekezdést áldozott erre a gondolatra, valószínűleg nem akar híveket toborozni maga közé, hogy megállítsa a zeitgeist hipnotizáló mágusait, ezért nem fog statisztikát készíteni neked.
Az egész cikkből ez csak az első bevezető pár sor, gondolat, szerintem elég nyilvánvaló, érthető, hogy mire gondolt, és sztem te is értetted elsőre, de mivel ennyire megakadtál ezen, leírtam, hogy miről van szó. Olvashatod tovább :D
A rockkoncertekre pedig ugyanazt tudom mondani: ne hasonlítsd őket egy hétköznapi filmhez, mert az ember nem holtrészegen nézi őket általában.
A villanó képek pedig a figyelemfelkeltést szolgálják, ha a tudatalattira kéne hatniuk, akkor valamit el kéne benne ültetnie a filmnek - és mégis mi lenne az? Azért mindenben szerintem mégse kéne az ördögöt látni...
"akkor valamit el kéne benne ültetnie a filmnek - és mégis mi lenne az?"
a cikk későbbi részeiből kiderül :)
de leírom összefoglalva:
"Ami a film első nézésekor feltűnt, hogy egyazon oldalon álló történelmi személyiségek közül egyeseket negatív, másokat pozitív színben tüntettek fel. Innentől kezdve ez a látszatszembenállásra építő megtévesztő technika, ugyanaz, mintha Magyarországon az MSZP közismert korrupciós ügyeit „leleplezve" próbálnánk a Fideszt pozitív aranyfénybe helyezni, vagy akár, lévén amerikai film, a Demokrata és Republikánus párt látszatharcában szeretnénk állást foglalni"
A másik pedig a vallás lejáratása közhelyekkel, miközben ezzel egyidejűleg a manapság legnépszerűbb vallási nézeteket, és persze a liberális jelszavakat összedobálják. A vallás mondjuk külön téma lenne, ebbe részletesebben nem is megyek bele.
Meg később is egy csomó pontatlanság, buta leegyszerűsítés van a történelmi eseményekkel kapcsolatban, be-beszúrva népszerű közhelyeket. Tényleg mintha az egész Obama kampányához készülne, hogy az egyszerű emberek örömmel szavazzanak majd az épp legnépszerűbb anti-náci bábra, hogy a látszat demokrácia és a liberalizmus tovább burjánzhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!