Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi Erdély fővárosa?

Mi Erdély fővárosa?

Figyelt kérdés
2009. márc. 16. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
100%

Mint, ahogy a népdal is mondja:

"Erdélyország fővárosa Kolozsvár, volt szeretőm, de az is elhagyott már..."

És ez nem a fejedelemség korából van, hanem a Magyar királyság idejéből, mikor Erdély nagyar közigazgatás alatt állt. Elég nagy önállósága volt, a székelyeket pedig magyar ember nem nézi le, nem szipolyozza ki. Büszkék vagyunk Erdély szépségére, szép emlékkel emlékszünk vissza pl. 1940-re, Észak-Erdély visszatértére. És bízakodunk, hogy talán egyszer, újra lesz Unio (1848). Erdélyre, mint ahogy a töbi elcatolt területre, Bácskára, Bánságra, Délvidékre, Partiumra, Felsőmagyarországra, Kárpátaljára, Őrségre, Mura-vidékre, büszkén gondolunk, elismerés azoknak, akik ott maradtak, és magyarok voltak akkor is, mikor ez nem volt túl könnyű.

2010. júl. 29. 20:02
 62/82 anonim ***** válasza:
91%
Egyértelműen Kolozsvár, amúgy én az egységes Magyarország mellett vagyok, erdélyi létemre...
2011. júl. 15. 15:52
 63/82 anonim ***** válasza:
Éljen a MAGYARSÁG!
2011. júl. 17. 14:03
 64/82 anonim ***** válasza:
86%

Erdélyi vagyok, és nem értek egyet azzal, hogy Erdélynek főváros kell. Erdély mivel MAGYAR, Magyarország szerves részét kéne képeznie, mint 1867-1918-ig.

Nem vagyok magyarabb mint az anyaországi magyarok.

Mi itt nem vagyunk mint egy véleményen mert magyarok vagyunk, vannak olyan magyarok itt akik Romániában akarnak maradni(nálatok zsidó uralom,MSZP), vannak olyanok akik Erdély függetlenséget akarják(nálatok FIDESZ), vannak akik Magy Magyarországról álmodoznak(JOBBIK).

2011. júl. 17. 14:12
 65/82 anonim ***** válasza:
0%
Bukarest.
2011. júl. 17. 18:40
 66/82 anonim ***** válasza:
64%

A kérdező kommentje:

Jó. Akkor beszéljünk világosan. Ti erdélyiek nem akartok egységes Magyarországot, hanem Erdélyországot akartok! Viszont képtelenek vagytok egy nyomorult fővárost megnevezni! Beszarás!!!

Más is forgatja a szemét az ilyen típusú kommenteknél vagy csak én vagyok ilyen?

2011. júl. 17. 18:55
 67/82 anonim ***** válasza:

"Ti erdélyiek nem akartok egységes Magyarországot, hanem Erdélyországot akartok! Viszont képtelenek vagytok egy nyomorult fővárost megnevezni! Beszarás!!!

"

nem hinném, hogy az ide írogatók többsége Erdélyi lenne.

hatalmas proli vagy!

2011. júl. 17. 20:08
 68/82 anonim ***** válasza:

"Azt, hogy mit hittél a te dolgod! A kérdés egyértelmű!"

Nem egészen

Alapvető földrajzi ismereteid sincsenek és még proli is vagy!

2011. júl. 17. 20:10
 69/82 anonim ***** válasza:

"Mi sajnos már senkinek sem kellünk, és ami a legrosszabb hogy rohamosan fogyunk."

akkor az önsajnáltatás helyett csináljatok gyereket vagy ismerjétek fel, hogy ma már nem lényeges szempont, hogy hol születtél.

2011. júl. 17. 20:14
 70/82 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 2009-11-18 11:39

téged irtani kéne!

2011. júl. 17. 20:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!