Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi Erdély fővárosa?

Mi Erdély fővárosa?

Figyelt kérdés
2009. márc. 16. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/82 A kérdező kommentje:
Egyetértek! Hiszen mán a főváros is megvóna, embör! Kolozsvár!
2009. márc. 17. 21:22
 22/82 A kérdező kommentje:

Én nem tagadtam meg soha egyetlen erdélyit sem. A feleségem erdélyi. Erdély elvileg Magyarország része. Az, hogy most Románia bitorolja Erdélyt, az I. világháborúnak köszönhető. Vesztes oldalra álltunk és a kudarc után még vesztesebb politikát folytattunk. Persze, hogy léptek a románok. Te is léptél volna az ő helyükben!

Most, hogy mindnyájan az EU tagjai lettünk, már a megbékélésen kellene gondolkodnunk!

2009. márc. 17. 21:35
 23/82 anonim ***** válasza:
48%

Na nézzed csak, itt van a világ ÖSSZES fővárosa. Keresd már ki nekem közte KOLOZSVÁRT - amit egyébként NAGYSZERŰ város - mert én nem találom. Mi ez a provokatív, buta kérdés, mire jó ez, mit akarsz vele bizonyítani??

[link]

2009. márc. 17. 21:38
 24/82 A kérdező kommentje:
Ha egy csöpp magyar vér bugyogna ereidben, akkor ezt a kérdést nem tetted volna fel!
2009. márc. 17. 21:48
 25/82 anonim ***** válasza:
39%
Hát pedig bugyog :)) De a kérdés akkor is hülyeség, így ebben a formában.
2009. márc. 17. 21:57
 26/82 anonim ***** válasza:
79%

Kolozsvár.

Mit kell ezt ragozni?

Főváros:

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

A főváros a szó k ö z n a p i é r t e l m é b e n egy ország közigazgatásának, állami csúcsszerveinek székhelye, hivatalosan deklarált központja.

T á g a b b é r t e l e m b e n használható nem csak egy ország, hanem nagyobb régiók (térségek, szigetek, földrészek) társadalmi, kulturális, ipari, szolgáltatási, közlekedési stb. központjának megnevezéseként is.

[link]

2009. márc. 17. 22:09
 27/82 anonim ***** válasza:
53%
Akkor se kolozsvár a fővárosa. Hidd már el nekem, menj ki romániába és kérdezz meg egy románt. Ugyanis az az ő földjök nem a miénk. Hiába laknak ott magyarok papíron akkor sem a miénk. És ez a kis szar ország amiben most vagyunk se lesz sokáig hiába bugyog a véretek semmire se mentek vele, jönnek a gazdagok és elveszik alólunk. (körülmetéltek). Ha nemhiszitek el a vérbugyogás helyett olavssatok egy kis sajtót. Izrael elnöke ki is fejtette, hogy felvásárolja. Fájdalmas , hogy 16 évesen kell ezt elmagyaráznam felnőtt embereknek.
2009. márc. 17. 22:28
 28/82 anonim ***** válasza:
79%

Ha kérdezhetek a kérdezőtől: mit akarsz ezzel tulajdonképpen? Tényleg érdekel. Lehet, hogy hülye vagyok, de én ezt most provokálásnak veszem.

Erdély Trianon óta nem a miénk. Ezt most kin akarod leverni? Egyikünk sem élt még, amikor elvették tőlünk. Nem ez az egyetlen vesztesége Magyarországnak.

Kolozsvár Erdély fővárosa volt anno, de már nem az. Mint ahogy semmi sem az Csonka Magyarországon, mint azelőtt volt.

2009. márc. 17. 22:30
 29/82 anonim ***** válasza:
76%

Kolozsvár Erdély fővárosa.

Van ilyen.

2009. márc. 17. 23:05
 30/82 anonim ***** válasza:
61%
Kedves utolso ,latom feladtad ,talan Magyar voltal valamikor de mar sajnos nem vagy!!! Mi a Magyarok soha nem adjuk fel ,es lesz meg Kolozsvar Erdely fovarosa papiron is ,,, ha ez szamit valamit ,de szerintem nem a papir a fontos>Fel kellene ebredni minden Magyarnak es nem csak egyeseknek!!!!
2009. márc. 18. 21:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!