Miért bűn ma Magyarországon, ha valaki nemzeti érzelmű?
Szia!
Én azért nem hordok már évek óta kokárdát, mert anno a március 15.-ét követően a kokárdát az egyik párt kisajátította magának.
Nem tartom helyesnek ha egy nemzeti ünnepet (mindegy, hogy melyiket) valamelyik párt magáévá teszi, az ünneplést/megemlékezést nem a párt népszerűsítésére, a nép hergelésére, hanem az ünneplésre/megemlékezésre kell(ene) használni.
Azt gondolom, hogy lehet ellentétes vélemény nagyon sok mindenben, de ha máskor nem, akkor a nemzeti ünnepünkkor egységesnek kéne lenni és nem egyik pártvezető itt, a másik ott tartson beszédet a "saját népe előtt", hanem közösen összefogva kéne ünnepelni.
Egyébként abszolút megértem, hogy mit érzel, gondolsz, engem is már illettek (szélső)jobboldali jelzővel, mert én úgy gondolom, hogy a gyermekeimnek magyar nevet adok, tetszenek az ősmagyar jelképek, nem szeretek idegen eredetű szavakat használni, ha van magyar megfelelője stb. Holott abszolút nem vagyok sem szélső- sem jobboldali, (igazán bal sem), de ezeket fontosnak tartom.
Ha van nálam valami magyar, akkor fasiszta vagyok, ha nincs akkor kommunista. Ez kísértetiesen hasonlít a van rajta sapka vagy nincs rajta sapka esetére. Egyes emberek akkor is a másikba akarnak kötni, ha a fene fenét eszik.
Nem ciki, hanem büszkeség magyarnak lenni, csak a média nyomatja ennyire, és átveszik az emberek. Kb a médiában a magyar a fasiszta szinonimája és a nemzetiszín meg a horogkereszt ugyan az. A lányomat is leszólták az osztálytársai a kokárdáért, de el kell mondani nekik, neki is ezt mondtam, szégyellje az aki nem tűzött.
Ő 3 éves korától néptáncolt, 12 órákat próbált, véresre taposta a lábát a magyar kultúráért. (nem csak táncolni tanították, Gyimesbe is elvitték, Szlovákiába is, megtanították viselkedni is: ő magától tűz kokárdát. S érdekes, a reppernacis fiú társai kalapot hordanak. A lányok meg lányként viselkednek, s a fiúk fiúként.
Nagyon sokat adott nekik, hogy a magyar hagyományokat ismerik. Ma itt a csonka Magyarországon felnövünk Isten s haza nélkül. Jobban jártak a kinnszakadtak, ott a családok meg tudták őrizni a szívükben a magyarságot.
De amíg van pörkölt meg palacsinta, és somlói, addig ne aggódj, magunkra találunk még...
Az az igazság, nem csak a magyarság kérdésében, de nagyon sok mindenben rombol az a maszlag amit csak úgy gondolkodás nélkül átveszünk tv-ből, újságból, s az erkölcsi nevelés hiánya is látszik mindenütt.
83-ban tiniként III.15-től ápr.4-ig hordtuk a kokárdát(forradalmi ifjúsági napok)Akkor eltűrték, ma alig. Azért is hordani fogom, még kötök egy vörös-zöld pulcsit is fehér lóval a közepén. Amúgy konszolidált 40-es nő vagyok. De nekem is fáj, hogy szinte pironkodnom kel, ha kiderül hazámban hogy magyar vagyok. Pedig a Jamaikai zászló pl. elfogadott.
Mit tegyek, ha a kollégám lerománozza a nagyváradi kolleginát az ebédlőasztalnál? Aki oviskorában suttogva őrizte a titkot, hogy a szekrény aljában van egy nemzeti lobogó? És úgy jött ide, mint a Kánaán földjére, olyan vágyakozással? És ha a nyugdíjas aszonyok sms-ben követelik a helyi újságban, hogy tegyenek már valamit az illetékesek, mert a szomszéd erkélyen hónapok óta kinnfügg a magyar zászló?
És ha rámszólnak a kollégák márc. 16-án, hogy vegyem le a kokárdát?
Hogy élje túl, akit megcsonkítottak, és eladták a szivét?
Szóltam, de nem tudom, mennyit ért.
Az én gyerekem kereste otthon a zászlót múlt héten.Hogy felhúzza.De az utcára nem tudom, kiengedném-e vele? Bevinnék a rendőrök, mert összeegyeztethetetlen az ünneppel?
Mit mondjak a barátnőmnek, ha nem meri kitenni a címeres mézeskalácsot, mert elriasztja a vevőt?
Jómagam is magyar nemzeti érzelmű vagyok, és nem szégyellem, sok mindenkivel ellentétben. Magam is hordok magyar jelképeket, és örömmel megyek el Kárpátia koncertre is, ahova a 6 éves lányomat is viszem. Szívesen éneklem a magyar himnuszt, érthetően és nem tátogva, ahogy azt sokan tették most is március 15én, és szívesen és szívből éneklem a székely himnuszt, amit sajnos sokan nem is ismernek. Volt nálam zászló, és kitűztem a kokárdát, megnéztem a Magyar Gárda avatását és átsétáltam a Jobbik rendezvényére is, több ezer magyarral együtt. Nem borogattam kukát, nem kiabáltam be hangosan, és nem szóltam be rendőrnek...
Mégis már az első kordonnál félreállítottak a párommal együtt, csak mert a ruházat és nemzeti hovatartozás nem illett az állami ünnepségre.
Nos, ez nem ciki! A ciki az, hogy magyar ünnepre, magyar érzelmű embereket nem engedtek be, mert megint általánosítottak! Nekünk sikerült bejutnunk!
Örülök, hogy magyar lehetek, és büszkén viselem a jelképeket!
Nem vagyok fasiszta...
"Mégis már az első kordonnál félreállítottak a párommal együtt, csak mert a ruházat és nemzeti hovatartozás nem illett az állami ünnepségre. "
Ez a baj! Hogy magyar nem illik az állami ünnepre! Meg '48 eszmeisége sem illik az állami ünnepre.
Emlékszik még valaki arra, hogy "Nem engedünk a '48-ból!"???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!