Miért nem menne el szavazni a Magyaroknak több mint a fele?
a magyar jelen használtaban nem tulajdonnév, úgyhogy nem nagy betüvel írjuk
ha már ekkora hazafi vagy kérdező, akkor alapból a magyar helyesírás szabályait kellene betartani!
a kérdésedre válaszolva, pedig nem tudom hogy a Magyarok miért nem mennek el szavazni, mint ahogy azt sem, hogy a Kovácsok miért nem
Azért, mert nincs olyan ellenzéki párt, amelyet jobbnak tartanának a kormányon lévő Fidesznél. Hiába csalódtak sokan a kormányzásukban (ami amúgy természetes dolog), nem lenne kire szavazniuk.
Az MSZP volt a Fidesz mellett a másik gyűjtőpárt, de most már ennek is vége. Fletó épp most veri szét az MSZP maradékát is; lesz egy, a nagyjából az egykori SZDSZ-re épülő Gyurcsány-párt és egy, a kádárizmus iránt nosztalgiát érző nyugdíjasokra építő maradék-MSZP, egyaránt kb. 5-10 százalékos támogatottsággal. Ami semmire sem elég.
Van még a lázadó tizen- és huszonévesekre, valamint a cigányság által fokozottabban sújtott településeken élőkre támaszkodó Jobbik, meg a budapesti, világmegváltó bölcsészgyerekeknek szimpatikus LMP, de ezek mindegyike szűk rétegpárt, kormányra egyik sem fog soha kerülni.
Szóval nincs komolyan vehető ellenzéki párt, amelyet az emberek esélyesnek tartanának arra, hogy idővel leváltsa a Fideszt és elhinnék róla, hogy kormányozni is tudna. Ez pedig valóban baj, nem szerencsés, ha egy kormánynak nincs valódi ellenzéke.
Csak leírnám az elmúlt néhány évet:
Azt hallgatták kb 4 évig, hogy az MSZP szar, és a Fidesz majd jobb lesz. Elhitték, és a Fideszre szavaztak.
Azt hallgatták kb 4 évig, hogy a Fidesz szar, ezért az MSZP-re kell szavazni, és jobb lesz. Elhitték, és nyolc év után is csak rosszabb lett. Ezalatt azt hallgatták, hogy a Fideszre kell szavazni.
Most ezt is elhitték, és a Fideszre szavaztak. Hoppá, így se lett jobb.
Ezért az emberek nagyrésze rájött, hogy bárkire is voksol, nem lesz jobb. EZÉRT nem mennek el szavazni.
Leírom, mielőtt elküldenétek a pokolba: én fogok szavazni. De én még fiatal vagyok, és hiszek az emberek jóindulatában. Ki tudja, hogy fogok érezni 40 évesem, ha addig is csak rosszabb lesz...
"nekem a töri tanárom mesélte anno h az olaszoknál úgyműködik a dolog hogyha nem mész el szavazni és nincs papírod arról h beteg vagy akk fizetsz x összeget. nah az volna jó dolog."
Ez így van még most is, sőt több országban is, például Görögország, Brazília. Az utóbbiban a el is veszik a szavazati jogodat egy idő után, a fix fizetendő összeg pedig 1 dollár körül mozog. Nincs semmi visszatartó ereje ezét nem is lenne értelme bevezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!