Nem tartjátok unalmasnak ezt a töméntelen múlton való siránkozást?
Sokszor jutok arra a megállapításra, hogy a magyarnak kellene valamilyen lelki, szellemi felfrissítés, hogy ne csak azon nyámmogjunk folyamatosan, mi volt évtizedekkel, századokkal ezelőtt.
Nagyon kérem a közönséget, ne acsarkodásban törjön ki, ha véleményét akarja kimondani, meg lehet tenni kulturáltan is.
Gondolom, ilyen esetben jönnek az 'aranykoruk' felemlegetésével és milyen jogon mered kritizálni azt.
Csak sajnos vannak jelek arra utalóan, hogy ez a kor mégsem volt olyan fényes 'arany'-ból.
Az itt a gond, hogy a magyar nép alapvetően pesszimista. A keserűség, és a múlt felidézése kultúrális vonás. Nézz csak körül: ezt tanítják az iskolákban, ezt szajkózzák az öregeink, hogy a hungaristákat már ne is említsem. Még a himnuszunk is arról szól, hogy mennyire elbántak velünk szegény magyarokkal (persze azt nem sokszor hozzák föl negatívumként, hogy annó végigfosztogattuk egész európát, sőt büszkék vagyunk rá). A politikusaink pedig korruptak, nagyon jól megélnek a pénzünkön, és az csak jó nekik, hogy mindenki a múlton kesereg.
De kérdem én, vajon ilyen 'magyar hozzáállással' mire ment volna japán a II. VH és az atombombák után? (ahol valluk be, az USA porig alázta őket)
az a baj, hogy sokkal könnyebb keseregni, mint cselekedni. Ezért húzok el ebből az országból, és most lehet lepontozni, meg hazaárulónak tartani, de nekem igenis elegem van, hogy azért nem lehet jobb életem, mert elcsesződött a múltam (amiért amúgy egyáltalán nem/és ellene sem tehetek semmit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!