Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem tartjátok unalmasnak ezt...

Nem tartjátok unalmasnak ezt a töméntelen múlton való siránkozást?

Figyelt kérdés

Sokszor jutok arra a megállapításra, hogy a magyarnak kellene valamilyen lelki, szellemi felfrissítés, hogy ne csak azon nyámmogjunk folyamatosan, mi volt évtizedekkel, századokkal ezelőtt.

Nagyon kérem a közönséget, ne acsarkodásban törjön ki, ha véleményét akarja kimondani, meg lehet tenni kulturáltan is.

2011. máj. 12. 22:05
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
68%
Mindenhol azt ecsetelem többek között hogy Fidesz párti vagyok, és csak annak nem tetszik aki képtelen az életben boldogulni. És persze nem egyszer leírtam már a "siker" történetemet, mindenki nagy örömére, amiben kihangsúlyoztam többször is a Kádár rendszer aljasságait, mint ahogy a szocik 8 éves kártékony kormányzását is. Persze mindig nekem nem volt igazam, mert számomra minden pillanatban a jelen és a jövő a fontos. Elsősorban a gyerekre kellene gondolni. Nekik főleg nem lesz mindegy milyen kormány lesz majd a fejük felett ha felnőnek.
2011. máj. 12. 22:28
 12/36 A kérdező kommentje:
Aha. Értem már. Persze mikor kifejtetted a régi rendszer hibáit, akkor meg jött a kádárista osztag és jókora virtuális nyakasokat osztott ki. Jól gondolom?
2011. máj. 12. 22:35
 13/36 anonim ***** válasza:
33%
Teli találat.
2011. máj. 12. 22:37
 14/36 A kérdező kommentje:

Gondolom, ilyen esetben jönnek az 'aranykoruk' felemlegetésével és milyen jogon mered kritizálni azt.

Csak sajnos vannak jelek arra utalóan, hogy ez a kor mégsem volt olyan fényes 'arany'-ból.

2011. máj. 12. 22:48
 15/36 A kérdező kommentje:
Ezért lenne jó egy szellemi frissítő az agyaknak, csak ilyen anyagot sajnos még nem találtak ki.
2011. máj. 12. 22:52
 16/36 Vree ***** válasza:
91%
Na ti jól megtaláltátok egymást :D
2011. máj. 12. 22:54
 17/36 anonim ***** válasza:
72%
De, nagyon is! Főleg azt hogy egyesek még mindig megtámadnák a környező országokat Trianon miatt. Nem mondom hogy jó volt. Egyenesen szörnyű volt. Emlékezni kell rá, nem szabad elfelejteni de erről ennyit. Nem azon kellene filózni hogy milyen gazdagok lennénk ha nem történik meg hanem ideje lenne tovább lépni és ezt ami maradt, rendbe tenni.
2011. máj. 12. 22:59
 18/36 anonim ***** válasza:
77%
Jól gondolkozol, kedves kérdező. De én már nem igen merek erről sokat írni, mert tudod ha valakinek a jelen életével semmi problémája nincs, az mindjárt csaló, szálhámos, közel áll a tűzhöz, stb. A legtöbben ma el sem tudják képzelni hogy ésszel, munkával is lehet ma jól élni az országban. Ahogy azt sem, hogy egy ennyire szétzilált ország rendbetételéhez nem elég 1 év, de még 4 sem. Max. annyira hogy végre elkészüljön a felfelé vezető út alapja. A múltban élni nem lehet. Sok minden van persze amire meg kell emlékezni, mert emberi kötelességünk, de utána folytatni kell az utat előre.
2011. máj. 12. 23:04
 19/36 anonim ***** válasza:
70%

Az itt a gond, hogy a magyar nép alapvetően pesszimista. A keserűség, és a múlt felidézése kultúrális vonás. Nézz csak körül: ezt tanítják az iskolákban, ezt szajkózzák az öregeink, hogy a hungaristákat már ne is említsem. Még a himnuszunk is arról szól, hogy mennyire elbántak velünk szegény magyarokkal (persze azt nem sokszor hozzák föl negatívumként, hogy annó végigfosztogattuk egész európát, sőt büszkék vagyunk rá). A politikusaink pedig korruptak, nagyon jól megélnek a pénzünkön, és az csak jó nekik, hogy mindenki a múlton kesereg.

De kérdem én, vajon ilyen 'magyar hozzáállással' mire ment volna japán a II. VH és az atombombák után? (ahol valluk be, az USA porig alázta őket)

az a baj, hogy sokkal könnyebb keseregni, mint cselekedni. Ezért húzok el ebből az országból, és most lehet lepontozni, meg hazaárulónak tartani, de nekem igenis elegem van, hogy azért nem lehet jobb életem, mert elcsesződött a múltam (amiért amúgy egyáltalán nem/és ellene sem tehetek semmit)

2011. máj. 12. 23:13
 20/36 anonim ***** válasza:
66%
És mi van a holokauszttal? A zsidók nem unják még?
2011. máj. 12. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!