Támogatnád az abortuszt vagy elleneznéd ha népszavazás lenne e kérdésben?
Én főként nem arra gondoltam, hogy otthon, saját maga végzi el az abortuszt, bár erre is volt számtalan példa. Inkább arra, hogy pl. Spanyolországban-sok esetben cigány- "bábák" végezték az abortuszt, amibe sokszor az anya is belehalt. Ennek ellenére igen elterjedt volt, pedig a spanyolok sokkal vallásosabbak.
Itt is ugyanez lenne. Sok nő belehalna, ha pedig van pénze, akkor egyszerűen kimenne pl. Ausztriába megcsináltatni.
A tiltás csak egyszerű szarkavarás lenne.
Szerintem ez a kérdés nem egyszerűen fekete vagy fehér, hanem van szürke oldala is.
Mivel nincs 100%-os fogamzásgátlás, így azt gondolom, hogy egy nőtől sem várható el, hogy a nem kívánt gyermekét hordja a szíve alatt 9 hónapig, majd megszülje, nevelje fel/adja örökbe.
Viszont az abortuszt, mint fogamzásgátlást erősen elítélem. Nagyon sokan annak tekintik, "minek gumi, ha terhes leszek, majd megint megyek abortuszra". Na, az ilyen nőket elköttetném és kész (bár halkan megjegyzem, az sem 100%-os megoldás).
Támogatnám,de úgy,hogy egy nő életében húznék egy maximum határt,hogy hányszor mehet abortuszra,legyen kétszer.
Utána büntetném.
Nem megoldás az eltörlése/tiltása.
Egyrészről az anyának egy óriási lelki trauma lehet(gondolom én)ha mondjuk 17 évesen megtudja,hogy terhes és meg kell szülnie a gyereket.
Másfelől egyáltalán ki finanszírozná az árvaházakban élő tömérdek gyerek étkeztetését,ruháztatását?
Mert vagy odakerülnének vagy a kerti budiba.
Szerintem is ennek a kérdésnek több oldala is van.
Aki erôszaktol esik teherbe, vagy beteg a babája annak lehetne lehetôsége rá.
Azért is tettem fel a kérdést, mert minap tanuja voltam két lány beszélgetésének. Ahogy már elôbb itt is olvastam, szinte úgy beszéltek róla mint egy fogamzásgátló lehetôségrôl a tabletta és a gumi mellett.
Nagyon meglepett és egyben elkeserített ez a hozzállás.
Mert ne szépítsük a dolgot, ez egy gyilkosság, annak is a legsulyossabb változata, egy "anya" öli meg a születendô gyermekét. Aki ilyenre képes annak nem engedném, hogy többet gyereket szüljön, ha annyira akrna gyereket, akkor csak az örökbefogadást engedélyezném szigorú szabályok szerint.
Ha arról lenne népszavazás, hogy tiltsák be, vagy legalább nagyon szigorítsák? Arra szavaznék, hogy igen, szigorítsák. Egy magzat igenis ember, megölni gyilkosság. Ezt nem keresztényként mondom, ez azon néhány egyszerű ténnyel igazolható, hogy
-már egy 6 hét körüli magzatnak is van szívverése
-mérhető agyhullámai
-igenis érez fájdalmat
-egy 8 hetesnek már szinte minden szerve felismerhető, végtagjai szinte mint Neked, csak miniben
-meg úgy egyáltalán rá kell nézni egy akár pici magzatról készült képre
Na persze az igaz, hogy önmagában a tiltással még nem lehet felszámolni az abortuszt, annál komplexebb megoldást igényel...
"ne tedd meg. Utána szőrnyű bűntudatod lesz. Én tapasztalatból
beszélek. Most próbálkozunk a párommal újra, de félek, hogy nem jön
össze az végett."
/gyk. komment/
"Akkor nagyon erős voltam,elhatároztam,h ez így lesz a legjobb. Majd mikor kitoltak,már eltört a mécses,felfogtam,h mi történt. Azt a napot
életem végig bánni fogom, és soha nem felejtem el,h mit tettem. Már 3éve volt,de még mindig sokat gondolok rá,sajnos hiába..."
/gyk.komment/
"szia
én 18 évesen lettem terhes a lányommal, fogamzásgátló mellett.
megtartottuk.rá két évre megszületett a kisfiam. a kicsi 3 éves lett
mikor végre felvettek főiskolára és munkahelyem is lett.
Ekkor újra terhes lettem-spirálom volt-, megvolt mindenünk, simán
vállalhattam volna, de úgy éreztem, hogy most én jövök, lehet önzőség,
de szerettem volna kicsit kiszabadulni a háziasszonyságból.
Elvetettem...
Annyira megbántam ezt, hogy mikor meglett a diplomám, muszáj voltam
terhes lennem, és sikerült.
a kislányom most 10 hetes, és mindig azt a pici életet látom benne,
akit egy "bérgyilkossal" megölettem :-(
És minden este sirok, mikor hozzám bújik, mert az eldobott babámra
gondolok :-("
/gyk. komment/
"Igen is és nem is. Személy szerint én ellen vagyok, mégis megtettem
és most viselem a következményeket. úgy döntöttem, hogy soha többé nem
akarom átélni ezt. Iszonyú érzés és gyűlölöm és legszivesebben
felakasztanám magam, amiért ilyet tettem!!!"
/gyk. komment/
Az abortusz a normális, érző lelkű nőknek sem jó, és nem a női szabadság fokmérője a feministák állításaival ellentétben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!