Támogatnád az abortuszt vagy elleneznéd ha népszavazás lenne e kérdésben?
Támogatnám. "Gyakorlati" haszna sem lenne, mivel azokban az országokban, ahol betiltották, nem nőtt a népesség.
Ráadásul ebben az esetben sok ember az "otthoni" abortuszt választaná, ami szerintem elég veszélyes.
pontosítanám a kérdésem.
Nem törvényileg, hanem az értékrended szerint?
Mi az érved ellene, vagy mellette?
"Csak azokban az esetekben támogatnám, mint az eutanáziát, súlyos betegség, fogyatékosság. Emberek anyagi okokból történő halomra mészárlását nem tartom etikusnak."
Így vagyok én is.
Mellesleg nem hiszem, hogy minden egyes nő elkezdené magából otthon kivagdosni konyhakéssel a magzatot, ha betiltanánk az abortuszt. Csak néhány ilyen agyament van.
Az abortusz betiltásával jobb helyen elkezdődne a társadalom átnevelése is, ami olyan értékrendet biztosít az emberek számára, ahol szívből elleneznék az abortuszt és nem csak azért nem jutna eszükbe a lehetőség, mert be van tiltva.
Csak hogy mi nem vagyunk egy előbb említett "jobb hely", így nálunk valószínűleg csak pepecselés lenne az egész.
Mellesleg a bérezés és a gazdasági teljesítményünk mesterségesen alacsony szinten tartásával Magyarországon az anyagi feltételek sincsenek meg a gyerekvállaláshoz.
támogatnám.
nincs érvem mellette, mert nem is kell. szerintem arra kell érv, hogy valamit tiltsanak és nem arra, hogy engedélyezzék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!