Van valami valós alapja, annak hogy rohamosan szaporodnak a cigányok Magyarországon? Vagy ezt (is) a Jobbik találta ki, népszerűségének növelése érdekében?
Kedves ma 08:54'
"Ne dumáljatok annyit, hanem csináljatok gyerekeket ti is!"
Igen és mire csináljak gyereket? Arra, hogy 22 éves vagyok, most jöttem ki a főiskoláról, alig pár hónapja dolgozom??? A gyerekemet miből tartom el??? Abból a pénzből amit 80000 után kapok majd, vagy a párom 120ezres fizetéséből?? Ha tehetném már rég szültem volna, csak ezekből a hatalmas fizetésekből félretenni is alig lehet! Vagy mutasd meg, hogy te hogy csinálod!!!!
Kedves " tegnap 19:33".
Kérdezted, hogy én hogy csináltam.
1. Dumálhatsz amit akarsz, nézd meg az albánok, hogy szerezték meg Koszovót. "Kiszülték" a szerbeket, pedig ott jóval kevesebb segélyt adtak és adnak ma is. Vastag a nyomor. Ha ebben akarsz élni, ebben is fogsz.
2. Nekem arra sem volt lehetőségem, hogy egyetemre menjek érettségi után. Dolgozni kezdtem. A kezdő fizetésem 1971-ben 1640 Ft volt. (Egy fekete-fehér TV 3600 Ft) Nem volt lakásom évekig. Mégis 21-évesen nősültem. És csak azért nem lett 3 gyerekünk mert a feleségem megbetegedett.
Ma fizetésem ennek többszázszorosa. Azis igaz, hogy elvégezetm az egyetemet és több diplomám van. Soha semmit nem vettem hitelre. Tavaly kapott mindkét gyerekem egy egy lakást.A család összetartott, pedig a Kádárék börtönbe zárták a nagyapámat stb. Szóval lehet nyavajogni.
Ja és nem vagyok vállalkozó és semmit nem privatizáltam.
Mondjam még. Van egy úri hobbim, vitorlázom. (Mindig bérből és fizetésből éltem és élek. És külföldön sem szedtem meg magam.)Az igaz, hogy nem vártam sohasem a sültgalambra. Ha nem fizettek meg odább álltam. Ma is így hatvan körül folyamatosan keresek állást. Munkanélküli csak akkor voltam amikor magam is az akartam lenni.
Dióhéjban Ennyi.
"Dumálhatsz amit akarsz, nézd meg az albánok, hogy szerezték meg Koszovót. "Kiszülték" a szerbeket"
Az albánok kb. 500 éve többségben vannak Koszovóban.
„Mégis 21-évesen nősültem.”
Gratulálok, én ehhez kevés vagyok.
19:33
"A gyerekemet miből tartom el??? Abból a pénzből amit 80000 után kapok majd, vagy a párom 120ezres fizetéséből??"
Mit tippelsz, a 30-as években az átlagosan 3-4 gyerekes munkáscsaládokban mennyi volt a havi jövedelem mai pénzre átszámítva?
Én elfogadom, hogy te a jó körülményekre vársz és "igényes" vagy, és nem akarsz gyereket, amíg nem kerestek félmilliót. Ezt el tudom fogadni. Amit nem tudok elfogadni, az a mártírkodó és képmutató szöveg, miszerint "nem lehet" gyereket vállalni mondjuk havi 200 ezres családi jövedelem mellett. De lehet, csak nem akarsz. Mondom, megértem, hogy nem akarsz, csak ezt a béna képmutató szöveget hagyjuk már.
Én nem azt mondtam, hogy nem szeretnék gyermeket. Igenis nagyon szeretnék.
Csak nem szeretném, hogy úgy nőjenek fel, ahogy mi nőttünk fel (8an vagyunk testvérek). Nem azt mondom, hogy éheztünk, mindig volt mit ennünk. De egy nyaralásra nem tudtunk elmenni az egész család. (Persze iskolai táborokban voltunk - minden évben más, mert csak így ment-). És én ezt szeretném megadni a gyerekeimnek, amit én annak idején nem kaphattam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!