Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért húzzák rá a Kádár-rendsz...

Miért húzzák rá a Kádár-rendszerre, hogy az azért rossz, mert mesterségesen volt fenntartva hitelekből, amikor ez megy most is?

Figyelt kérdés
Minden nyugati, kapitalista ország hatalmas adóságállománnyal rendelkezik. Ha jól tudom, akkor például az USA lassan eléri az éves GDP szintjét adósságot tekintve.
2011. ápr. 22. 05:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%

A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:35

"Mindenki megtanult lopni!"

Igen,és vele együtt dolgozni is.Mára a munkát elfelejtették csak a lopás maradt.Éltél már akkor?

"A tehetséges és élelmes emberektől mindent elvettek, lekulákozták."

Most a Kádár rendszerről volt szó,nem a Rákosi rendszerről.Nem ugyanaz(!).

"A vezető pozíciókat pedig nem a tehetség és talpraesettség alapján, hanem párttagság és "kinek a kije vagy" alapján töltötték be"

Na mert most elsősorban nem azokat veszik fel aki valakinek a valakije(lásd:politikusok titkárai).

"Mindegyik egy begyöpesedett semmirekellő tuskó"

Igen,valószínű ,hogy mindenki,aki abban az időben élt és jól érezte magát az volt.Tudom én csak az volt a normális akit üldöztek mert nem értett egyet a rendszerrel.

"A rendszer felbomlásakor az egész vagyont szétosztották a párttitkárok és párttagok között"

Ne hazudj!Maximum a párt vagyonát osztották szét,de az is az MSZP számláján landolt.Tehát még most is meg van.

"Sokkal jobban élnénk, ha nyugati példa alapján fejlődtünk volna"

20 éve ezt próbálják bebizonyítani.Köszönöm nem!

"Az általam leírt TÖRTÉNET szempontjából nem a szereplők hovatartozása, hanem a tanulság a fontos..."

Elismerem ez igaz.

"Na mehetsz vissza sírni a Lenin szoborhoz..."

Inkább őt siratom mint valamelyik nyugati vad kapitalistát.

2011. ápr. 22. 15:17
 12/16 anonim ***** válasza:
31%

A nyereg alatt puhított hús - zacskósban - ma is dívik. És mire mentek az egyetemeikkel(nekünk is van) - engedi ki a CO-t.Hol és mikor volt a Nyugat előrébb nálunk? Hogy több hitelt vesznek fel hülyeségekre? Ez az a nagy civilizáció?

Szerintem a mi kultúránk, még a mai korcs állapotában is messze túszárnyalja a Nyugatot. Mi van ott? Mammon uralkodik csak.Büszkék lehetnek rá.

A Kádár r. azért működésképtelen, mert nem működik. Ha működőképes lenne, akkor működne, nem?

2011. ápr. 23. 09:07
 13/16 anonim ***** válasza:
24%

"Mindenki megtanult lopni!"

Igen,és vele együtt dolgozni is.Mára a munkát elfelejtették csak a lopás maradt.Éltél már akkor?

ÉN IGEN, ÉS MA TUD MINDENKI DOLGOZNI. AKKOR ITTAK, LÓGTAK, ÉS SZRT CSINÁLTAK, MÉG MA IS ITT VANNAK AZ AKKORI HIBÁK A LAKÁSBAN PL.nME AZ EMBEREK HIBÁJA VOLT, EZT HOZTA A RENDSZER.

"A tehetséges és élelmes emberektől mindent elvettek, lekulákozták."

Most a Kádár rendszerről volt szó,nem a Rákosi rendszerről.Nem ugyanaz(!).

DE A KÁDÁRRÓL ÁM! EMLÉXEL A MEGGYMAGOSRA, BÉRESRE, RUBIKRA?cSAK A JÉGHEGY CSÚCSA, AKÁRMILYEN TEHETSÉGES IS UGYANANNYIT KERESETT, MINT EGY UTOLSÓ RÉSZEG, DE A LEGBUTÁBB IS TÖBBET NÁLA HA PÁRTTAG VOLT.

"A vezető pozíciókat pedig nem a tehetség és talpraesettség alapján, hanem párttagság és "kinek a kije vagy" alapján töltötték be"

Na mert most elsősorban nem azokat veszik fel aki valakinek a valakije(lásd:politikusok titkárai).

DE NEM ÁM! CSAK NÉHOL, NÁLAD IS ÚGY LÁTSZIK, MÉG MINDIG AZOK VANNAK MEG A GYEREKEIK.

"Mindegyik egy begyöpesedett semmirekellő tuskó"

Igen,valószínű ,hogy mindenki,aki abban az időben élt és jól érezte magát az volt.Tudom én csak az volt a normális akit üldöztek mert nem értett egyet a rendszerrel.

IGEN.CSAK AZ VOLT NORMÁLIS. A TÖBBSÉG.

"A rendszer felbomlásakor az egész vagyont szétosztották a párttitkárok és párttagok között"

Ne hazudj!Maximum a párt vagyonát osztották szét,de az is az MSZP számláján landolt.Tehát még most is meg van.

NEM. A MALMOT, A SZÁRÍTÓT, A GÉPEKET, AZ ÉPÜLETEKET. AZTÁN MEHETETT A NÉP PRIVATIZÁLNI A PÁR HASZNÁLHATALAN ÓCSKAVASAT. NÁLUNK LEGALÁBBIS. ÉS MOST IS AZOK A GAZDAGOK, AKI AKKOR OTT VOLT AZ OSZTÁSNÁL.

"Sokkal jobban élnénk, ha nyugati példa alapján fejlődtünk volna"

20 éve ezt próbálják bebizonyítani.Köszönöm nem!

GAZDASÁGILAG PEDIG BIZTOSAN.

"Az általam leírt TÖRTÉNET szempontjából nem a szereplők hovatartozása, hanem a tanulság a fontos..."

Elismerem ez igaz.

"Na mehetsz vissza sírni a Lenin szoborhoz..."

Inkább őt siratom mint valamelyik nyugati vad kapitalistát.

LENINEN NEM TUDOM, MIT SIRATSZ, ENNYI ERŐVEL HITLERT SZTÁLINT, VAGY MUSSOLONIT IS SIRATHATNÁD.

LENIN EGYÉBKÉNT TUDTOMMAL TERRORISTA, GARÁZDA, HULIGÁN VOLT. AKKOR MOST LEHET TERRORCSOPORTOT SZERVEZNI, VAGY NEM, VAGY NEKI LEHETETT, NEKÜNK NEM???

2011. ápr. 23. 09:15
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

Lenin apánk:

"..Vlagyimir radikalizálódott. Még ugyanazon évben letartóztatták és kitagadták a Kazanyi Egyetemről egy diáktüntetésen való részvételért. ..letartóztatták, és egy évig tartották fogva, majd Susenszkoje faluba száműzték,..szerinte: valamennyi hadviselő ország munkásainak a saját kormányuk ellen kellene fordítania a fegyverét. ....Lenint később sokszor hazaárulással vádolták, ....Hihetetlen brutalitással kezdett neki a kommunista társadalom megalakításának"

2011. ápr. 23. 09:23
 15/16 anonim ***** válasza:
48%

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:15

"ÉN IGEN, ÉS MA TUD MINDENKI DOLGOZNI. AKKOR ITTAK, LÓGTAK, ÉS SZRT CSINÁLTAK, MÉG MA IS ITT VANNAK AZ AKKORI HIBÁK A LAKÁSBAN PL.nME AZ EMBEREK HIBÁJA VOLT, EZT HOZTA A RENDSZER."

Ma tud mindenki dolgozni?Hol élsz?Mi van a munkanélküliekkel és a hajléktalanokkal na meg akik eddig rokkantnyugdíjasok voltak.

Kb 2 millió ember.Nem viccből nem dolgoznak.

Ja persze mindenki csak ivott meg lógott,de ez is mutatja a szint különbséget,hogy egy egész országot fel tudtak építeni még részegen is(panelek,iskolák,óvodák,terek,parkok,gyárak,tsz-ek stb.)

Most ez józanul sem megy.

"DE A KÁDÁRRÓL ÁM! EMLÉXEL A MEGGYMAGOSRA, BÉRESRE, RUBIKRA?cSAK A JÉGHEGY CSÚCSA, AKÁRMILYEN TEHETSÉGES IS UGYANANNYIT KERESETT, MINT EGY UTOLSÓ RÉSZEG, DE A LEGBUTÁBB IS TÖBBET NÁLA HA PÁRTTAG VOLT. "

Miért ma hogy van?

Ha te elmész bolti eladónak 3 diplomával akkor ugyanannyit fogsz kapni mint egy kereskedelmi szakmunkást végzett ember.

6 olyan ember tudok mondani a parlamentben akinek csak érettségije van és havi fél millió fölött keres és a 4 év alatt egyszer sem szólal fel.

Wittner Máriáról nem is beszélve a 8 osztállyal szintén fél millióért havonta.

Most az értelmiség ül fenn?

Jó lenne nyitott szemmel járni.

"DE NEM ÁM! CSAK NÉHOL, NÁLAD IS ÚGY LÁTSZIK, MÉG MINDIG AZOK VANNAK MEG A GYEREKEIK. "

Álmodj királylány.

"IGEN.CSAK AZ VOLT NORMÁLIS. A TÖBBSÉG."

A május 1. felvonulásokon több mint 3 millió nagykorú volt jelen alkalmanként(!).

Tudom ők mind hülyék csak te vagy a normális.

"NEM. A MALMOT, A SZÁRÍTÓT, A GÉPEKET, AZ ÉPÜLETEKET. AZTÁN MEHETETT A NÉP PRIVATIZÁLNI A PÁR HASZNÁLHATALAN ÓCSKAVASAT. NÁLUNK LEGALÁBBIS. ÉS MOST IS AZOK A GAZDAGOK, AKI AKKOR OTT VOLT AZ OSZTÁSNÁL."

Kik voltak ott az osztásnál?Hát a mostani MSZP tagok.

Nem győzöm írni hogy MSZP nem=MSZMP.

Az MSZP tagjai elárulták azt az elvet amit 35 évig szolgáltak,elárulták Kádár Jánost,elárulták az egész szocializmust.

Mit nevezel te ócskavasnak?Ezt fejtsd ki!

"GAZDASÁGILAG PEDIG BIZTOSAN."

Bizonyíték?

"LENINEN NEM TUDOM, MIT SIRATSZ, ENNYI ERŐVEL HITLERT SZTÁLINT, VAGY MUSSOLONIT IS SIRATHATNÁD.

LENIN EGYÉBKÉNT TUDTOMMAL TERRORISTA, GARÁZDA, HULIGÁN VOLT. AKKOR MOST LEHET TERRORCSOPORTOT SZERVEZNI, VAGY NEM, VAGY NEKI LEHETETT, NEKÜNK NEM???"

Nem siratom őt se.Csak azt állítottam,hogy inkább őt mint valami nyugati tolvajt.

U.I.:

1,Írásodból azt vettem ki,hogy te 18 év körüli lehetsz

2,Attól,hogy a Caps Lock-ot benyomva ordítva fröcsögsz még nem lesz igazad

3,Figyelj a helyesírásra,mert nem szeretem amikor a "ksz" szótagot "x"-el jelölik.

2011. ápr. 23. 10:11
 16/16 anonim ***** válasza:
48%

"A Kádár r. azért működésképtelen, mert nem működik. Ha működőképes lenne, akkor működne, nem?"

A Kádár rendszer,a Szovjetunió,a szocializmus azért omlott össze mert azt akarták a fejesek,hogy összeomoljon.

2011. ápr. 23. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!