Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nem akarnak a jobbmóduak...

Ha nem akarnak a jobbmóduak több adót fizetni és az egykulcs számukra a jó, akkor nem egyszerűbb lenne semmi az az 0% adót fizetni?

Figyelt kérdés

Akkor nem kellene semmire költeni, sem egészségügyre, sem ktatásra, sem nyugdíjalra, sem rendőrségre.

Mindenki oldja meg a maga problémáit és kész.

Mndenki a jövedelme 1% át ajánlja fel egy pártnak aki majd képviseli, " persze ha van rá szükség".

A magasabb jövedelmüeknek ez mégjobb mint az egykulcs.

Van pénzük a gyerekeiket iskolába járatni, és kifizetni az orvost, persze egy percen belül fejbe is lőhetik öket egy sarkon, vagy az útkereszteződésnél.

" de hát ez benne van a pakliban"

2011. ápr. 17. 11:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

13.56-os vagyok:)

Ki mondta, hogy csóró vagyok? Gépészmérnök vagyok, hasonszőrű képességekkel. Én sokkal-sokkal jobban jártam az egykulcsos adóval. Csak a programozókat utálom:)

"Z"

2011. ápr. 17. 14:14
 12/22 anonim ***** válasza:
41%

A programozók pedig a gépészeket :)

(bár nem Siemens. Önálló. csak projektre szerződöm, nem bírom a főnököket)

2011. ápr. 17. 14:15
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Pár fogalmi tévedés, aki a munkájából él az nem gazdag mégcsak nem is anyagi független. Legfeljebb csak jól fizetett rabszolga, aki függ a főnökétől, cégtől stb akik bármikor kirughatják és omolhat a kártya vár.

Egyébként ideje lenne valóban nem az átlag embert csesztetni mindig. Nem ők idézték elő az államadóságt, sem privatizációkat, nemzeti vagyon eladást, nem ők mutyiztak spekuláns offhcore számlákkal. Hanem az elite és a valóban gazdagok. Fizessék meg ők amit előidéztek.

2011. ápr. 17. 14:24
 14/22 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem ideje lenne elfelejteni ezt a "jól fizetett rabszolga" és függ a főnökétől" szövegeket.

ha van egy-két jó diplomád és nyelvtudásod, akkor akkor találsz állást amikor akarsz. ha utálod a főnököd vagy a céget, vagy a projektet, akkor mész tovább. Nem nagyon van a baráti körömben olyan aki 2-3 hónapnál tovább lett volna munka nélkül. Sokszor egy percig sem, mert amikor úgy gondolta,hogy menni akar elkezdett keresni és akkor mondott fel, amikor megvolt a következő meló.

2011. ápr. 17. 14:31
 15/22 anonim ***** válasza:
86%

Messziről jött ember bármit mondhat... szerencse és a valóság között is van különbség. A valóság az, hogy 2 diplomával is nehéz elhelyezkedni, nem hogy egyel.

Szóval akár tetszik akár nem, másoktól függő rabszolga vagy.

2011. ápr. 17. 14:50
 16/22 A kérdező kommentje:

Kb azt kaptam amit vártam!!

A két diplomájával 300 at kereső ostoba, veri a nyálát hogy űűűű tanúlt! Jelentem a két diplomáddal olyan vagy mint a főőőőd! Ugyanis pontosan az a baj hogy a két diplomád csak 300 at és nem 1 300e ret ér ma magyarországon. Félelmetes hogy mindenki személyében érzi sértve ami a számára kedvezően éríntett a mai Fidesz rendszer, miközben a lényegi kérdésekről teljesen megfeledkezik.

A felvezető magyarázat csak arra volt hivatott felhívni a figyelmet, hogy nem lehet a végtelenségig lefaragni minden kiadást a versenyképességünk oltárán feláldozva.

Ugyanis SENKI NEM LEHET ENNEK a tendenciának nyertese, csak a nagytőke. Az meg ugye úgy szeret működni hogy a hasznot kiviszi, a szociális feszültséget meg itt hagyja.

Most meg pontosan a nagytőke törekvései alá adja Ov a lovat. Mit érdekli a multikat hogy miként lik egymást halomra az emberek egy elszáradt kiflivégért " kicsit erős fogalmazás", neki az a lényeg hogy 2 kifliért dolgozzanak nálla, lehetőleg annyi adót sem fizetve hogy egy rendőrőrsöt fenntudjanak tartani, mert nem az ő élettere. " Ezt hozta a globalizmus kéremszépen!"

Ezeket a válaszokat olvasva, meg nemzeti összefogásról beszélni dőreség, hiszen már rég a minimálbérnek 150e nek kellene lennie, és itt 20-30-40e ft egykulcs hozta haszon miatt megkapja egy egy ember. Miért nem tanultál stb.

Csak azt nem érti az aki hasonlókat ír, hogy egy társadalomban annak is meg kell élnie aki nem okos, nem szép, nem hatalmas erejű, csak egyszerű dolgos kétkezű ember. Kíváncsi lennék, mit tennének a mérnökök, ha nem lennének szakmunkások, és mit tennének a szakmunkások ha nem lennének a szallagon dolgozó betanított munkások.

MEGHALNÁNAK!

Aki nem képes felfogni, hogy egy társadalom csak úgy működhet, hogy van szolidalitás, és mindenki a saját képességei alapján, de a nagy átlagot tekintve jól meg élhet, addig itt nem lehetséges változás!

2011. ápr. 17. 14:55
 17/22 anonim ***** válasza:
13%

"A két diplomájával 300 at kereső ostoba, veri a nyálát hogy űűűű tanúlt! Jelentem a két diplomáddal olyan vagy mint a főőőőd! "

Az a 300 még mindig közel négyszerese a te 8 általános (4 első 4 második) minimálbérednek.

2011. ápr. 17. 15:29
 18/22 anonim ***** válasza:
57%

Kedves kérdező, Szerintem te a tipikus, sohanemisleszjó kategória vagy.

Mert a minimálbélnek már EKKORÁNAK kéne lenni és nekem pedif 1,3 milliót keresni....

Én elégedett vagyok. Dolgozom amit szeretek, nagyon rendesen megfizenek, akkor tartok szünetet amikor akarok, mehetek vitorlázni, utazni, nem gondolkodom,ha valamit meg akarok venni.....

Én nem sírok,hogy 1,3 milliót kéne keresnem. nagyon jól elvagyok a mostani fizetésemmel. De meg is dolgozom érte

2011. ápr. 17. 15:34
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Szánalmas vagy, most mit vernyákolsz?

Vagy mit szeretnél?

Mit vártál? hogy majd le fogják adózni a teljes bérüket, csak mert te nem vitted semmire?

Inkább ahelyett, h itt ba*szod a rezet szedd össze magad és alkalmazkodj.

2011. ápr. 17. 15:55
 20/22 A kérdező kommentje:

Úgylátom már azt hiszik sokan, hogy ha valaki nem ért egyet a mai fideszes felsogással, és próbál érzelem mentesen, pusztán a hatásairól beszélni az egyből csóró minimálos!

Nem haver.

Én életemben nem dolgoztam ha legalább a havi 400e nem susogott össze. Az első lakásom 19 évesen vettem, amior a német eggysítés alkalmával lehetett valutázni. Jahh 3 hetet dolgoztam érte. Azt hogy én nem alkalmazkodtam, egy kicsit viccesnek találom. Jahh, hogy nem fizetek elég adót? Kinek és minek? Hogy legyen mit elsíbolni a politikusainknak? Mindíg lehet üzletelni, hol ezzel hol azzal, és heti egy egy nap """ munkával" megkeresni annyit amennyit meg sem álmodtok.

Talán ezért kellene megérteni, hohy ez nem egy személyekre kihegyezett kérdés. Hanem a társadalmat mint egészet érinti. Hogy én nem vagyok rugalmas?

Az egyikhéten kecskékkel üzletelek a másikon mosóporral.

At egyikhéten Romániába megyek, a más alkalommal Franciaországba. Van egy személy autóm és egy teher, egy átlagos kertvárosi lakásom, meg egy vidéki.

DE LÁTOM A KÖRNYEZETEMBEN AZ ESZMÉLETLEN LEÉPÜLÉST, amit képtelen vagyok úgy venni mint sok barom!

Igen, lehet ha adóznék stb stb, már lenne egy kisebb-nagyobb külker cégem. De minek? Hogy 5× ennyit dolgozzam és a felét letejeljem. Szóval nem vagyok adócsökkentés ellenes sem, mert tisztában vagyok azzal hogy ma nállunk az adó mértékek vetik vissza a vállakozások lehetséges fejlődését a legjobban. Csak hogy annak semmi értelme amit a Fidesz igyexik megvalósítani.

2011. ápr. 17. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!