Ha nem akarnak a jobbmóduak több adót fizetni és az egykulcs számukra a jó, akkor nem egyszerűbb lenne semmi az az 0% adót fizetni?
Akkor nem kellene semmire költeni, sem egészségügyre, sem ktatásra, sem nyugdíjalra, sem rendőrségre.
Mindenki oldja meg a maga problémáit és kész.
Mndenki a jövedelme 1% át ajánlja fel egy pártnak aki majd képviseli, " persze ha van rá szükség".
A magasabb jövedelmüeknek ez mégjobb mint az egykulcs.
Van pénzük a gyerekeiket iskolába járatni, és kifizetni az orvost, persze egy percen belül fejbe is lőhetik öket egy sarkon, vagy az útkereszteződésnél.
" de hát ez benne van a pakliban"
A kérdés lényege:
Lehet itt az alacsonyabb jövedelmüekre ráverni hogy legyenek egyenlő % uak az adók, de ha kevésnek bizonyúl a mai állami struktúra fenntartásához, 2 megoldás létezhet.
1, Emelik egységesen az adókat, és ugye akinek az 500e ből vesznek el 30% ot, az még vidáman megél, akinek viszont a 100e ből, az már nemannyira.
2, Vagy a szoc ellátást eü alapokat stb stb csökkentik, illetve fizetőssé tesznek dolgokat.
Mind a kettő esetén az alacsony jövedelmüel buknak.
Persze csak első ránézésre.
Ugyanis egyre többen fognak feketén dolgozni, és egyre gyakoribb lessz a bűnözés a munkahelyet.
Szóval jól átkellene gondolni a jómóduaknak is hogy mit is akarnak, mert könnyen vissza nyal a fagyi, a mai magyar helyzetet nézve meg főleg.
Azzal ugyanúgy te, a csóró járnál rosszul. Az első tüdőgyulladásba beledöglenél, mert b@sznál elmenni orvoshoz, aki felírná neked a fizetésed harmadába kerülő 1 doboz gyógyszert. Először téged rabolnának ki rendőr hiányában, mert te úgysem tudod megvédeni magad, a "gazdag" meg tart saját fegyvert. Először te nem tudnál eljutni a Trabantoddal a munkahelydre utak hiányában. Először a te gyereked nem tudna egyáltalán iskolába járni, mert akkor neked kéne a tanárok bérének a kb tized-huszad részét kifizetni havonta, a könyvekről, az iskola rezsijéről nem is beszélve.
Visszanyal a fagyi? Hogyan? Legyen igazad. Emeljük a "gazdagok" adóját 50%-ra. Én máris mennék offshore-ba, magasról szarva az adózásra. Neked, csórónak meg tovább kéne emelni az adóját, hogy az állam bevétele megmaradjon, hogy a gyereked iskolába járjon, hogy ne lőjenek le az első sarkon téged. Na ez a fagyi visszanyalása.
Kiszámoltad már valaha, hogy hány % adót fizetsz? Nem hinném, mert akkor nem írnál 16%-ot. Egy minimálbéres továbbra is kevesebb, mint 5% SZJA-t fizet. Forintosítva kb 3000Ft. Évente kb 40000Ft. Aki 250-et keres, az HAVONTA berak ennyi SZJA-t az államkasszába. És ugyanazon az úton jár, ugyanahhoz az orvoshoz jár (hacsak nem fizet magánorvost havi százért), ugyanabba az iskolába jár a gyereke (hacsak nem fizet alapítványi iskoláért havi százat), ugyanazok a jogok illetik meg (hacsak nem fizet... bár ezt már korrupciónak hívják).
Más pénzét elég könnyű beosztani. Én is megtegyem a tiéddel?
Az a tévedés, hogy a százalékokat nézed.
A minimálbér 16 %-a a tizede az én 16%-komnak.
tehát én tízszer annyit fizetek.
és tízszer annyit fizetek TB-re is. nem hiszem, hogy a egy minimálbéres 4500 forintjából kijönne egy vakbélműtét. Azt is én fizetem.
Megválaszoltad a saját kérdésed:)
Mivel úgy is kell költeni mindig valamire, úgy is lesznek adók.
pl.: Kongói Demokratikus államok egyes tartományaiban nincs adó:) szép környék.
Közgazdaságtani alapismeretek nem ártana átnézned. Az emberi önzőség=jelenlegi világrend.
"Z"
"Közgazdaságtani alapismeretek nem ártana átnézned."
Ne bántsd őt! Általánosban nincs ilyen tárgy.
"A minimálbér 16 %-a a tizede az én 16%-komnak.
tehát én tízszer annyit fizetek. "
A matek meg sose volt érthető neki.
Lehet tud számolni....csak:
Most a bruttó minimálbér kb.: 280 Euró, annak a 16%-a 44.8 Euró. Tehát ő ez alapján 1750 Eurót keres kb. 467000 Forint-ot bruttó.
Szal mi valszek Lázár Jánossal beszélgetünk :D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!