Kedves tanárok, mi a véleményetek arról, hogy Matolcsyék a pedagógusok óraszámát drasztikusan meg akarják növelni?
Jaaaj, még az az érved, h rengeteg embert elbocsájtanak még oké is.
De legalább ezt a szánalmat ne hoztad volna fel, h most hogy fognak felkészülni a tanárok az órára...
Úgy ahogy arra is, h megmondják előre, h nekik ballagóra az osztálytól kert grill kell.
ne röhögtess már, h egy tanárnak fel kell készülnie, arra h tizenéveseknek leadja az anyagot.
Kb. kis újjában kellene lennie a tananyagnak, ha már elvárja, hogy a diák is remekeljen.
Na, tehát szerinted leépítés. És akkor mit építenek le? Azért a legtöbb iskolában egyszerűen nem hozható ki az óramennyiség a diákoknak kevesebb tanárral. A matek tanár meg az életben nem fog magyart vagy tesit oktatni, tehát hova építenek le?
Mert ha a gyerekek óraszáma nem változik, akkor pl honnan fognak törit tanulni, ha leépítik a töritanárt?
"Heti 6 órát meg el trécselnek vagy WTF?"
Miből is trécselnek el heti 6 órát? Ha a leépítésre gondolsz, akkor képzeld el, hogy van 10 ember, és 100 adagnyi munka. Mind a 10-en 10 adagot végeznek el. Jön valaki, és azt mondja "20-at csináljatok" akkor valószínűleg 5 embernek nem lesz feladata, mivel kényszerűségből a másik öt magára vállalja az övéket is. Tehát 5 ember elmegy, 5 meg belepusztul.
Mi az, hogy a kisujjából kell vágnia az anyagot? Igen, a tizenéveseknél lehet, hogy egy Rómát leadnák, de megnézném mikor csinálod meg ezt egy egyetemen. Mondjuk legyen 1 órás, ezalatt csak azt szabad leadnod, ami tökéleseten odaillik és fontos, ha esetleg felesleges anyagrészeket adsz le, akkor időt veszítesz, a térképeken minden várost vagy helyszínt mutass meg elsőre, aztán menj haza a családodhoz, foglalkozz a gyerekeddel, este pedig rohanj vissza előadást tartani. Nem olyan könnyű ám, főleg a felsőoktatásban.
Kedves első válaszadó! Tanár vagy?
A hozzászólásod még akkor is rémisztő tájékozatlanságodról győzött meg engem, ha nem ez a szakterületed!
Ha esetleg a végzettséged alapján mégis van némi közöd a pedagógiához, annyi minimális emléked kellett volna, hogy maradjon az államvizsgáról, hogy az órákra igenis készülni kell, rutinból TILOS tanítani! Aki ezt nálunk államvizsgán nem kisujjból rázta, azt automatikusan kirakták (ELTE). Az iskola nem egy gyár, ahol felpakolsz a szalagra és minden megy magától, minden osztály, minden óra más és más, ráadásul a jó pedagógus személyre szabottan tanítja a gyerekeket, még akkor is, ha 30-an vannak egy osztályban! Felkészülés nélkül színvonalas órát tartani nem lehet, de azt hittem, ez egy kívülálló számára is teljesen egyértelmű!
Emellett sajnos tisztában vagyok vele, hogy manapság nagyon sok tanár nagy ívben tesz az államvizsga után az egyetemen vagy főiskolán tanultakra. Erről a lelkiismeretes, jó pedagógusok nem tehetnek! Nagyban köszönhetjük az ilyen, pályára alkalmatlan, "megélhetési tanároknak", hogy az oktatás színvonala ennyire lealacsonyodott. De sajnos nem tartom valószínűnek, hogy elsőként tőlük válnának meg az intézmények egy esetleges létszámleépítés során.
Annyi a kérésem tőled, hogy a jövőben ne válaszolj olyan kérdésre, amiről fogalmad sincs, főleg nem úgy, hogy nem kívülállókat, hanem konkrétan a tanárokat kérdeztem (a megszólítást máskor olvasd el)!
"Na, tehát szerinted leépítés. És akkor mit építenek le? Azért a legtöbb iskolában egyszerűen nem hozható ki az óramennyiség a diákoknak kevesebb tanárral. A matek tanár meg az életben nem fog magyart vagy tesit oktatni, tehát hova építenek le?
Mert ha a gyerekek óraszáma nem változik, akkor pl honnan fognak törit tanulni, ha leépítik a töritanárt?"
Utolsó vagyok:
Ez vidék. Pesten egy általános iskolában mondjuk történelemtanárból van 4 és ez még nem sok. A tesitanár biztonságban van, már ha csak 1-et alkalmaznak. Hurrá, egy fél életet ledolgozott, és most nem dobják ki, milyen szerencsés, nem? Viszont elveszítette az állását egy történelemtanár, magyartanár, meg még néhányan. Felvetődik a jogos kérdés: Miért nem tanul mindenki Testneveléstanárnak.
"Mivel a gyerekek óraszáma nem nő,"
Ha nő a kötelező heti óraszám, akkor a gyerekeknek is nő nem? ezt így nem igazán értem.
Valóban kell készülni, de azért 2 óránál többet talán nem vesz igénybe az életedből.
"Ha nő a kötelező heti óraszám, akkor a gyerekeknek is nő nem? ezt így nem igazán értem."
Én sem, de ők azt mondják, hogy ezek szerint majd kidobnak tíz tanárt, hogy húsz tanár munkáját végezze tíz... Kicsit ostobaság és kákán is csomót keresés, de szeressük az ilyet :). Tudod, mint az elméletek, hogy ha Izrael elnöke Budapestre jön akkor várható az új zsidó honfoglalás. Ez kb olyan, mint hogyha azt mondom, hogy a cukor drágul ezért, hogy még drágábban adhassák rosszabb anyagból készítik el... Abszurdum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!