Mit szóltok hozzá, hogy nyártól nem lehet majd rágyújtani a szórakozó helyeken és a kocsmákban?
Kismami. Milyen megható amúgy. Útálom már amikor emberek gyerekkel akarnak a szociális jóérzésemre hatni. Szeretném megjegyezni, hogy ha olyan tipus vagy akkor egy nemdohányyzó étterembe se mehetsz, mert a kajaszagtól is rosszul lehetsz.
Mit veszel annak ,hogy rádfújja? Ha érzékeny vagy már a szagokra akkor lehet, hogy 10 méterről is úgy érzed hogy rádfújja. Hiába dohányoztál ilyenkor torzul szerintem az érzékelés. Nem mehet fel egy 10emeletes tetejére szerencsétlen paraszt, mert onnan lekési a buszt. hacsak nem ráugrik.... attól a látványtól is rosszul lehet lenni. És a gyerekre az idegi kapcsolat miatt az is rossz hatással van.
A kismamaság átlag 9 hónap. Ne izgulj van akinek a szociális élete egy egész életen át el van barmolva. Szerintem egy egészséges gyerekért ki lehet bírni azt a kilenc hónapot. Milyen barbár vagyok...
Bezzeg iylenkor azt elfelejtik mondani az emberek, hogy génmanipulált, agyonvegyszerezett, tápérték és vitamin nélküli sza*okat eszik mindenki, szmogriadó szmogriadó hátán van, az erőforrásokért, ivóvízért lehet, hogy ennek a gyereknek nap mint nap embert kell majd ölnie mire 30 lesz, mert ilyen sz@r a helyzet (környgazdtan). Lehet, hogy ez 1000x jobban számít, mint az ha pocimocicocihubilubikával beülnél kéthetente egy dohányzó helyre.
Csak erről valahogy kussolnak, mert így nem egymásra mutogatnának az emberek, hanem felfelé ahol a bűnösök vannak.
Érdekes még, hogy pont nyárra tervezik. Ez azért aljas dolog, mert olyankor a dohányos nem a -20 ba áll ki, hanem a hűsbe este amikor ciripelnek a tücskök, vagy esetleg nappal, de a +30 jobb, mitn a -20. Nem véletlen ez, hogy ilyenkorra időzítik. Aztán akik iylen apróságokra nem gondolnak, majd csodálkoznak, hogy télen kezd bomlogatni a a rend. Persze nem nagyon mer add addigra megszokta a nemdohányzó meg a dohányzó paraszt is a rendszert.
Ez tömegmanagelési szempontból egy iszonyatosan jó kísérlet. Aminek bizonyos szempontból az eredménye mindegy is, mert a közben fellépő jelenségekből rengeteget tanulnak, az ország lakóiról.
Ez rengeteget segíthet bármilyen resztriktív elgondolás keresztülvivésében a jövőben. Ha van létjogosultsága ha nincs.
1: semmi bajom a dohányosokkal, de ugyanmár ne ők utáljanak engem , emrt én nem szívom (már) velük
2:ez a nyári időzítés, sztem is azért van, hogy könnyebben fogadják, ők sem (mindig)hülyék,
3.nem vagyok kismama, mégis ennek ellenére én is tapasztalom, hogy rámfújják a megállókban a füstöt, jelenlegi tiltás ellenére.
a vicc amikor esik az eső, benyomorgunk ugye a fedett megállórész alá, jön a bunkó dohányos (mert ugye nem általánosítok, mert ez a kérdés is ember személyiség függő) beáll ő is, a meggyújtott cigivel, ezután két lehetőség adódik, tudomást sem vesz a mogorván rábámuló várakozókról, vagy néz értetlenül, hogy ő most mi rosszat csinál, aztán mindkettő eldobja A FÖLDRE a csikket, felszáll a buszra és az utolsó slukkot kifújja természetesen a jármű zárt terébe...
3. szórakozóhelyek: szellőztetésre lenne szükség, nem igazán tiltásra, mert kíváncsi vagyok mi lesz amikor megérezzük a tömény "emberszagot", az rosszabb ám mint a cigi, ami elnyomja
kellene olyan hely,ahol lehet, és oylan ahol nem, de mindkét esetben, SZELLŐZŐRENDSZER!
kocsmákhoz, amit már szórakozóhelynek nem is nevez az ember, tényleg hozzátartozik a cigi
éttermekben meg vagy egyen az ember, vagy cigizzen, mert aki keveri a kettőt ne csodálkozzon, ha szájrákot kap..fokozottan veszélyes
tehát, szerintem ezt a kérdést sokkal jobbna ki kellene dolgozni. Már látom, hogy a másfél méteres járdán minimum 50 ember nyomorog, dohányzik, és le sem lehet jutni a helyekre...
kíváncsi vagyok mi sül ki belőle
Végre már, remélem így is lesz.
Szeretek szórakozni, de nem járok, mert nem bírom azt az undorító füstöt, főleg azt, amikor a ruhám kiég, mert valaki "véletlenül" belenyomta a cigijét. Nem rég hallottam a rádióban, hogy Új-Zélandon az egész ország területén be akarják szüntetni a dohányzást. Jól teszik. Másrészt szakadjunk már ki ebből a proli, kulturálatlan, balkáni felfogású, egészségtelen, környezet ellenes világból. Ha a nyugatnak sikerül, nekünk miért ne sikerülne. Fejlődnünk kell, tudatosan kell élnünk, értelmes, civilizált ember módjára. Remélem, hogy a dohányosok is rájönnek erre mihamarabb, sokan leszoknak, de ha nem is, legalább tanulják meg, hogy másokat meg kell kímélni a dohányzás káros végtermékeitől.
Tudom, hogy nem a témához vág, de nem tudok elsiklani szó nélkül amellett amit a legfelső "okos" írt...
Birom mikor ilyen bonyolultnak tűnő szavakba foglalja valaki az idióta értelmetlen szövegét, hogy azáltal úgy tűnjön mintha lenne logika vagy értelem a hülyeségében...
pfffff
Nem is értem h miért csak most vezetik be. Talán még bulizni is elmegyek...
19/L
Úgy látom itt sok ember elvérezne ha hirtelen bizonyos más nyugat-európai országba kéne élniük.
Jó törvény is meg nem is, nem jó mert egyszerűen sok helyen tiltanak és leszarják az alternatív megoldást. Ha nyílt a hely akkor tényleg hülyeség a terem egyik végét dohányzóra kijelölni úgyis füst lesz mindenhol. Viszont ha elvan zárva a dohányzó nem dohányzó rész ajtóval fallal egymástól akkor senkit nem zavar (persze csak jó szellőztetéssel).
Valaki írta, hogy egy dohányosnak nem lehet megmagyarázni, hogy rossz a cigi. Ezzel én nem értek egyet én nem dohányzok de úgy vélem, hogy a dohányosok erős 85-90% tisztába van vele csak kialakul egy fizika függőség pláne aki több éve szívja és én elhiszem nekik nehéz lehet leszokni róla pláne Ma.o.-n mikor a munkás azt várja legyen vége a munkának a kis pénzét megkapja igyon egy sört elszívjon egy cigit bekapcsolja a tv-t és aludjon el előtte.
Tehát szerintem jobb az ötlet de akkor jobban kéne támogatni azokat akik le akarnak szokni. Meg változatlanul nem az a megoldás, hogy egyszerűen tiltunk mindent.(vagyis nem mi csak az a 386 ember beleszólásunk nincs a saját országunk sorsába)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!