Még idén betiltják a dohányzást a kocsmákban, éttermekben, kávézókban. Mi a véleményed? Támogatod vagy sem?
Nem tudom, hogy még idén érvénybe lép ez a rendelet, de nem bánnám. MInél hamarabb, annál jobb.
És ezt mondom úgy, hogy dohányzom. De úgy vagyok vele, hogy amúgy is le szeretnék szokni, és ha már sok helyen rá sem lehetne gyújtani, akkor legalább ott nem füstölnék. Már azt is várom, hogy felvigyék a cigi árát drasztikusan. Sajnos magamtól nem megy a leszokás nagyon(legalábbis eddig mindig kudarcba fulladt), és várom, hogy mikor történik valami olyan, aminek hatására már nem dohányzom, vagyis könnyebbb lesz a leszokás.
Én is támogatom. Eléggé ki szoktam akadni, amikor felosztják az éttermet dohányzó/nem dohányzó részre, mindenféle megfelelő szellőztetés nélkül. Az ember meg nem tud megenni egy tál kaját anélkül, hogy ne szívja a másik füstjét. És nem igazán látom be, hogy miért nekem kéne máshová mennem.
Bár az is tény, hogy mostanság nem veszélyeztet az étterembe evés veszélye :D
Éttermekben elvileg már évek óta csak elkülönített (leválasztott) helyen lehetne dohányozni. Mégsem így van a legtöbb helyen. A kocsmához szerintem hozzátartozik a dohányzás. Nem szeretem, de elviselem. Nyilván lenne kereslet a dohányzás-mentes kocsmákra is.
Éttermek esetében mindenképpen támogatom, az étkezéshez gusztustalan a dohányzás, de kocsmák esetében megfelelő levegőcserélő rendszer esetén engedélyezném.
Nem támogatom. Régebben nemcsak az éttermekben,hanem a vonatokon is volt külön dohányzó helyiség vagy pl. váróterem.
Ma sem jelenthetne gondot külön helyiség a nem dohányzóknak. Csak a megfelelő szellőzésről kell gondoskodni.
Nevetséges különben is ez a dohányzás elleni kampány. Sokkal károsabb a benzingőz,vagy éppen az alkohol,drog stb. Ezzel még sem kezdenek semmit.
"Nem ezzel kéne foglalkozni."
Egy kormány ne csak egy dologgal foglalkozzon. Az úgynevezett "élhetőbb környezethez" meg hozzátartozik ez is. Nem ugyanaz az ember fog az adótörvényen dolgozni, mint a környezeti dolgokon.
Leszögezném előre , dohányos vagyok.
Szerintem az éttermekben rendben van hogy nem lehet dohányozni,oda enni jár az ember.A kávézónál más tészta,ott inkább az kéne hogy felosztják 2 részre.A kocsmákhoz meg hozzátartozik az hogy elszívok 1 cigit miközben iszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!