Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Még idén betiltják a dohányzás...

Még idén betiltják a dohányzást a kocsmákban, éttermekben, kávézókban. Mi a véleményed? Támogatod vagy sem?

Figyelt kérdés
2011. febr. 25. 08:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%
Teljes mértékben támogatom. Allergiás vagyok a cigaretta füstre, ezért nagyon sok étteremből/kávézóból kiszorultam, mert szellőztetés (már ha volt) ellenére is tökéletesen érezni lehet a dohányfüstöt. Európán belül nagyon sok országban teljes dohánytilalom van ezeken a helyeken, mégsem esett vissza a forgalom. Sajnos attól félek, hogy ugyanúgy, ahogy a megállókban/aluljárókban nem tartják be, itt sem fogják...
2011. febr. 25. 11:01
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Támogatom. Nem értem miért kell egy ebéd közben rágyújtani, és terhelni ezzel másokat.
2011. febr. 25. 11:24
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

Én is támogatom.Hogy egy primitívebb megfogalmazást idézzek, "nem más miatt akarok megdögleni, ha már meg kell, hanem legalább saját magam miatt". Ezt a dohányosok is beláthatnák. Lehet másra fogni(autók) de tény, hogy a dohányosok között a legnagyobb a rák és érrendszeri betegségek kialakulásának az aránya. Amúgy meg a passzív dohányzás károsabb mint az aktív, mert a nemdohányzó szervezete nincs ráállva a védekezésre(mintha nem lenne beoltva).

Kocsmákról meg csak annyit, hogy a napi 2 doboz cigarettát elszívó barátom sem bírja, hanem ki kell mennie, némely helyen olyan füst van, ilyenkor télen(fáznak).

2011. febr. 25. 13:18
 14/23 BlackSword ***** válasza:
53%

Ez is egy olyan nesze semmi, fogd meg jól törvény... Ha a kávézókat, kiskocsmákat akarják tönkre tenni ezzel, akkor ügyes... És ki fogja betartatni ezeket??? Majd max mindenki otthon fog házibulit tartani, és akkor a többi lakó is "élvezheti"...

Itt említette valaki, hogy élhető ország... Hát az élhető országban nem fordítják egymás ellen az embereket... Remek stratégia ez az oszd meg és uralkodj... Drága politikusainknak bejött... Nem a tiltás a megoldás... Legközelebb már azt is megszabják, hogy milyen időközönként használhatom a WC-t??? Hát ez remek...

2011. febr. 25. 13:27
 15/23 anonim ***** válasza:
42%

Kedves ötödik válaszoló:

Miért gondolod azt, hogy csak az öltönyös uriemberek fintorognak a cigifüsttől? Az, hogy valaki van olyan inteligens hogy kerüli a bagót messziről nem pénz és jólét kérdése ám. Rossz a felfogásod kicsit nem gondolod?

2011. febr. 25. 19:59
 16/23 anonim ***** válasza:
9%

19.59. A bagózás NEM intelligencia kérdése! Szerinted egy egyetemi professzor vagy kórházi főorvos nem elég intelligens,ha dohányzik?

Ez a tiltás nevetséges ilyen mértékben. Az emberek többsége nem fogja betartani.

A dohányosnak is vannak emberi jogai,nemcsak a nem dohányosoknak! Több egészségügyi kockázata van a szmognak,vagy az alkoholnak,a drogokról nem is beszélve

Miért csak a dohányzás ártalmaival foglalkoznak!

Legyenek a vendéglátó helyeken külön termek a dohányzóknak,akkor nincs semmi probléma.

2011. febr. 25. 22:18
 17/23 anonim ***** válasza:

19.59-es

Nem rossz a felfogásom,-e téren mert kocsmában dolgozom.A válaszommal arra utaltam,hogy egy kocsmában,nem öltönyös úriemberek ülnek,hanem dohányos borvirágok,akik mind cigarettáznak.Na már most,ilyen helyekre általában nem járnak "öltönyös úriemberek",akik fintoroghatnak a mellettük ülő asztalra,ahonnan mondjuk négy melós kártyázik,szájukban a bagóval.Érdekes egy helyzet lenne,ha az emberek kint cigiznének a kocsma elött,miközben a fröccsük az asztalon van.Ez nevetséges.

2011. febr. 26. 12:48
 18/23 anonim ***** válasza:
17%
Aki ennyire undorodik a cigaretta füsttől(ami végül is nem bűn)ne menjen be olyan helyre,ahol ez megengedett.Egyszerű,és ez nem kötelező.Most mi fog következni?otthon sem gyújthatok majd rá?-vagy mégis mit fognak még kitalálni?Esetleg az otthoni sörözés is meg lesz tiltva?-vagy mi folyik már itt?Majd pár év múlva a sex is tilos lesz,kivétel ha gyereket csinálsz?
2011. febr. 26. 12:53
 19/23 anonim ***** válasza:
76%

Hogy mit keres egy nemdohányzó a kocsmában?

Képzeld,én pl megiszom egy pohár Irsait és egy kávét a barátaimmal és eszem hozzá egy tál ételt beszélgetünk,sakkozunk stb mégsem vagyok alkoholista,a barátnőm pedig ugyanezen kávézó-kocsma-vendéglőben dolgozik egyetemistaként mellékállásban.Így kénytelen naponta 10-12 órán át szívni a füstöt.Minden nap büdösen,égő szemekkel,köhögve ér haza.Ha gyermeket akarunk,akkor mit kellene tennünk?Vegyen gázálarcot?Ne mondd,hogy menjen máshova dolgozni,mert próbálta;nincs más hely,ahol nem ez lenne.És ne mondd nekem,hogy ne menjek oda,hisz nem tehetem meg(ne látogassam őt?).Ma Magyarországon nincs egyetlen szórakozóhely sem,ahova elmehetnék ,anélkül,hogy ne kéne a füstöt vágnom.Jah,bocs,ha idejön egy kedvenc zenekarom,se menjek el rá,majd kimegyek Nyugat-Európába,mert itthon füst van,ergo én rohadjak meg tetszik-nem tetszik alapon.Nekem nem élvezet más füstjét szívnom.Aki dohányzik,az megteheti ezekután is hogy dohányozzon,ugyanúgy,ahogy moziban,színházban kimegy rágyújtani.Oda is járnak dohányosok.Vagy aki kocsmában cigizik,kimegy eztán,ahogy vizelni is ki tud.3 percet vesz el az egészből ,kimenni rágyújtani.De az én életemből ne vegyen el(és majdani gyermekeméből)mert ő nem képes ezt megtenni szabad levegőn.

2011. febr. 27. 12:16
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Annyira mégsem zavarhat benneteket a cigifüst,mert akkor semmiféleképpen nem ment volna a barátnőd vendéglátóba. Olyan helyet kellett volna keresni,ahol profi elszivók müködnek. Ne mond,hogy nincs ilyen, mert van,méghozzá elég sok helyen.
2011. febr. 27. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!