Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gondolkodtatok mar azon...

Gondolkodtatok mar azon milyen mas lenne az eletunk, ha meg mindig a regi hatarok allnanak? Kolozsvar, Kassa, Nagyvarad, Pozsony, Arad, Szatmar, Szekelyfold is meg Magyarfold volna.

Figyelt kérdés
Mar egesz kiskorom ota foglalkoztat ez a gondolat.
2011. márc. 9. 19:36
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
65%

"A válasz megírásának időpontja: ma 00:37"

Te nagyon hülye vagy ám :D kicsit sarkítva leírom neked, hogy a példád körülbelül ennyire értelmes:

Random afrikai ország

1990 GDP/fő: 1 dollár

1995 GDP/fő: 3 dollár

300%-os növekedés!

Random európai ország

1990 GDP/fő: 10 ezer

1995 GDP/fő: 11 ezer

Csak 10%-os növekedés :(

Tehát ez alapján jobb az első országban élni. Gratulálok :D

2011. márc. 20. 14:12
 52/59 anonim ***** válasza:
21%
Hogy a fenébe ne gondolkodtam volna, mivel akkor most mi lennénk kisebbségbe.
2011. márc. 20. 14:49
 53/59 anonim ***** válasza:
57%

12.03

"Azért azt ne felejtsük el, hogy Magyarország akkor egy elmaradatott agrárországból fejlődött fel egy iparosodott állammá. Németország pedig frissen alakult állam volt. Így a két időszakot összehasonlítani ostobaság."

1. Nem is én kezdtem összehasonlítgatni.

2. Alacsony bázisról könnyebb százalékosan gyorsan fejlődni.

2011. márc. 20. 15:07
 54/59 anonim ***** válasza:
28%

ma 14:12

Nem én "érveltem" azzal, hogy Magyarország ugyanolyan gyorsan fejlődött, mint Németország.

Én pont arról beszéltem, hogy ez miért hülye megközelítés.

2011. márc. 20. 15:08
 55/59 anonim ***** válasza:
70%

"1. Nem is én kezdtem összehasonlítgatni."

Dehogynem. Te hoztál fel kilencvenes évekbeli adatokat.

"2. Alacsony bázisról könnyebb százalékosan gyorsan fejlődni."

Ez így van, és a német és magyar gazdaság megközelítőleg azonos szinten volt ebben az időben. A németek ugyan kicsit előrébb tartottak iparilag, mint mi.

Egyébként nem ez a lényeg, hanem a nagyfokú fejlődés, az iparosodás, a külföldi tőke megjelenése, az életszínvonal emelkedése, a kultúrális élet fellendülése. Ergo valóban aranykor volt.

2011. márc. 20. 15:12
 56/59 anonim válasza:
38%
én is szoktam, nagyon jó lenne ha a régi határok lennének.
2011. márc. 29. 21:17
 57/59 anonim válasza:

Szeretném ha újra a régi határok lennének érvényesek! :(Igazságtalan hogy az országból egy csomó területet elvettek!!! Még azt meg is értem hogy olyanokat lecsatolnak ahol egyáltalán vagy csak nagyon kevés számú magyar él de SZÍNTISZTA,MAGYARLAKTA területeket is elvettek! Mégis micsoda dolog az hogy ,,volt" magyar területeken ha meg mer szólalni az ember magyarul akkor megverik vagy minimum beszólnak neki? SZÉGYEN!

L/14

2011. ápr. 9. 18:38
 58/59 anonim ***** válasza:
32%
Szeretem, amikor 14 évesek pattognak egyoldalú, meglehetősen leegyszerűsített szemlélettel a világról.
2011. ápr. 9. 18:43
 59/59 A kérdező kommentje:
En 18 eves vagyok,nekem bejonnek hazafias lanyok.:)
2011. ápr. 10. 20:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!