Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gondolkodtatok mar azon...

Gondolkodtatok mar azon milyen mas lenne az eletunk, ha meg mindig a regi hatarok allnanak? Kolozsvar, Kassa, Nagyvarad, Pozsony, Arad, Szatmar, Szekelyfold is meg Magyarfold volna.

Figyelt kérdés
Mar egesz kiskorom ota foglalkoztat ez a gondolat.
2011. márc. 9. 19:36
1 2 3 4 5 6
 31/59 A kérdező kommentje:
Sverdans utananeztel az ortodox popas dolognak amit irtam?Csak aze,hogy lasd nem mele beszeltem.
2011. márc. 12. 18:54
 32/59 anonim ***** válasza:
51%

ma 17:48

HAHA, mintha te aggastyán lennél bár értelmileg kb. egy óvódás szintjén lehetsz :)))

Annyira van értelme mivel a színmagyar területek se kaptak autonómiát pedig ez benne van a Trianoni békediktátumban. Ők nem tartsák be akkor mi miért tartanánk be?

2011. márc. 12. 22:26
 33/59 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés történelmietlen. Nincs rá válaszom.
2011. márc. 19. 08:11
 34/59 anonim ***** válasza:
21%

Nézd, addig rendben van a dolog, amíg elgondolkozol rajta és elképzeled, mi hogyan lett volna másképp. Szerencsére te tisztában vagy a tényekkel is, ez jó.

De nézd meg, ez az oldal tele van hülyékkel, akik egyszerűen nem képesek beletörődni a Trianonba.. Úgy tesznek, mintha a boldogság alapvető eleme lenne az örökké stabil országhatár. Pedig nem: attól, hogy Magyarország nagyobb lenne, nem feltétlenül lenne több gyerek szájában étel, ez az igazság.

2011. márc. 19. 10:22
 35/59 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarország Európai nagyhatalom lenne, fejlett ország lennénk csodálatos tájakkal, városokkal"

Ezt miből gondolod? Lengyelország kb akkora, mint Magyarország lenne, mégse mondható európai nagyhatalomnak.

A kérdéshez annyit, hogy sokat gondolkoztam rajta, de aztán elfogadtam, hogy előbb-utóbb úgyis szétesett volna a nagy Magyarország. Lehetetlen egy ilyen államot hosszú távon fenntartani. Nem tudhatjuk, de talán így jártunk jobban, lehet, hogy polgárháború tört volna ki a nemzetiségek között, mint Jugoszláviában. Pedig ott egymáshoz közel álló nemzetek éltek, nálunk meg románok, magyarok, szlovákok, németek. Közük sincs egymáshoz.

2011. márc. 19. 12:33
 36/59 A kérdező kommentje:
En is multkor ezen gondolkoztam,ha fent is maradt volna az 1000 eves hatar,mostanra mar biztos felbomlott volna ugye a sok mas nemzetiseg miatt mert sajnos csak 49% volt magyar Nagy-Magyarorszagnak ezert meg is ertem,hogy talan igy a jobb.De Erdelyben es Felvideken is voltak olyan teruletek ahol a tobbseg az magyar volt es szinte 100 evre ra meg mindig vannak ilyen teruletek!Na ez ami bosszant engem de nagyon,hogy nem neztek hova huzzak azt a francos vonalakat.
2011. márc. 19. 13:09
 37/59 anonim ***** válasza:
Ostobaság a kérdés. Egy többnemzetiségű államban pont ti, jobbikidióták lennétek teljesen kikészülve. Egész nap azon lennétek kiakadva, hogy a Felvidéken nem tudnak a tótok elég jól magyarul, meg sok Budapesten a tót, Pécsen túl sok a szerb, jaj, mi lesz itt, kihalunk a saját hazánkból, pedig magyarországamagyaroké. Esetleg még egy kis izraeli feeling is lenne, román és szlovák terrorszervezetek folyton buszokat robbantgatnának, a magyar kormány kanyargós betonfalakat építene Kolozsvár románlakta és magyarlakta negyedei közé, többéves katonai szolgálat lenne kötelező mindenkinek, és a fél világ a magyarokat utálná, amiért "imperialisták". Biztos csodálatos lenne.
2011. márc. 19. 14:23
 38/59 anonim ***** válasza:

"...ha fent is maradt volna az 1000 eves hatar,mostanra mar biztos felbomlott volna ugye a sok mas nemzetiseg miatt ..."

Pontosan. Már 1848/49 előrevetítette a történelmi Magyarország halálát, amikor a nemzetiségek pillanatok alatt szembefordultak/(szembefordították őket) a magyar államhatalommal. Ez a keserű tapasztalat közelítette aztán a magyar politikai elitet is Bécs irányába és hozta össze a kiegyezést 1867-re. Persze ez is csak ideiglenes védelmet nyújtott, amint az ki is derült.

Még ha nem lett volna első világháború, akkor sem maradhatott volna semmi a régiben. Ausztria szintén a számára versenytársnak számító Nagy-Magyarország szétszabdalására törekedett volna, ami a magyarellenes Ferenc Ferdinánd trónra lépésével konkrét fenyegetéssé vált volna. A világháború előtti években Tisza István és az erdélyi románság között megkezdett kiegyezésre irányuló törekvéseket is a trónörökös köre futtatta szándékosan zátonyra. Ez már eléggé előrevetítette a szomorú jövőt.

2011. márc. 19. 14:56
 39/59 anonim ***** válasza:
100%

. A népesség nemzetiségi összetétele

Ezt találtam: Az országban az államalkotó román néppel együtt számos nemzeti kisebbség is él. A románok részaránya 89,4%. A magyar népesség aránya 7,1%, a németeké 0,5%, a cigányság pedig 1,8%. A többi etnikai csoport (szerb, horvát, ukrán, orosz, cseh, szlovák, bolgár, török, tatár, görög, és a legnépesebb cigányság) együtt mintegy 1,2%-ra rúg.

Bizony ott is csökken a népesség, a magyarok 6,6% aromán népességen belül

2011. márc. 19. 15:22
 40/59 A kérdező kommentje:

"Egy többnemzetiségű államban pont ti, jobbikidióták lennétek teljesen kikészülve."

Nem vagyok jobbikos meg a programjukat sem helyeselem,az Erdelyi magyarok inkabb fidesz szimpatizansok ahogy en is.

2011. márc. 19. 16:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!