Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gondolkodtatok mar azon...

Gondolkodtatok mar azon milyen mas lenne az eletunk, ha meg mindig a regi hatarok allnanak? Kolozsvar, Kassa, Nagyvarad, Pozsony, Arad, Szatmar, Szekelyfold is meg Magyarfold volna.

Figyelt kérdés
Mar egesz kiskorom ota foglalkoztat ez a gondolat.
2011. márc. 9. 19:36
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
70%
Ami az én életemet leginkabb befolyásolná, hogy egy országban élhetnek egy lánnyal, akit nagyon szeretek!!! Ja, és egyenlő körülmények között. (ami neki, mint felvidéki magyarnak nem adatik meg)
2011. márc. 9. 20:06
 12/59 A kérdező kommentje:
En ugy gondolom a hibasok mi voltunk,hogy ide jutottunk mert meg engedtuk,hogy egyre beljebb jojjenek,megturtuk magunk mellett es hagytuk,hogy gyakoroljak a vallasukat.Tudom azt is,hogy szukseg volt emberre me folyton tamadtak vagy haboruznunk kellett es fogytunk.De akkor is nem kellett volna hagyjuk,hogy ide jussunk.Nem azt mondom,hogy kiirtani kellett volna,ahogy a szerbek csinaltak a koszovoiakkal vagy eppen velunk is ugye.
2011. márc. 9. 20:10
 13/59 A kérdező kommentje:

Sverdans

Onnan tudom,hogy itt elek:) Haromszek ugyan mar 70% van de viszont Hargita es foleg Szekelyudvarhely kornyeke meg mindig szintiszta magyar nem is szeretnek el adni romannak hazat.Sajnos kovaszna megyebe mar elkezdodott a balkanizalodas de szerencsere meg csak a surmo retegnel erzodik:)

2011. márc. 9. 20:15
 14/59 anonim ***** válasza:
0%

Jó, én meg Budapesten élek, de mégsem mernék százalékos arányt mondani fejből a Budpaesten élő kínaik számáról.

"es hagytuk,hogy gyakoroljak a vallasukat"

Azt hiszem, hogy veled innentől kezdve nem érdemes tovább tárgyalni! Jóccakét!

2011. márc. 9. 20:42
 15/59 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem jól megszívnánk.

Kb így nézne ki a mai "magyar parlament" sac/kb elért eredménnyel:

Kormány:

Pánszláv Unió 25-30%

Nagy-Románia párt 18-20%

Dalmát Gárda 10-12%

Ellenzék:

Valami magyar pártok, de lényegtelen, mert soha nem lennének kormányon.

2011. márc. 9. 20:55
 16/59 A kérdező kommentje:

"es hagytuk,hogy gyakoroljak a vallasukat"

Tudod en itt elek es tudom,hogy az ortodox is kereszteny vallas,de a mienkel ellentetbe egy nagyon agressziv mivel ha itt egy popa ugyan is igy hivjak a papjukat.Szoval ez a popa azt mondja,hogy rabolni vagy olni kell a nep megteszi lasd a tortenelmet. Ma mar nem mindenhol de elmaradotabb roman videken Erdelyen kivul mint pl Baragan,Oltenia,Moldova es tobbi ola videken meg mindig igy van.Es,hogy megint ne kerdezd hogy honnan tudom ezert elarulom neked itt minden ember tudja es tori tanaromtol is tudom.Neked is jo eccakat.

2011. márc. 9. 22:13
 17/59 anonim ***** válasza:
25%
Magyarország egy több autonóm tartományból álló ország lenne, ahol is az egyes tartományokban más nyelv lenne hivatalos. A nemzetiségiek erősen ragaszkodnának a hagyományaikhoz. Az iskolában az egyik idegen nyelv valamelyik nemzetiség nyelve lenne. Ennyit tudtam kitalálni; nem nagyon tudom elképzelni az életet egy soknemzetiségű országban.
2011. márc. 9. 22:14
 18/59 A kérdező kommentje:
Igen,sajnos szerintem is igy lenne ahogy te irod.Ezert jo lett volna ha az 1940-1944 Eszak-Erdely hatar veglegesen megmaradt volna mert nagy tobbsegbe ez a resz Magyar volt.
2011. márc. 9. 22:32
 19/59 anonim ***** válasza:
69%

"Ezert jo lett volna ha az 1940-1944 Eszak-Erdely hatar veglegesen megmaradt volna mert nagy tobbsegbe ez a resz Magyar volt."

Én is ezzel értek egyet, az 1941-es határok megmaradása lett volna számunkra a pozitív történelmi forgatókönyv. A történelmi Magyarország az 1918-as határokkal mindenképpen szétesett volna előbb-utóbb.

2011. márc. 9. 23:52
 20/59 anonim ***** válasza:
33%

A bécsi döntéseket senki sem tartotta véglegesnek (szerencsére) Erdélyben három nemzet honos magyar, székely, szász de ez a primitív barbár oláh nemzet nincs köztük. A II. Bécsi döntések határai mind katona és stratégiai szempontból szerencsétlenek voltak. Ráadásul félmillió magyar román rémuralom alatt maradt.

Ja. és ezúton szeretnék üzenni a kedves moderátornak hogy ha már törli a válaszaimat akkor megindokolhatná is.

2011. márc. 10. 22:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!