Vezessük be a királyságot? Ki legyen a király?
Jó lenne meg tetszene nekem is az alkotmányos monarchia, mivelhogy történelme során Magyarország szinte végig királyság volt. Briteknek, svédeknek, hollandoknak, dánoknak, spanyoloknak, stb bejött, szóval nem olyan idejétmúlt dolog ez.
Node ki legyen a király? Kit tartotok méltónak arra, hogy Magyarország uralkodója lehessen?
Sztem pártpolitikusokat alapból kizárhatjuk, szóval Orbán, Schmitt Pál, és hasonló válaszok kíméljenek.
Ha bevezeted, akkor Habsburg Ottónak kéne lennie, vagy mivel lemondott az igényéről, ezért a fia.
Viszont mi értelme lenne a királyságnak? Csak pénzt visz el, és csak azért, mert poén, nem kéne bevezetni...
Sz@rból nem lehet várat építeni.
Ebben az országban sem szocializmust, sem kapitalizmust nem lehet építeni, mert itt "építeni" nem lehet semmit, mert amit felépítenek estére, azt szétlopják reggelre.
Ha most királyság lenne, akkor meg az nem működne, és ennyi.
Én. :D:D
(hülye kérdésre hülye válasz.)
Az alkotmányos monarchia igazából egy drága "reprezentáció" az államnak; ha megvan még a monarchikus államforma, az uralkodói család stb., akivel a "nép" lojális, akkor szerintem végülis hagyománytiszteletből oké megtartani ("szép dolog"), de nekünk nem elég, hogy jó ideje nincs "sajátnak érzett" királyunk, előtte is csak a Habsburgok voltak, akik finoman szólva nem nevezhetők "hungarikumnak".
Ha pedig nincsen erős hagyományú uralkodói család, akkor szerintem "újat keresni" olyan, mint új kastélyromot építeni: giccses, drága, nem "tudja" azt, amit az eredeti - én nem igazán látom értelmét.
Magyarországnak magyar király kell! A Habsburgokat már elkergettük jó párszor a történelem folyamán, csak mindig visszajöttek. Nem szeretjük a fajtájukat, sosem a magyarok érdekét nézték.
Nemesi származás nem kritérium, egyéni érdemek és képességek inkább. Ki legyen a király?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!