18 helyett 15 év lesz a tankötelesség, vélemények?
Ez mind szép és jó,csak ha sok hü.lye járkál az utcán,jó ha összeadni-kivonni,szorozni-osztani tud,nem olvasni,írni.
De hogy 9év legyen az általános iskola?!?Elég már a fideszből,lassan egy éve vannak hatalmon,és én már unom!
Bumbinál van a pont!
Egyébként is akik nem akarnak tanulni, zavaróak, azokat talán nem így kéne "megrendszabályozni", hogy szabadjára engedjük őket! Attól jobb lesz? Jobb lesz, ha az utcán fog "zavarni"? Ezen gondolkodjanak el azok,akik szerint helyes döntés és nem fognak az iskolában zavarni! Ebből is látszik mennyire nem gondolkodnak egyesek, tisztelet a kivételnek! (valaki írta, hogy ez a kötelezőségről szól: hát ami nem kötelező,azt kevesebben csinálják,ami kötelező azt utálják, de legalább ragad rájuk valami)
A 80%-nak: ha valakit cikiznek, talán nem az a megoldás,hogy elsöpörjük ezzel a problémát, hogy akkor azok,akik cikizik, biztosan kibuknak és akkor majd békén hagyják! Egészséges diáknak élete is van, nemcsak könyvei!
Nem olvastam végig a válaszokat, csak az első meg uccsó oldalt.
Szerintem anyuci meg lesz róla győződve, hogy az ő fiacskájának igenis ki kell járnia legalább a gimit. Elvárás lesz. És ebben a korban még nagyon nagy a szülői nyomás. Mármint a legtöbbeknél. Mások meg elküldik a gyereket dolgozni akkor is, ha még tanulni akarna. Szerintem nem a gyerek fog dönteni, hanem a szülő majd eldönti helyette. 16 vagyok, és naponta látom, hogy a korombeliek mennyire függnek a szülőktől (és közben nagyban hőbörögnek, hogy ők mennyire függetlenek).
16 vagyok, és naponta látom, hogy a korombeliek mennyire függnek a szülőktől (és közben nagyban hőbörögnek, hogy ők mennyire függetlenek).
azért hidd el hosszu távon ez nem jó... a szülők tudják korlátozni a gyereket, amig tudnak hivatkozni valamire.. hogyhaa gyerek sokat lóg, kirugják a suliból.. jelenleg nem rughatnak ki, csak ha elmultál 18, mivel tanköteles vagy, ezért max áthelyezhetnek... viszont ezentul simán kirughatnak aztán ott leszel 10 osztállyal... a vicc az hogy 15 év tankötelesség határa akkor aki elvégzi a 8 vagy max 9 osztályt,és utána mit tud kezdeni? ha meggondolja magát még egy okj-s képzést se tud elkezdeni, azoknak is az alapkövetelménye a 10. osztály befejezése.. nem tudom hogy hogy jutott az eszükbe ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!