18 helyett 15 év lesz a tankötelesség, vélemények?
Ez nagyon rossz döntés lenne,egy 15 éves aligha tudja még azt megítélni hogy neki mi lenne a jó.Valamilyen szakma nélkül esélye se lesz munkát vállalni a mai világban,potenciális munkanélküli és segélyezett lesz.
Valamint itt Európa közepén nem kellene a gyermekmunkát terjeszteni,ez mégse Dél-Amerika vagy Ázsia.
Csak azért nem kell 08 éves korhatárnak lenni, hogy legyen gondja a tanároknak.
Akik nem járnak iskolába, azokkal úgyis gond van, vagy gond lesz. Szociális problémát jelentenek, vagy azt fognak jelenteni mindenképpen.
Sajnos nincsenek kemény eszközök arra, hogy akár erővel rávegyék őket arra, hogy tanuljanak.
Ezért a saját sorsukra nézve mindegy, hogy hol nem tanulnak, a többségre nézve pedig hasznos, ha őket nem hátráltatják.
Nem is a gyereknek kell tudnia , és igazából nem is ő dönt , hanem a szülők .
Én sem akartam menni egyetemre , de a szüleim rám kényszerítették és utólag felnőtt(ebb) fejjel már teljesen egyet értek velük és megköszönöm nekik , hogy nem hagyták hogy mindenféle szakma és papír nélkül belevágjak a világba .
ha most is csak 15 évett volna, nem ment volna el 3 évem feleslegesen, szerintem nem baj az, ha valaki nem tanul hanem inkább dolgozik.
Mindenki a saját sorsát alakítja úgy ahogy akarja
évett volna= * év lett volna
(előző voltam)
Nem örülök neki.
Emlékszem én még 18 évesen sem voltam elég érett a munkára. Most majd érvelhet ezzel a sok sz*métláda szülö, hogy már 15 éves korban lehet a gyereknek dolgozni menni. Nem egy szülöt láttam aki csak azért szült gyereket, hogy aztán eltartassa a fenekét, alig várja, hogy a gyerek 18 legyen és elküldhesse dolgozni. Most nem 18 lesz, hanem 15...hurrá. Szerencsétlen gyerek:( És itt most nem az iskolakerülökröl beszélek, mert azoknak úgyis mindegy.
Egy 6 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!