Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 18 helyett 15 év lesz a...

18 helyett 15 év lesz a tankötelesség, vélemények?

Figyelt kérdés

Itt van 2 cikk:

[link]

[link]

2011. márc. 3. 15:10
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
16%
Hát így is lehet spórolni,de majd meglátjuk 20 év múlva mi lesz belőle.
2011. márc. 3. 15:17
 2/56 anonim ***** válasza:
90%

Demagógiám teljes tudatában:

Egyik oldalról: Remek, legalább korábban kimaradhat aki amúgysem akart iskolába járni.

Másik oldalról: Remek... legyen még több iskolázatlan munkanélküli, aki közmunkán "söpri" az utcát.

:S

2011. márc. 3. 15:18
 3/56 Bretso ***** válasza:
95%
Végre nem fogják azok rontani az iskolai légkört, akik nem oda valók. Nem egy embert tudnék saját környezetemből mondani, akik csak ártottak azzal, hogy iskolában voltak (voltak, tanulni nem tanultak). Szóval örülök neki.
2011. márc. 3. 15:19
 4/56 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem aki tanulni akar, annak mindegy, mennyi a tankötelezettség határa.

Aki nem akar tanulni, annak is.

Nyerő szituáció mindenkinek. Csak az iskola helyett valamit ki kell találni nekik, mondjuk egyszerűbb munkákat, ez lesz a nehezebb része a dolognak.

2011. márc. 3. 15:19
 5/56 anonim ***** válasza:
68%

Kevesebb családi pótlék lesz kiutalva...

Több képzetlen munkanélküli...

2011. márc. 3. 15:21
 6/56 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, aki nem akar tanulni, az nem fog akkor sem, ha 18 év a korhatár, viszont megkeseríti azok életét, akik szeretnének jövőt maguknak. Szerintem le lehetne vinni 14-re is, ne kelljen középiskolába mennie annak, aki nem akar.
2011. márc. 3. 15:25
 7/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért hőbörögtök. Nem arról van szó, hogy 15 éves korod után nem tanulhatsz, hanem ha el akarsz menni, akkor elmész, és leszel szakma nélkül valaki. Ha viszont akarsz, 60 évig tanulsz. Persze más-más iskolákban, mert ha nem tanulsz kidobhatnak.
2011. márc. 3. 15:25
 8/56 anonim ***** válasza:
23%
Egyik szempontból jó, másikból nem. Ennyi ...
2011. márc. 3. 15:32
 9/56 anonim ***** válasza:
23%
Csak nem mindegy mennyire jó, mennyire nem, avagy mennyi mindenkinek:)
2011. márc. 3. 15:37
 10/56 anonim ***** válasza:
78%

Pontosan , én is tökre egyet értek vele .

Fenének kell a sok léhűtő benn az iskolapadban , menjenek csak dolgozni 15 évesen , vagy haljanak éhen , bánom is én , de a tanulni akaró embereket baszogatják csak benn a suliban .

És attól mert valakit kötelezünk , hogy 18 éves koráig üljön a padban még messze nem biztos hogy lesz akár egy érettségije is , csak azt érjük el vele , hogy fölöslegesen melegednek a suliban . Sokkal jobban meg lehet tanulni bármit 15-20 fős osztályokban mint 30 fővel ...

Más kérdés , hogy az egyetemistáknak is a fele tök fölöslegesen ül a padokban ... Azokat is potyára fizetjük és semmi haszna nincs belőle az országnak .

2011. márc. 3. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!