18 helyett 15 év lesz a tankötelesség, vélemények?
Demagógiám teljes tudatában:
Egyik oldalról: Remek, legalább korábban kimaradhat aki amúgysem akart iskolába járni.
Másik oldalról: Remek... legyen még több iskolázatlan munkanélküli, aki közmunkán "söpri" az utcát.
:S
Szerintem aki tanulni akar, annak mindegy, mennyi a tankötelezettség határa.
Aki nem akar tanulni, annak is.
Nyerő szituáció mindenkinek. Csak az iskola helyett valamit ki kell találni nekik, mondjuk egyszerűbb munkákat, ez lesz a nehezebb része a dolognak.
Kevesebb családi pótlék lesz kiutalva...
Több képzetlen munkanélküli...
Pontosan , én is tökre egyet értek vele .
Fenének kell a sok léhűtő benn az iskolapadban , menjenek csak dolgozni 15 évesen , vagy haljanak éhen , bánom is én , de a tanulni akaró embereket baszogatják csak benn a suliban .
És attól mert valakit kötelezünk , hogy 18 éves koráig üljön a padban még messze nem biztos hogy lesz akár egy érettségije is , csak azt érjük el vele , hogy fölöslegesen melegednek a suliban . Sokkal jobban meg lehet tanulni bármit 15-20 fős osztályokban mint 30 fővel ...
Más kérdés , hogy az egyetemistáknak is a fele tök fölöslegesen ül a padokban ... Azokat is potyára fizetjük és semmi haszna nincs belőle az országnak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!