Olvasta valaki is az alkotmányt?
A kérdés és annak kiegészítése jónak látszik. De mégsem az.
Azt kellene világossá tenni, jól működik-e Magyarország? Elégedettek-e az emberek az életükkel, életkörülményeikkel, közérzetükkel, sorolhatnám mi mindennel. Ha nem azok, akkor van-e ennek személyüktől függetleníthető, sarkalatos törvényeknek tulajdonítható oka? Miért van az, hogy sok embert zavar a kettős mércével való mérés, miért váltak ennyire népszerűtlenné a pártpolitikusok, törvényhozásban lévő pártok, s ismét hosszú kérdéssor következhetne.
Képletesen indokolnám azt, a fenti kérdés miért megtévesztő és igaztalan: Ha valaki családjának házat épít, köteles-e tudni, hogyan, milyen építészi fogásokkal tervezze meg azt az építész? Elegendő-e az, ha elmondja az elképzeléseit, kívánságait, és megbízza az építészt? Ugye nem! (Bár nem árt egyet-s mást tudnia, igaz. :-))
Ha valaki családjának házat épít, köteles-e tudni, hogyan, milyen építészi fogásokkal tervezze meg azt az építész? Elegendő-e az, ha elmondja az elképzeléseit, kívánságait, és megbízza az építészt? Ugye nem! (Bár nem árt egyet-s mást tudnia, igaz. :-))
Rosszul közelited meg.. hogyha valaki azt mondja: sz*r ez a ház úgy ahogy van épitsünk újat, jogosan teszem fel neki a kérdést hogy mi is ebben a rossz? miért épitsünk újat hogyha csak a zár rossz az ajtón. nem egyszerübb kicserélni a zárat? tehát az emberek 99%a azt se tudja hogy miér mondja azt hogy új alkotmány kell, csak mondja, mert ezt kell mondani mostanában...
"Olvasta valaki is az alkotmányt?"
Nem olvastam elejétől a végéig (semmi értelme nem lenne), néha már kellett használnom.
"Vagy csak mondogatja itt mindenki a neten hogy már elavult, és javításra szorul?"
Műprobléma. Az alkotmányozás témája a sznobok Megasztárja vagy Mónika-showja. Ki a fenét érdekel az alkotmány?
Bocsánat! Biztosan én nem voltam elégé világos. Miért kellene rendelkeznünk építészi ismeretekkel ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, miben, milyen műszaki megoldások miatt rossz a ház?
Nem válaszoltál arra a részre: jól működik ma Magyarország? És ez itt a lényeg!
Miért kellene rendelkeznünk építészi ismeretekkel ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, miben, milyen műszaki megoldások miatt rossz a ház?
Nem válaszoltál arra a részre: jól működik ma Magyarország? És ez itt a lényeg!
nem müködik jól. viszont nem az alkotmány miatt, hanem a törvények miatt... ezért hoztam fel a példát.. lehet hogy csak a zárral van baj, vagy csak az ablak van kitörve.. nem azokat kéne megjavitani, ahelyett hogy új házat csináljunk?
viszont a példádnál maradva: rossz a ház. és ezt honnan tudja a hozzá nem értő? mondta neki valaki? és az a valaki? és anélkül hogy szakértőkkel megvizsgáltatná, új házat épittetne?
nem az alkotmányt kéne újra írni, hanem a "sima" törvényeket kéne normalizálni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!