Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Olvasta valaki is az alkotmányt?

Bumbi02 kérdése:

Olvasta valaki is az alkotmányt?

Figyelt kérdés
Vagy csak mondogatja itt mindenki a neten hogy már elavult, és javításra szorul? Pontosabban melyik részei?
2011. febr. 28. 17:56
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
41%
Például a preambuluma mindenképpen. Mert abban benne van, hogy átmeneti alkotmány.
2011. febr. 28. 18:12
 2/37 anonim ***** válasza:
41%
Például a preambuluma mindenképpen. Mert abban benne van, hogy átmeneti alkotmány. Illetve mindig vannak olyan dolgok, amelyeket 20 év tapasztalat után átlehet értékelni.
2011. febr. 28. 18:13
 3/37 A kérdező kommentje:
ennyi lenne az össz probléma? hogy átmeneti? akkor mér nem húzzák át az első mondatot, és müködhet tovább, hisz szerintem nincs vele baj... akik meg mondogatják még nem mondtak konkrétumot hogy például a 49es paragrafussal van a baj vagy iesmi...
2011. febr. 28. 18:15
 4/37 anonim ***** válasza:
53%
értelmes válaszokat vársz?
2011. febr. 28. 18:35
 5/37 A kérdező kommentje:
mostanában egyre több helyen olvastam itt hogy Igenis kell az új alkotmány, hisz a mostani idejét múlt, nem müködik már jól, kell egy új. Gondoltam felteszem a kérdést hogy hányan is tudják alátámasztani a "saját" gondolataikat... kb pont ennyi válaszra számítottam.. mondják hogy ez már elavult, de igazából még életükben nem ovlasták az alkotmányt...
2011. febr. 28. 18:46
 6/37 anonim ***** válasza:

A kérdés és annak kiegészítése jónak látszik. De mégsem az.

Azt kellene világossá tenni, jól működik-e Magyarország? Elégedettek-e az emberek az életükkel, életkörülményeikkel, közérzetükkel, sorolhatnám mi mindennel. Ha nem azok, akkor van-e ennek személyüktől függetleníthető, sarkalatos törvényeknek tulajdonítható oka? Miért van az, hogy sok embert zavar a kettős mércével való mérés, miért váltak ennyire népszerűtlenné a pártpolitikusok, törvényhozásban lévő pártok, s ismét hosszú kérdéssor következhetne.

Képletesen indokolnám azt, a fenti kérdés miért megtévesztő és igaztalan: Ha valaki családjának házat épít, köteles-e tudni, hogyan, milyen építészi fogásokkal tervezze meg azt az építész? Elegendő-e az, ha elmondja az elképzeléseit, kívánságait, és megbízza az építészt? Ugye nem! (Bár nem árt egyet-s mást tudnia, igaz. :-))

2011. febr. 28. 19:26
 7/37 A kérdező kommentje:

Ha valaki családjának házat épít, köteles-e tudni, hogyan, milyen építészi fogásokkal tervezze meg azt az építész? Elegendő-e az, ha elmondja az elképzeléseit, kívánságait, és megbízza az építészt? Ugye nem! (Bár nem árt egyet-s mást tudnia, igaz. :-))

Rosszul közelited meg.. hogyha valaki azt mondja: sz*r ez a ház úgy ahogy van épitsünk újat, jogosan teszem fel neki a kérdést hogy mi is ebben a rossz? miért épitsünk újat hogyha csak a zár rossz az ajtón. nem egyszerübb kicserélni a zárat? tehát az emberek 99%a azt se tudja hogy miér mondja azt hogy új alkotmány kell, csak mondja, mert ezt kell mondani mostanában...

2011. febr. 28. 19:32
 8/37 anonim ***** válasza:
47%

"Olvasta valaki is az alkotmányt?"

Nem olvastam elejétől a végéig (semmi értelme nem lenne), néha már kellett használnom.

"Vagy csak mondogatja itt mindenki a neten hogy már elavult, és javításra szorul?"

Műprobléma. Az alkotmányozás témája a sznobok Megasztárja vagy Mónika-showja. Ki a fenét érdekel az alkotmány?

2011. febr. 28. 19:37
 9/37 anonim ***** válasza:

Bocsánat! Biztosan én nem voltam elégé világos. Miért kellene rendelkeznünk építészi ismeretekkel ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, miben, milyen műszaki megoldások miatt rossz a ház?

Nem válaszoltál arra a részre: jól működik ma Magyarország? És ez itt a lényeg!

2011. febr. 28. 19:42
 10/37 A kérdező kommentje:

Miért kellene rendelkeznünk építészi ismeretekkel ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, miben, milyen műszaki megoldások miatt rossz a ház?

Nem válaszoltál arra a részre: jól működik ma Magyarország? És ez itt a lényeg!

nem müködik jól. viszont nem az alkotmány miatt, hanem a törvények miatt... ezért hoztam fel a példát.. lehet hogy csak a zárral van baj, vagy csak az ablak van kitörve.. nem azokat kéne megjavitani, ahelyett hogy új házat csináljunk?

viszont a példádnál maradva: rossz a ház. és ezt honnan tudja a hozzá nem értő? mondta neki valaki? és az a valaki? és anélkül hogy szakértőkkel megvizsgáltatná, új házat épittetne?

nem az alkotmányt kéne újra írni, hanem a "sima" törvényeket kéne normalizálni....

2011. febr. 28. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!